Polibek bez duše

Polibek bez duše https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485637/bmid_polibek-bez-duse-rGo-485637.jpg 4 663 143

Dark Elements série

1. díl >

Jediný polibek může zabít. Layla touží vést normální život teenagera. Chce trávit čas ve škole s kamarády a chodit na rande. Je ale jiná než ostatní a její celoživotní láska, adoptivní bratr Zayne, s ní jedná jako s malou sestřičkou. Zayne je součástí klanu Strážců, kteří byli shůry pověřeni lovem démonů a obranou lidstva. Layla je napůl Strážce, napůl démon a je obdařena výjimečnými schopnostmi. Její polibek má navíc smrtící účinky na každého, kdo má duši. Na scénu vstupuje Roth, výřečný a sebevědomý démon, který Laylu vyvádí z míry, protože zná její nejhlubší tajemství. Roth je šarmantní, pohledný a sexy. Pro Laylu je proto čím dál obtížnější držet si ho od těla a nevěřit jeho slovům, která do jejího života vnášejí pochyby. Démoni navíc nemají duši… Layla stojí před obtížnou volbou, která se jí může stát osudnou. Starosti s polibkem jdou stranou ve chvíli, kdy se na obzoru začne rýsovat povstání démonů, které může narušit rovnováhu života na Zemi. A Layla ví, že musí udělat vše pro to, aby povstání zabránila, a to i za cenu oběti a zrady vlastní rodiny. První díl série Dark Elements.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

White Hot Kiss , 2014


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
11.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Sérii Dark Elements už mám v knihovně pěkně dlouho, i přes to, že má kniha nádhernou obálku tak jsem se ji pořád nějak vyhýbala. Teď už vím, že to byla největší chyba, po pár stránkách se do mě zakousla a stránky svištěly. Líbí se mi celý koncept nebe a peklo neboli strážci a démoni. Samozřejmě bych to nebyla já abych se nezamilovala spíš do démona než do strážce. Kniha je skvěle napsaná stále se v ní něco děje takže se člověk ani chvilku nenudí. Už teď vím, že 3 díly budou málo a neskutečně se těším na pokračování.

Z knihy:
- Všichni lidé mají duši - svou podstatu, ať už dobrou, či zlou. Jen démoni nic takového nemají.

- „ Bambi se nemusíš bát" řekl mi démon „Je jenom zvědavá a možná má i trochu hlad"
On té stvůře říká Bambi? (Bambi je asi 2 metrový had)

- „Lidé s nejčistšími dušemi jsou schopni nevýslovného zla. Nikdo není dokonalý, ať už je na jakékoliv straně bariéry." (Roth)

- „Byl jsem ztracen ve chvíli, kdy jsem tě poznal." (Roth)

iv.kohoutova
09.04.2024 5 z 5

Hned od prvních pár vět mě to vzalo do děje. Velmi čtivé. Chtěla jsem číst dál a dál. Jsem tým Roth . Velmi doručuji.


Ticiana
07.04.2024 4 z 5

Dej plyne hodne rychle, i kdyz se toho moc neudalo. Jsem spis tym Roth, ale uvidime, co se jeste stane. Prijemna oddychovka i kdyz spis pro mladsi rocniky.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

POLIBEK BEZ DUŠE

První díl trilogie o krásných démonech a strážcích dobra.

Po přečtení různých recezenci, jsem si říkala že to přece nemůže být tak dobré. Přece po přečtení různých příběhu a dějů za poslední měsíce, mě přece nemůže nic překvapit a nebo tak zaujmout. No, a ono se to opravdu stalo.

Kapitoly utíkaly , tak rychle, že mě zarazilo, že jsem už na konci knížky. Styl čtení byl opravdu čtivý a měli jste pocit, že stojíte hned vedle hlavních postav.

Kromě bonusové kapitoly, čteme příběh z pohledu hlavní hrdinky LAYLY. Která bojuje s city ke svému nejlepšímu kamarádovi ZAYNOVI. Jeho otec adoptoval Laylu, když byla malá holčička a vychovali jí. Ale mě popravdě přirostl k srdci ROTH, démonický princ, který se seznámí s Laylou a chodí s ní do školy. Jeho vtipné a hrubé narážky si prostě zamiluje každý!!!

Miluju vážně miluju v této knížce je naprosto všechno přes lásku, nenávist, chtíč, zakázaná láska, zlo a dobro. Úžasní ,,mazlíčci". Prostředí ve kterém se odehrává náš příběh je ze současné doby, na střední škole.

