Soukromé vztahy

Soukromé vztahy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42124/soukrome-vztahy-42124.jpg 4 80 19

Tajuplný starý dům, osaměle stojící na břehu oceánu, jako by magicky ovládal osudy těch, jež přujmul pod svou střechu. Nedávno se do něj přistěhovali mladí manželé. Jay a Janni, kterým připadl jako dědictví. Jay nabídl svému spolužákovi Cleovi Perellemu, a by tu bydlel s nimi. bytová architektka Maris, která v domě nevrhuje stavební a dekorační úpravy, uprostřed rozdělané práce ovdoví a Jay a Janni poskytnou střechu nad hlavou i jí. Křehká pavučina příběhu se pomalu splétá... Kit Sheridanová je žena pevně stojící nohama na zemi. Po rozvodu změní zaměstanání i styl života a to poslední, co by si přála, je zkomplikovat si ho novým vztahem. Na jedné konferenci se setkává s Janni a okamžitě se spolu spřátelí. Když ji Janni pozve, aby s nimi nějakou dobu bydlela, ráda příjímá. Ale i ji dům očaruje a stejně tak Cole. Mazi Kit a Colem se okamžitě zrodí silný vztah - navzájem si svěřují všechny detaily soukromého života, a ačkoliv si to ani jeden z nich nepřeje, pouto mezi nimi sílí. Kit si nakonec musí přiznat, že Colea miluje, ale nechce být příčinou jeho rozchodu s excentrickou Estelle, a tak se city - zatím - drží na uzdě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Private relations , 1990


více info...

Přidat komentář

Youn@n
21.02.2023 2 z 5

autorka má lepší knihy. Nudila jsem se..

Johanka1956
25.04.2022 5 z 5

První kniha, kterou jsem od této autorky četla a vím, že není poslední. Zajímavé místo, dům, který spojuje spolubydlící , místo a přátelé, které se těžko opouští. Poutavě a citlivě popsané vznikající vztahy. Zajímavá zápletka. Za mne moc hezké čtení.


bezzink
05.10.2021 2 z 5

Dianiny knizky zboznuju. Jeji pribehy jsou vzdy silne, skryvaji ruzna tajemstvi, vykresleni mezilidskych vztahu je skvele propracovane, pribehove zvraty maji ten spravny wow efekt, takze mi prijde, ze tuhle knizku nemohla psat ta sama Diane. Tuhle knihu bohuzel nemuzu doporucit. Jednani postav absolutne nelogicke, pribeh tezko uveritelny, nudny, bez hloubky, o nicem, postavy nesympaticke, co ze to tam jako porad resili ti dva? Mimochodem to jejich seznameni bylo teda uplne mimo - az uchylne. A facka je jako ok? No tohle zkratka neni Dianin styl, proste jeji ranna tvorba za me nedosahuje kvalit te pozdejsi.

jeny-v
30.04.2021 5 z 5

Další hezká kniha mé oblíbené autorky. Soukromé vztahy je román pro ženy v pravém slova smyslu. Ač byla vydaná již v r. 1998, neztrácí nic na své čtivosti. Děj se odehrává převážně ve starobylém domě Chapel House na pobřeží Atlantiku. Provází ho kouzlo okolí, architektura, historie, tajemno, ale hlavně vůně domova pro skupinu spolubydlících. Žijí zde manželé Janni a Jay, kterým není dáno být rodiči, návrhářka Maris, která kvůli neštěstí přišla o své blízké, rozvedená Kitt, jenž začala nově pracovat v Blairově nemocnici, bez zájmu o vážný vztah a s jediným cílem, uběhnout maraton v Bostonu, úspěšný doktor Cole, který se právě vrátil z Paříže a musí vyřešit vztah s přítelkyní Estelle, vypořádat se s nemocí matky Virginie i traumaty sestry Corrine a získat prostředky na prenatální program, poslední přibyvší je zneužitá čtrnáctiletá Rennie - každý se svými problémy a nadějí v budoucnost.

MakiMel
01.12.2020 5 z 5

Po dlouhé době zajímavý příběh a zajímavě propletený, místy sice poněkud méně uvěřitelný, ale rozhodně obsahoval nečekané zvraty a donutil mě po dlouhé době ponocovat.

georginaa
24.10.2020 4 z 5

Spletitý příběh několika lidí, které svedla náhoda a stanou se spolubydlící.
Postupně mezi nimi vzniká kamarádství a partnerství. Řeší takové normální všední starosti a radosti. Docela se to dobře četlo, ale žádnou akčnost v tom nehledejte.

