Špecialistka

Špecialistka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356315/bmid_specialistka-8R8-356315.jpg 4 285 92

Špionážny thriller od autorky bestsellerovej Twilight ságy. Pracovala pre tajnú vládnu jednotku ako špecialistka na vypočúvanie. Vie toho príliš veľa a pre oddelenie sa stala rizikom, ktorého sa treba zbaviť. Bez varovania sa na ňu začína lov. Nezostal jej nikto, komu by mohla veriť... Nikde nezotrvá dlho, pohotovo mení identity. Ak si chce zachrániť život, musí splniť poslednú úlohu. Čaká ju najťažší boj jej života. Spoznáva pri tom muža, ku ktorému ju pripútajú city, a musí urobiť všetko pre to, aby obaja zostali nažive.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

The Chemist , 2016


více info...

Přidat komentář

TeaPeter
28.02.2024 4 z 5

Zajímavý thriller. Tedy thriller… spíše skripta ke cvičením z kurzu paranoi pro pokročilé. Daniel mi tam trochu nezapadal - tak čistá duše, až mi připomínal Forresta Gumpa. Ale možná to bylo pro kontrast s postavami, které paranoiu praktikovaly. EPILOG si autorka mohla odpustit.

essene
30.12.2023 4 z 5

Zajímavé,moc pěkné-doporučuji


Vevericka.eva
17.06.2023 2 z 5

Tak pro teenagery asi OK. Myslím, že knize by prospělo seškrtání na polovic. Ty neustálé myšlenkové pochody hlavní hrdinky byly otřesné.

tess.de.veles
11.03.2023 odpad!

Vydrzela jsem 125 stran....,pak uz to fakt neslo....Rozhodujici byla scena, kdy Daniel dava pohlavek Kevinovi za to, ze si otevira pusu na hlavni hrdinku (ma tolik jmen, ze uz nevim, ktere je pro cely pribeh aktualni...), ktera jednoho z nich unesla, pak je oba zpacifikovala....Daniel se zastava sve "unoskyne", ktera na nem za ucelem vyzrazeni jistych informaci vyzkousela svuj arzenal sér.....on trpel jako zvire a ted se ji bude zastavat.....??? No, to urcite !!! Ani laska neni tak slepa !!! Myslim, ze tento 524 strankovy literarni pocin je pekna slataninka...., se kterou ja rozhodne nehodlam marnit svuj cas....

embi
20.08.2022

Četla jsem na doporučení, ale tohle mne tedy úplně minulo... Nejsem zřejmě cílový čtenář, ale dobrá kniha by měla zaujmout i tak....

cukrovka
13.06.2022 4 z 5

Velmi čtivě napsaná knížka i když mě ze začátku trochu nudil podrobný popis všech opatření a pomůcek které Alex používala. Příběh byl zajímavý a propracovaný do nejmenších podrobností a hlavní hrdinka zaujala svou neotřelostí.

Ermeston009
30.01.2022 5 z 5

Specialistka je moje druhá přečtená kniha od Meyerové a opět mě nezklamala. Nejsem zrovna typ lidí kteří čtou thrillery, ale musím říct že tohle byla fakt pecka. Moc jsem sympatizovala s Alex a všeobecně se všemi postavami. Na konci jsem se sice na chvilku vyděsila, ale pak už dobrý. Každopádně moc krásný příběh.
Doporučuji ️️

Venny345
11.10.2021 3 z 5

Uf, tak jsem se dobrala zdárného konce... Stephenie mám moc ráda, Twilight ságu jsem přečetla jedním dechem, ale Specialistka mi nějak ne a ne přilnout k srdci. Kniha mi připadala zdlouhavá a komplikovaná, takže když mi myšlenky odběhly trochu někam jinam, ztrácela jsem se v ději a musela jsem vzpomínat, co se vlastně událo... Hodnotím tak půl na půl, takže je to čistě na každém, na kterou stranu se přikloní. Já knihu beru neutrálně.

niknikita
02.09.2021 5 z 5

Stephenie Meyer umí skvěle psát. Její texty čtenáře dokonale pohltí a přestože každá z jejích knih má až nekonečné množství stránek, nepustí mne, dokud nedojdu až na konec.
Specialistka je dobře vystavěný příběh a všechny postavy jsou barvité a živočišné, tak věřím, že jednou dojde i na filmové zpracování.
Byl to moc dobrý čtenářský zážitek a s čistým svědomím dávám nejvyšší hodnocení.

