Soví houkání

Soví houkání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12076/bmid_sovi-houkani-PfZ-12076.jpg 4 20 3

Jste mlsní? Máte rádi palačinky a lívanečky všech druhů, chutí a velikostí? Že ano? Tak co byste říkali tomu, kdyby v sousedství vašeho domu vyrůstala mamutí palačinkárka, ve které byste se těmihle dobrotami mohli ládovat celé dny? Pohoda ne? Roy Eberhardt na palačinkách závislý není, a když se dozví, že ve floridském městečku, kam se s rodiči nedávno přestěhoval, se má zanedlouho otevřít Americká palačinkárna bábinky Pavlínky, je mu to nejprve úplně lhostejné. Teprve když se seznámi s tajemným bosým chlapcem, pochopí, že přátelský úsměv bábinky Pavlínky, která v televizních reklamách smaží palačinky a lívanečky, skrývá podlé záměry rozpínající se firmy, jejíž vedení se nezastaví ani před likvidací nevinných tvorů. Podaří se Royovi a jeho kamarádům překazit jejich nekalé plány?... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Příroda, zvířata , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Hoot , 2002


více info...

Přidat komentář

trudoš
30.07.2015 4 z 5

Veselá dobrodružka pro mládež, se zápletkou pro Carla Hiaasena v pravdě typickou. Bohužel je znát, že se ve své sžíravé satiře drží tentokrát hodně zpátky, evidentně aby příliš neurazil duši nevinnou. Nežene situace do extrémů, humor je nečekaně střízlivý a jen občas si spisovatel neodpustí uštěpačnou poznámku na účet konzumní společnosti. Příběhová linka je jinak dějově vyvážená, hrdinové přirození (až na pár výjimek s disfunkčních rodin) a lehká eko atmosféra - s trefnými postřehy o rozdílných možnostech trávení volného času ve městě a v přírodě - nenásilná. Autor hájí krásy přírody a především živých zvířat. Ukazuje, jak moc si jich neceníme a jak rychle o ně přicházíme, aniž bychom si toho vůbec všimli. Jednoduše nenáročná rodinná komedie, sice nijak třeskutá, ale o to příjemnější.

Eneo
01.08.2012 4 z 5

Už si ani nepamatuju, o čem příběh byl, protože jsem ho četla před dlouhou dobou, ale určitě vím, že mi přišel něčím zvláštní - jiný než u ostatních knih.


Athena
04.02.2012 4 z 5

Dobrá knížka pro děti, ale pokud se rozhodnete podívat se na film, který je podle ní natočený, budete bouchat hlavou o zeď (nedívejte se na něj).