Spartské vojsko

Spartské vojsko https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81524/bmid_spartske-vojsko-RcO-81524.jpg 5 10 2

Vybavení, výzbroj a organizace starověkého spartského vojska. Polský historik N. Sekunda věnoval svou práci popisu starověkého spartského vojska. Čerpal z řady historických pramenů a také dochovaných bronzových a kamenných sošek, stél, reliéfů i jiných archeologických nálezů. Popisuje výcvik spartských chlapců, organizaci hoplítského vojska, vojenský oděv, obuv i účes. Zvláštní pozornost je věnována výzbroji vojáků - kopím, štítům, přilbám, mečům. Výklad doprovázejí fotografie archeologických nálezů a ilustrace (historické rekonstrukce) spoluautora knihy R. Hooka. V závěru literatura a rejstřík.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Vojenství

Vydáno: , Grada
Originální název:

The Spartan army , 1998


více info...

Přidat komentář

Hor89
23.12.2023 4 z 5

Tenká knížka z edice Osprey publishing - kniha je čtivá, přehledná a plná fotek/ilustrací, jen popisky k barevné příloze bych umístil umístil hned naproti dotyčné ilustraci. Téma kniha je hodně zajímavé, jen trochu stručně podané (64 stran včetně barevné přílohy). A je škoda, že je kniha jen v brožované vazbě.

braunerova
29.10.2016 5 z 5

Útlou knížku s krásnými ilustracemi jsem přečetl za jeden den. Publikace je odborně na výši, překvapil mě podrobný popis k barevným přílohám.

"Neodmyslitelnou součástí výbavy každého hrdého Lakedaimoňana byl jeho hřeben Když byl spartský vojevůdce Klearchos, velitel 10 000 řeckých žoldnéřů Kýra Mladšího, zajat lstí, byl poslán k perskému dvoru v řetězech. Tam řeckého dvorního lékaře Ktésia naléhavě žádal o hřeben. Z toho, že se mohl učesat, měl takovou radost, že Ktésiovi daroval svůj prsten."


Štítky knihy

armáda Sparta (starověké město)

Autorovy další knížky

2008  90%Spartské vojsko
2008  86%Marathón 490 př.n.l. - První perská invaze do Řecka

Kniha Spartské vojsko je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x