Domiiiniika
20.08.2021 5 z 5

Nepíšem často komentáre ku knihám, ale k tejto musím niečo napísať. Autorku mam rada. Prečítala som samozrejme sériu twilight a potom aj hostiteľa, obe za mňa super. Špecialistka na mojej polici ležala asi 2 roky, lebo sa mi do nej nechcelo. Za prvé, kvôli jej hrubke(aj keď hostiteľ bol tiež hrubý) a za druhe, kvôli obsahu ktorý má ale vôbec nezaujal. Avšak, keď som sa do knihy pustila, vytiahla ma do deja hneď. Hlavná postava Alex, inteligentná žena ktorá bola silnejšia a chytrejsia ako tajni agenti mi bola sympatická už od začiatku. Daniel, áno priznávam bol moc cukríkov ale takým (pre mňa) nevtieravym spôsobom. Ďalšie vedľajšie postavy boli tiež super opísané až humorným spôsobom, pri ktorých som sa často usmievala. Veľké plus za psov, ktorí sa v knihe objavili. Knihu určite odporúčam a v budúcnosti sa k nej veľmi rada vrátim :)

Emartina
02.08.2021 odpad!

Kdyby kniha měla 1/3 stránek, pak by pro mne byla možná čtivá a zajímavá. Takhle jsem ji proletěla rychločtením a i tak to byla ztráta času…

Barbara182
28.05.2021 5 z 5

Stephenie Meyerová není jen o Stmívání. Tohle byla zábava a příjemné překvapení :-) Na začátku jsem se po chvíli zorientovala, jak se věci mají, a pak už to byla jízda, kdy jsem se nemohla odtrhnout od stránek :-) Neotřelá hrdinka mi byla sympatická (stejně jako ostatní hlavní hrdinové), bylo to vtipné, napínavé, ale zároveň tomu nechyběl nadhled, takže se člověk spíš bavil, než aby byl úplně strachy bez sebe. Strávila jsem se Specialistkou milé chvíle a určitě se k ní v budoucnu ráda vrátím, i když za mě osobně je pořád Stepheniinou nejlepší knihou Hostitel :-)

Dandulka
14.05.2021 3 z 5

Musím říct, že mě tahle kniha docela zklamalůa. Spíše jsem čekala něco trochu jiného. Moc zbytečných zdlouhavých a na můj vkus nicneříkajících popisů. Po 150 stranách v podstatě žádná akce. Pokud nějaká přece jen, ztratí se v záplavě zbytečných dialogů. Je to škoda.

ivetdos
13.04.2021 3 z 5

Není to špatná knížka, bavila mě, ale rozhodně bych ji brala kratší. Podle mě tam bylo plno zbytečných vycpávkových situací, kterými autorka chtěla přiblížit čtenářovi postavy, ale zbytečně. Od Stephenie Meyer jsem čekala TOP thriller, protože všechny ostatní knížky od ní mě bavily. Ale Specialistka neurazí a ani nenadchne. Je to jeden z těch lehčích thrillerů, ovšem propracovaný. Líbilo se mi jak si autorka vyhrála s detaily a příběh tak působil velmi reálně.

Sammy
07.03.2021 4 z 5

Pokud si od Meyerové člověk odmyslí tu hrůzu na T., vlastně to není špatná spisovatelka. Hostitel byl skvělý a tahle kniha je také dobře napsaná. Ano, Alex je Superwoman, sice je xkrát na hraně, ale vlastně nikdy přes ni nespadne a skoro nic se jí nestane. Nicméně je to hodně dobře a čtivě napsané, velmi do detailu, což u akčních a podobných scén nevadí, u těch romantických už trochu ano. V první půlce jsem měla trochu problém se začíst, ale pak už se tam začalo skoro pořád něco dít a už mě to nepustilo.

1pospisilova1
01.02.2021 5 z 5

Dokonalý příběh

kachnat
19.01.2021 5 z 5

Nečekala jsem, že mě kniha chytne téměř od první strany... Samozřejmě, takové štěstí má je superman... ale napsané je to parádně, 3 večery a přečteno...

DeeKrakova
22.11.2020 5 z 5

Tohle mě tak hned chytlo! A hlavně mě to do konce nechtělo pustit. Vážně, jedna z mých oblíbených tento rok.
Až na par momentu co měl Daniel jsem nadšena z každé postavy. Daniel se to asi douci. ????

Vendulik
06.09.2020 2 z 5

Kniha mě tady moc neoslovila. V půlce jsem přestala číst. Nebavila mě. Kdyby kniha bály kratší, byla by lepší.

Val
15.08.2020 4 z 5

Dlouhý , nicméně napínavý thriller z prostředí, které mi není až tak blízké. Drsnost příběhu vyvažují sympatičtí hlavní hrdinové. Každopádně pro milovníky tohoto žánru bezpochyby zajímavé.