Pavlaj
26.07.2019 4 z 5

Dům s atmosférou, běhání po pláži - hezký. Postavy a jejich jednání - zarážející. SPOILER Máte novou práci, váš šéf je primář gynekolog a vy se s ním jdete seznámit na prohlídku na gynekologické křeslo? Při první schůzce mu vykládáte, jestli masturbujete nebo ne? Stanete se kamarády, svěřujete se, fajn, pak vám dá facku a vám to vůbec nevadí? Myslím, že psychiatra v tom baráku potřebovali všichni, ne jenom Estella :-).
Ale hvězdičky dávám za druhou část knížky, kde autorka moc pěkně popsala SPOILER rozhodování při nechtěném těhotenství a následnou depresi. Tahle část byla silná.

kattyzhor
29.10.2018

Napínavý román zda bude mít happy - end. Moc se mi líbila. Určitě se k této spisovatelce ještě vrátím.

bekule
01.10.2018 2 z 5

Být to moje první kniha od Chamberlainové tak už si žádnou další od ní nepřečtu. Nezaujalo mě nic - ani příběh, hlavní postavy byly hodně nesympatické, jejich jednání pro mě absolutně nepochopitelné. Důvody k společnému soužití skupiny dospělých lidí v jednom domě jsem nepochopila.

koki.veru
03.09.2018 5 z 5

Moje první knížka od této spisovatelky a byla jsem mile překvapena. Knížku už mám nějakou dobu doma a až nyní jsem se k ní dostala. Pěkný příběh, zajímavé postavy a vztahy :) určitě se k této spisovatelce ještě vrátím.

Leniiis
13.07.2018 5 z 5

Jako vždycky super příběh, kterej Vas chytne a už nepustí.

laura
06.05.2018 5 z 5

Jedna z prvních knih, které jsem od D. Chamberlainové kdysi četla. Teď jsem ji vzala do ruky už potřetí - a potřetí nemůžu říct jinak než: Úžasné! Příběh, který vás chytí za srdce, dokáže vás napínat, překvapovat, rozplakat, dokáže vám stisknout srdce tak, až zjistíte, že už vám skoro nepatří. Že v něm žijí všichni ti lidé, jejich osudy, zraněné duše, životy těch, kterým dal osud jen pár chvil, životy jiných, který musí žít i za ně... Že v něm máte všechny ty emoce, city, bolest, lásku, něhu a krásu a i když máte pocit, že tam marně hledáte sami sebe, vůbec vám to nevadí, protože tenhle příběh bude žít chvíli za vás... Myslím, že to nebylo naposledy, kdy jsem se k této knize vrátila... Ale dá se mluvit o návratu, když ve mě pořád zůstává?

helenkan
31.03.2018 4 z 5

To jejich společné bydlení v jednom domě vypadá zajímavě i když si to nedokážu představit. Mě se to líbilo,fajn čtení.

Knižní střípky
29.12.2017 4 z 5

Chamberlainová je má srdcová autorka, mám doma všechny její knihy. Tuto jsem četla již kdysi na střední a nyní jsem se k ní vrátila a opět mě nezklamala.

Beruska18
16.02.2017 3 z 5

Příjemné čtení, ve kterém sledujete cestu mladých lidi, kteří musí překonat řadu nesnází, aby si uvědomili, že k sobě patří ....

Toňula
25.10.2016 4 z 5

Pěkný příběh plný lidskosti o vztahu a hledání se dvou lidí, kteří se milují, ale musí projít nelehkými situacemi, aby pochopili, že jeden bez druhého prostě nemohou žít.

svitim
31.07.2014 4 z 5

Pěkné, oddychové čtení ve stylu život není peříčko. :-)

hojchna
22.06.2013 2 z 5

Téměř ze všech knih paní Chamberlainové bývám nadšená, ale tato mě moc neoslovila.. Taková nemastná neslaná..

kika 13
05.11.2012 3 z 5

Všchni milují dům ve kterém žijí.Je zde více postav a je někdy složité sledovat kudy se odvíjí myšlenky a koho jsou.

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří

Kniha Soukromé vztahy je v

Přečtených120x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst25x
Chci si koupit10x