Speciální jednotka

Speciální jednotka https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201662/specialni-jednotka-201662.jpg 4 7 3

Disciplína, poslušnost a plnění rozkazů bez otázek - základ činnosti každé armády. Základ vítězných bitev a válek. Většinou. Občas se ale najde někdo, kdo tato pravidla poruší. Myslí samostatně a jedná intuitivně. Jeho činy jsou nepředvídatelné.

Přidat komentář

Athaeneus
27.02.2018 4 z 5

Taky jste meli radi Bondovky vseho druhu? Bizarni pribehy, v nichz se hrdina dostal do zdanlive neresitelne situace, kterou nakonec prekonal pomoci dosti originalniho postupu? Tak v tom pripade je Specialni jednotka neco pro vas!

Jasne... misto jednoho typana ve slusivem obleku tu mate nekolik capku v praktickych mundurech, lec jadro zustava vicemene stejne. V knize najdete humor, vaznou notu a dosti napadite zpusoby reseni zapeklitych problemu. Proste navrat do krasnych devadesatych (ci nultych) let, kdy se po filmovem platne prohanel Arnold Schwarzenegger ci prave Pierce Brosnan...

Co se tyce samotne knihy, na uvod je nutno podotknout, ze v ni nenajdete naprosto celistvy pribeh, nebot je kniha sama serii nekolika propojenych povidek. Ty sice nejde cist napreskacku (nebot na sebe stale navazuji), ale taktez neni mozne tvrdit, ze he pribeh mezi nimi zcela spojity. Z toho take vyplyva, ze kniha samotna prakticky nema zadny uvod ani zaver. Coz nikterak nevadi, je to vcelku originalni. Jediny problem, ktery bych tomuto prvku vytknul je, ze jsem se az tak moc netesil na zacatek nove povidky (nebot to byl predevsim pocatek noveho pribehu), jako tomu byva u spojitych deju.

Kazdopadne, co bych na knize velmi pochvalil je humor, ktery je lehky, prijemny. Dale bych autorku ocenil za miru tvurci originality, nebot nektere z napadu hlavniho hrdiny byly dosti necekane.

Proc tedy 4 body z 5? Za mirnou nekonzistentnost prvnich povidek s temi poslednimi, kdy se chovani vnejsiho sveta lehce pozmeni.

Precetl bych si tuto knihu znovu? ANO
Doporucil bych ji dal? ANO

Klilad
03.01.2018 4 z 5

Překvapivě zajímavý dobrodružný román z vojenského prostředí. Zajímalo by mě, jestli bude další díl.


Mulins
31.07.2017 5 z 5

První díl literární Specialní Jednotky mi skřížil cestu zhruba před pěti lety tehdy ještě na povídkářském serveru Liter.cz. Od té doby jsem upřímně hltal každou kapitolu, kterou autorka vypustila do světa, a když jsem před nedávnem zjistil, že se chystá kniha, byl jsem radostí bez sebe. Tahle sehraná parta specialů přináší do mého oblíbeného military žánru hlavně humor, nadhled a jistou dávku šílenosti. Co se knihy týče, obsahuje 12 kapitol na 470 stránkách, což se může zdát někomu mnoho, nicméně jednotlivé kapitoly jsou psané tak čtivě, že si budete přát, aby kniha měla stránek dvojnásobek. Pevně doufám, že si kniha najde čtenářskou základnu mezi širší veřejností a nebudem muset čekat dlouho na další díl.