Dominion

Dominion https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367053/bmid_dominion-jvd-367053.jpg 4 43 15

Spálený muž série

< 2. díl

Minulost nelze pohřbít natrvalo a za dávné hříchy je třeba platit. Blíží se zúčtování. Poslední soud v podobě Dominionu V tunelech hluboko pod Londýnem´hynou zemští elementálové. Loví je bytost známá jako Hnilobák. A elementálové se nemají na koho s důvěrou obrátit. Na scéně se ale objeví diabolista a zpola napravený nájemný vrah Don Drake a téměř padlý anděl Trixie. Když se Drake dozví, že Hnilobák je vlastně arcidémon Bianakith, je mu ihned jasné, že nepůjde o snadnou prácičku. Bianakith je totiž duch nemoci a rozkladu a jeho aura poškozuje všechno, co se k němu jen přiblíží. Dokonce i starodávným londýnským základům hrozí zhroucení. Don, Trixie a Spálený muž tedy musejí vymyslet, jak zabránit Bianakithovi, aby vyhladil elementály a zničil město. Jenže Spálený muž má trochu jiné plány — a ty mohou mít strašlivé následky pro všechny.... celý text

Žánr:
Fantasy

Vydáno: , Host
Originální název:

Dominion , 2016


více info...

Přidat komentář

Irsaf
29.08.2020 5 z 5

Další kniha s Donem a Spáleným mužem... A opět skvělá akce a příběh...
Už by mohl vyjít 3 díl...

Kyri
02.11.2019 3 z 5

Je to lehké čtení, opravdu ne moc náročné... Jinak akční, děj upoutá.


pavel.2
30.05.2019 3 z 5

V mnoha ohledech lepší než první díl, v jiných zase byl lepší ten první :-) Ale u obou jsem se skvěle bavil, tentokrát už není Drake pořád naložený v lihu, nedělá takové pitomosti, styl akce je jiný a neustále má poblíž svého anděla strážného... Akce je hodně, je to prostě dobré čtení a jsem zvědav na další díl - protože zaděláno na to má.

Roux
08.04.2019 3 z 5

Dominion, přečten za jediný den. Příjde mi, že zde příběh trošku pokulhává. Drake mi příjde o dost ufňukanější a Spálený muž méně zábavnější. Vlastně.... většina postav mi tam příjde celkem ufňukaná. Jsem zvědavá na další díl a snad se vrátí alespoň na úroveň prvního.

Ramiel
01.01.2019 3 z 5

Dominion je nejspíš stejně zábavná kniha jako první díl Drake. Ale právě proto, že se jedná o druhý díl, tak už člověk víceméně ví, co může od jednotlivých postav očekávat. Nestává se mi moc často, aby hlavní postavy byly tak nesympatické. Kdyby v knížce nebyl zmíněn jejich věk, tak bych řekl, že Trixie a Don jsou v pubertě a pěkně s nimi hormony mlátí. Navíc v pohádkách je hloupý Honza většinou ten nejchytřejší a nejmazanější vykuk. Hloupý Don je prostě jen hloupý. Takže fandím Spálenému muži, ať převezme otěže. Prostě méně vzdychání a více cynismu.

Lokina
18.10.2018 5 z 5

První kniha ze série Spálený muž mě hrozně bavila a druhý díl jsem si nemohla nechat ujít.
Dominion je vtipná, svižná, akcí nabitá kniha a já jsem si ji moc užívala. Už jenom pro ten oplzlejší humor Spáleného muže, jehož charakter je dokonale vymyšlen, si kniha zaslouží pozornost.
Konec je zakončen dobře nečekaně a už se těším na třetí díl :-)

Jacinda
01.07.2018 4 z 5

Spálený muž... jak já toho hajzlíka miluju :) strašně moc balancuji na hranici 4/5, ale ten konec mi prostě nesedl. Příliš mnoho nejasností a logických mezer. Každopádně rozhodně chci třetí díl!!! Už jen proto, že bez těch hlášek našeho arcidémona nemohu žít :)

pafčaodřeky
15.06.2018 4 z 5

Jednoduché, ale ne slaboduché, zápletka průhledná a méně zábavná, než v první díle, ale zase chlap ze sebe dělá o něco menšího hlupáka (skoro snad nechlastá), takže přidávám hvězdičku.