Nesmíme zapomenout na sexy badboy a milostný trojúhelník. A samozřejmě na závěr, odhalená tajemství.

Prostě tuto sérii miluju těším na další díl a rozhodně 5 z 5

LuckaK.088
03.04.2024 5 z 5

Fantasy trilogie ze světa démonických a andělských bytostí. Spíše zaměřená na romantickou linku (milostný trojúhelník), taková typická romantasy, ale bohatá i na akci a napětí.
Všechny postavy mi byly sympatické. Nejvíce mě ale dostávali pokrevníci :-) Ty "prďoly" s Disneyovskými jmény si nešlo nezamilovat. Styl psaní dost připomíná S.J.Maas. K tomu krásné obálky. Celou sérii hodnotím kladně a mohu doporučit.

laura
02.04.2024 5 z 5

NEBE a PEKLO.
DOBRO a ZLO.
STRÁŽCI a DÉMONI.
ZAYNE a ROTH.

A pak něco mezi tím. LAYLA. Napůl strážce a napůl démon. Ale nejvíc ze všeho sedmnáctiletá dívka, která se zmítá mezi tím, čím je, čím by chtěla být - i tím, čím být nechce. Ale osud je neúprosný...

Čtivé, napínavé, překvapivé a vtipné. Příběh o touhách, hříchu, vášni, pravdě i lžích. Intriky, nenávist, zloba i nebezpečí. Démoni, zombie, přízraky i obyčejní lidé. Duše, které lze ukrást jediným polibkem...

O lásce, která přichází znenadání. A nebo tu prostě je. Celé roky.

Roth a jeho hlášky mě neskutečně bavily. Jeho humor, sarkasmus, ironie i drzost. Že by i démoni měli duši?

Layla zjišťuje, že všechno je trošku jinak, než si myslela. Kdo lže? A kdo mluví pravdu? Komu může věřit?

Originální fantasy, která má švih, je vtipná, mezi hlavními postavami to jiskří, a i ty vedlejší jsou hodně zajímavé. Kdo komu nakonec ukradne duši?

...byl jsem ztracen ve chvíli, kdy jsem tě poznal...

SKVĚLÉ!

ivka7708
22.03.2024 5 z 5

Za mňa je toto dokonalé Young Adult. Kniha ma rovno vtiahla do deja a hneď v prvej kapitole máme aj nejakú akciu. Dej krásne plynie bez zbytočného naťahovania, máme tu aj hlavnú hrdinku, ktorá je samozrejme rozpoltená medzi 2 chlapcami... no jednoducho kniha presne pre mňa. Na konci ma bolelo srdce a už teraz sa púšťam do druhého diela.

Mininka
18.03.2024 5 z 5

Tohle je moje prvotina od autorky a teda - páni! Nemohla jsem se od ni odtrhnout, co jsem ji začala číst a už se nemůžu dočkat, až se vrhnu na další díl! Příběh má napětí, hodně nečekaných zvratů a slow burn romanci. Líbí se mi tématika nebe/pekla a pro mě úplně nové pojetí chrličů. Rozhodně doporučuji!! :-)

evineckY
06.03.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla podruhé, abych si sérii vychutnala v kuse a
opět nemá chybu. Nad Rothem mi ukápla slza, protože jsem si
příběh prožívala víc, než poprvé.
Opět za 5 :-)

Ulrika
05.03.2024 5 z 5

Skvěle napsáno a už jsem se vrhla na druhý díl, tak doufám, že si autorka udrží stejně vysokou úroveň:)

Kikulka97
24.02.2024 5 z 5

Knížku jsem četla kdysi, ještě v originále a teď jsem se k ní opět dostala v českém překladu. Překlad super (jediné, co mi drásá nervy a zní šíleně je zdrobnělina Lalinko xD). Chemie mezi Laylou a Rothem je nezpochybnitelná, chcete vědět, jak to bude dál, knížka má tempo...velmi dobrý počin.

