Orbus

Orbus https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63733/spatterjay-orbus.jpg 4 36 4

Spatterjay série

< 3. díl

Starý kapitán Orbus se pokouší na staré přepravní lodi uniknout své násilné a kruté minulosti, ale neví, že má jako černého pasažéra smrtící řízenou střelu Snajpra a jeho minulost jej rychle dohání. Jeho starý nepřítel Prador Vrell, zmutovaný spatterjayským virem v něco velice mocného a nebezpečného, se poté, co vyvraždil jeho posádku, zmocnil pradorského bitevníku a nyní chystá pomstu všem, kdo se ho pokusili zabít. Jejich cesty se nevyhnutelně setkají na Hřbitově, hraničním pásmu mezi světy Řádu a Pradorského království, místě plném trosek zbylých po dávných genocidách a meziplanetárních válkách. Je to však domov netvora Golgota a místo, kde se po staletí vleče studená válka. Mezitím se blíží strašlivý pradorský král, rozhodnutý udělat cokoliv, aby zabil Vrella a zajistil tak, že jistá smrtelně nebezpečná tajemství zůstanou navždy skryta… a kdesi se v pět milionů let dlouhém spánku zavrtí cosi, co kdysi zničilo celé civilizace. Studená válka se rychle mění v pořádně horkou.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Orbus , 2009


více info...

Přidat komentář

boekwurm
21.08.2020 5 z 5

Trochu jsem se bál, že s opuštěním Splaterjaye úroveň poklesne. Ale je to pořád pecka. Pradoři, Starý kapitán a Snajpr. To se neokouká. Navíc výborně uzavřená dějová linka Třetího království!

Finn69
25.12.2018 4 z 5

Třetí díl série se od prvních dvou dost liší - především tím, že se neodehrává na Spatterjay. Za to dám hvězdičku dolů, i když chápu, že o pijavicích atd. se nedá psát donekonečna.
Na druhou stranu, Orbus je zdaleka nejakčnější ze všech tří knih, to tempo je místy šílené. Hodně velký prostor dostal Snajpr (paráda), což napovídá, že se bude hodně střílet, vybuchovat, anihilovat, trhat na cucky, nadávat a na závěr nezůstane zrovna moc věcí pohromadě. Takže vlastně super :)


józi.odkudkam
03.12.2017 4 z 5

Chťeui biště ťaki meď..děh..meďuítka mívaua? Ďu? Opuavdu?
Pak jděte raději, i za cenu čelní srážky s plným školním autobusem, Orbusovi z cesty hezky ostrým smykem.
Série Spatterjay je totiž zpátky!
A zas je to ptákovina. Kyberkrutější a biomutagenně hladovější, než kdy dřív!..ehm..a ňo nebuéš, ťo víš, že bich chtěu ťaky mívaua.
4 bruntální ****

gonga
23.08.2012 4 z 5

Snajpr se vrací a spolu s ním Pradoři. Hodně Pradorů...Kapitán Orbus v knize přítomen vzhledem k názvu pouze okrajově.

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

Neal Asher
britská, 1961
2004  89%Stahovač
2005  78%V pavučině
2017  83%Temná inteligence
2009  76%Pradorský měsíc
2009  81%Cesta Sabla Keeche

Kniha Orbus je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x