Drowned
17.05.2018 5 z 5

Dominionu nadělují plný počet hvězd, ale více se mi líbil první díl. Nějak mě nebaví takové ty věci dotýkající se války v nebi a třenice padlých andělů. Jinak ale Drakeovo vztah se Spáleným mužem opět super napsaný stejně jako neopětovaná láska Dona k Trixie :-) Po dočtení knihy jsem zjistil, že McLean napsal ještě pokračování Damnation. Na můj dotaz zda i třetí díl nakladatelství Host vydá jsem dostal tuto odpověď: "Zatím o tom diskutujeme. Zda se objeví třetí díl v příštím edičním plánu, je tedy napínavé i pro nás ;) "

Etule
15.05.2018 4 z 5

Druhý díl se mi líbil překvapivě více než ten první. Vedlejší postavy dostaly trochu více prostoru, což se mi zamlouvalo. Spálený muž ukázal drápky, na scénu se vrátil Adam a papa Armand se taky dostal ke slovu.
Nikde nic nedrhlo, děj skvěle plynul a najednou byl konec. Těším se na další díl. Doufám, že nám ho Host naservíruje, co nejdříve. :)

jarynek
10.05.2018 4 z 5

Druhé pokračování se mi líbilo o něco více než první kniha. Vypravění je propracovanější, bez zbytečných vedlejších linií, nic neztrácí na plynulosti děje a především vtipu. Donovo a Spáleného muže 2v1 pobaví a skýtá nepřeberné množství zápletek i do budoucna. Doslova i přeneseně je kouzelný Papá, který neztrácí hlavu v žádné situaci. Největším zklamáním tak pro mne byla postava Trixie, která přesto, že se jedná o jednu z hlavních postav a která si v prvním díle musela získat čtenářovy sympatie, tak zde byla spíše v roli zbytečného statisty, bezduše bloumajícího celou knihou.

tereza1198
09.05.2018 4 z 5

Tak to si to Don zase pekelně zavařil. Může si za to sám, ale má i dost smůly. Říkám si, že dřívější nájemný vrah se i jako hrdina gnómů řítí do pekla závratnou rychlostí. Bloncka mu moc nepomáhá, Spálený muž mu ukusuje duši jako perníček a já se těším na další díl. A každopádně by to příště chtělo víc Adama.

encyklopedie
05.05.2018 5 z 5

..nebudu se opakovat, k tomuto druhému dílu se stejně hodí, co jsem napsal k prvnímu ...a mých oblíbených 321%

alzbeta4340
27.04.2018 5 z 5

Tuto sérii doporučuji číst od začátku. Nicméně Dominion se mi líbil ještě o trochu více než předcházející díl první. Příběh byl kompaktnější, dějová linka přímá.
Z Dona se stal málem kladný hrdina, než se to ke konci zvrtlo. Teď mám strach o jeho duši i život a doufám v rychlé další pokračování.

izfnp
03.04.2018 3 z 5

Príbeh je stále hrozne zábavný a čtivý, niečo sa zlepšilo, niečo sa zhoršilo, takže vo výsledku má u mňa druhý diel Spáleného muža rovnaké hodnotenie ako prvý. Samotný hlavný charakter je v tomto diele tak stredoškolsky zamilovaný, až občas vyznieva hlúpo, no hlavne chvíľami vôbec nevyznieva ako ten otrlý cynik z jedničky. Druhým problémom je postava Trixie, ktorá nevzbudzuje zamak žiadne sympatie a jej pôsobenie v tomto diele je priam zbytočné. Tretím nešvárom je pre mňa potom koniec, ktorý mal problémy s gradáciou. Výrazné zlepšenie však zaznamenala zápletka s nepokojmi "tam hore" a humor - ten je tu priam famózny. Taktiež ide jednoznačne o konzistentnejšiu naráciu. Vo výsledku však McLean pokračuje vo svojom oddychovom, cynickom štýle, a komu sa páčila jednička, tomu sa bude páčiť dvojka.

Štítky knihy

magie městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Peter McLean
anglická, 1972
2017  78%Drake
2018  84%Dominion

Kniha Dominion je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x