Belisima
11.02.2024 4 z 5

Oddechovka. Velmi ctive napsana.

marie2577
03.02.2024 5 z 5

Hned mě to upoutala a spadla jsem do děje. Moc pekne

Honey0105
30.01.2024 3 z 5

Na paní Armentrout si brousím zuby už opravdu dlouho. Hlavně na její série Z krve a popela a Žár těla a ohně. Jenže nedávno jsem procházela knihkupectví a vykoukla tam na mě knížka Dotek jako led v neuvěřitelné slevě. Tak jsem jí hned koupila a až doma zjistila, že jde o druhý díl série Dark Elements. Samozřejmě by byla hloupost začít u druhého dílu, tak jsem nejdřív síhla po jedničce. Neměla jsem žádná velká očekávání, měla jsem spíš chuť na oddechovku. A tohle mi tato kniha vlastně splnila.
Nejvíc mě samozřejmě nadchla postava Rotha. Ten opravdu okouzlil. Ale celkově se mi příběh líbil. Nic zbytečně složitého, zápletka byla ok a zajímavý konec. Není to nic, co by mě vystřelilo z křesílka, ale i na další díl se těším.

LexiS
27.01.2024 5 z 5

Jak já jsem nadšená! Už je to nějakou dobu, co jsem se zamilovala do knihy od úplně první kapitoly. Má to ten správný vibe, který jsem už nějakou dobu u ya knih nezažila. Neumím to popsat jinak než slovem "svěží."
Kniha je prosycená sarkasmem téměř na každé straně a to je prostě můj šálek čaje.
Chemie mezi Laylou a Rothem? Neskutečná! Málokterá dvojice by se s nimi mohla měřit.
Jasně, že to mělo sem tam nějaké mouchy. Layla je někdy trošku naivní a opravdu někdy není zrovna nejostřejší tužkou v penálu. Ale nebyla otravná a vlastně jsem si ji moc oblíbila.
Roth je naprosto úžasný... Neví někdo, kde se dá taky jeden sehnat? Navíc oceňuji, že to není zas 500+ let starý týpek, který je strašně zblázněný do mladé hrdinky. To, že z něj autorka udělala démonické miminko, považuji za obrovský plus k dobru.
Další věc - poprosím vytetovat jednoho jednorožce. Děkuji. Ne, opravdu - takové tetování, jaké měl Roth by se mi moc líbilo.
Úsměvné bylo, že se ve škole vyučuje snad jen biologie. O takové matice nebo angličtině je tam zmínka snad jen jednou.
Doufám, že ostatní díly budou taky takhle skvělé. Protože tohle má naběhnuté stát se jednou z mých nejoblíbenějších sérii.
5 z 5 hvězdiček.

KajinaH722
20.01.2024 5 z 5

Knížku jsem měla dlouho na seznamu a konečně jsem se do ní pustila a vůbec nelituji ba naopak. Kniha se mi líbila, je to tedy víc pro mladší čtenáře, ale vůbec mi to nevadilo. Přesto je tam škádlení,jiskření a chemie mezi Rothem a Laylou. Konec byl smutný a na druhou stranu krásný, protože se mi líbilo, že jsem mohla aspoň na chvíli vidět do hlavy Rotha a tak zjistit jeho pocity

Holanka
18.01.2024 4 z 5

Musím se přiznat, že jsem zpočátku měla celkem pochyby o kvalitě této knihy. Takže jsem ji celkem dlouho dobu odkládala. Byla to velká chyba! Navzdory mé skepsi mě kniha bavila. Celkem jsem se i zasmála některým pasážím. Příběh se mi zdál propracovaný (hlavně fantasy svět a pravidla v něm). Jediné, co bych knize vytkla je nedospělost hlavních hrdinů, která v některých scénách byla jako pěst na oko čili nešla přehlédnout. Každopádně můj kladný dojem z knihy to nezakalilo. Knihu hodnotím velmi kladně a těším se na další díl.

zandu
17.01.2024 5 z 5

Jaj, to bylo krásný!

Dyna08
14.01.2024 5 z 5

Tahle série se mi totálně zaryla do srdce, nemůžu se od ní odtrhnout. Děj je opravdu zajímavý a postavy neskutečně propracované. Zároveň je tady poukázáno na to, že ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají být...
Tým Roth

lucakuca
10.01.2024 4 z 5

Nebe peklo ráj, nebe peklo ráj a ty to za Laylu pěkně vyhraj.
Anebo nehraj, ale bojuj, protože brzy nastane apokalyptická bitka a uprostřed bude Layla jako hambáč v housce mezi dvouma borečkama.
Tím "správným" a tím "špatným." Ale kdo je kdo ve finále? To už je zas jiná kniha...