Space Ennui

Space Ennui https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362417/mid_space-ennui-XAk-362417.png 4 7 4

Slibují nám, že už brzy se poletí na Mars. A že to bude báječné. Slibují to soukromníci i národní vesmírné agentury. Světlé zítřky. Jasně. To Ziky už na Mars doletěl. Jako vězeň. Ubytován je hluboko pod zemí v tamních kobkách. A rozhodně to nevypadá, že by se s ním rudá planeta chtěla mazlit. Spíš to bude válka. Duel o přežití. Kdepak nuda. Nýbrž úděl neustále se vysekávat z průšvihu. Jak si Ziky poradí s agresivními Helliony? S dalšími vraždícími monstry z různých koutů Vesmíru? A co si počne s děvčátkem Sárou? Po Nuselským punku nám jeho autor Green Scum předkládá punk na sousední planetě. Mars v jeho podání je další obětí lidské touhy po moci, dokladem, že tíseň v lidském nitru nemusí vyvolávat jenom malá kobka, ale i nekonečný prostor. Zároveň styl krátkých úsečných a vulgárních vět a zrovna tak přehršel akčních výjevů, kterými se s životem vypořádává permanentně naštvaný hlavní hrdina a vypravěč, de facto kopírují roztěkanou nervozitu naší současnosti. Na klid, natožpak nudu není kdy. Život proměněný ve zběsilou akční hru, v níž o dalších tazích nerozhoduje hráčův um, nýbrž neustále se proměňující prostředí. Zkouška reakcí a důvtipu.... celý text

Přidat komentář

Kamys
20.01.2019 3 z 5

Baví mě ten Škraloupův jazyk, baví mě na fb sjíždět jeho politické glosy, bavila mě jízda prvních 80 stran. Pak už tomu začalo něco chybět. Už to byl jen dlouhej trip, beze smyslu, hlavní hrdina překonal další protivenství, jen aby bez výdechu čelil dalšímu. Bez hloubky. I ten svět už po několika vrstvách ztratil úplně důvěryhodnost a v druhé polovině byl vlastně úplně virtuální. Asi jdou Škraloupovi povídky líp. Kdyby to bylo 10 povídek s různými hrdiny v různých světech, možná by to pohromadě drželo líp.

hanzmb
07.12.2018 2 z 5

Nadšení z Nuselského punku mě přivedlo i k této knize. Bohužel. Tohle může zaujmout jen příznivce stříleček na herních konzolích. A navíc se ani do posledního levelu nedostanete. Jak je autor silný ve zpracování toho, co vidí okolo sebe, tak zcela propadá, když má kompletně něco fabulovat. Neustále se opakuje a jen v lepším případě se to posunuje o ten level dál.


Disease
21.05.2018 3 z 5

Vyhulená kulhánkovina pro intelektuály :-) Ta levelovitost ala akční střílečka ale nefunguje věčně, od cca poloviny jsem se místy nudil.

rampzz
25.12.2017 5 z 5

Skvělá kniha na odreagování, čte se to jedna radost, je to neskutečná sranda, občas se člověk i něco dozví. Mohu jedině doporučit!!

Autorovy další knížky

Metoděj M. Alexa
česká, 1962
2015  82%Nuselskej punk
2020  77%Steam
2017  80%Space Ennui
2009  93%Bára, Mates & zelený škraloup
2021  80%Nusle

Kniha Space Ennui je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x