Sophie

Sophie https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184374/sophie-184374.jpg 4 52 14

Když rodině Griffithových přepadne při bouři jejich milovaný pes Sophie přes palubu lodě, obávají se toho nejhoršího. Sophie je ovšem bojovník s náturou drsného „Australana“. Zvládne uplavat v rozbouřeném moři plném žraloků několik kilometrů až na vzdálený ostrov Whitsunday, kde přežije řadu měsíců a shodou náhod se nakonec setká se svojí „rodinou“. Kniha popisující skutečnou událost potěší všechny milovníky zvířat a čtenáře, kteří hledají inspirující příběh plný odvahy, loajality a přátelství.... celý text

Literatura faktu Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sophie, The Incredible True Story of the Castaway Dog


více info...

Přidat komentář

knihovnička007
27.03.2021 3 z 5

Knihu jsem si půjčila jako odreagování mezi historické knihy a jsem spokojená.
Některé věci mi v knize úplně nesedly, je tam podrobných informací, které mi celkový dojem trošku kazí, navíc mi celkem dost vadilo, jak se chovali k předchozím psům. Chápu, že to jsou pracovní psi, ale přivazovat je k nádrži na vodu a pes se schová pod ni?? Příchodem Sophie se toho hodně změnilo, ale ani Ruby nesměla to, co Sophie. Proč se nechovali stejně ke všem psům? A chovali by se stejně, kdyby se jim ztratil jiný pes než Sophie??
Jsem pejskař tělem i duší a nedokážu si představit, že bych svého čtyřnohého miláčka neviděla několik hodin nebo dnů, natož měsíců, jak to bylo v této knize.

Popko
24.01.2021 4 z 5

Dojemný příběh podle skutečné udalosti o fenečce Sophii se šťastným koncem. I když byla kniha od prvni chvíle předvídatelná, byla krásná.


PetuliX
02.09.2018 3 z 5

Několik knih s psí tematikou jsem už četla. Pejsek pro rodinu znamenal hodně, prožíval s nimi věrně každý den a byl součástí všech akcí a výletů. Pak přišla velká rána a ztráta milovaného parťáka. Příběh je obdivuhodný v tom, co všechno Sophie dokázala, jak se zachránila, přežívala a zůstala věrná své rodině... člověka až mrazí při představě, že je to podle skutečné události. Kniha však byla místy dost nudná popisem okolí, které se tam hodně opakovalo, občas mě rušily i špatně zformulované věty a překlepy. Naopak se mi líbilo obohacení fotkami Sophie a její rodiny, fotodokumentace z ostrova a odchytu. Jinak hezké a dojemné.

LuckyZ
02.12.2017 4 z 5

Ze začátku jsem se moc nemohla začíst. Je to neuvěřitelný pravdivý příběh. Musím zjistit jesli se en film podle něho skutečně natočil:-). Doporučuju k přečtení, člověk pozná život v Austrálii a moře kolem.

Půca4
07.06.2017 5 z 5

Pár slovy - úžasné, dokonalé, dojemné. Kdyby to nebyl příběh podle skutečné události, tak by se mi asi tolik nelíbil, protože by to už bylo jako pohádka. Ale tohle je prostě krása. Celou knihu jsem prožívala a nemohla se odtrhnout, četla se neskutečně rychle. Nikdo netuší, čím si tato silná fenka musela projít, jak to vše zvládala, ale každopádně je to vážně bojovnice s velkým srdcem, která žila jen pro své majitele. Nejen pro pejskaře je to pohlazení po duši. Líbily se mi doprovodné fotografie a mapy ostrovů + mapka, na které bylo přesně popsáno, kudy a kam se Sophie pohybovala. Kniha není jen o Sophii, ale především výpovědích lidí, kteří s událostí Sophiina zmizení a návratu měli co do činění. Je tam popsáno nádherné prostředí australské přírody, sem tam něco o některé vesnici nebo ostrově, nějaká zajímavost, která se úplně netýká Sophie. Tuhle knihu bych si klidně přečetla znovu.

helenkan
09.01.2017 4 z 5

Krásný příběh. Hlavně pro milovníky pejsků.

Konvalinka987
18.12.2016 4 z 5

Je to moc pěkná a dojemná knížka, zvlášť pro milovníky psů. Je tam moc pěkně popsaná příroda v Austrálii a na Cumberlandských ostrovech a také jejich zvířata, Člověk si to dokázal úplně představit.

rarášek
05.04.2016 5 z 5

Překrásný příběh a důkaz toho, jak silní psi dokážou být. Nedokážu si ani představit, jak hrozné to pro všechny muselo být, když se jejich milovaný pes a člen rodiny ztratil na moři. Sophie dokázala uplavat takovou dálku a tak dlouho přežívat. Je štěstí, že se jí nic nestalo a že se vrátila domů. Takový šťastný konec a velká dávka štěstí se jen tak nevidí. Moc se mi příběh líbil. Doufám, že si Sophie užívá dál svůj život s milující rodinou. :)

lenyleny
17.01.2016 4 z 5

Všichni "pejskaři " musí být nadšeni při čtení tohoto příběhu. Vím jak to bolí, když ztratíte věrného psího přítele. Přečteno jedním dechem a dalo by se říci najednou, pouze procházka s mými čtyřnohými zlatíčky čtení mohlo přerušit.

jana.hud
15.12.2015 5 z 5

Dojemný příběh, který pohladí po duši a hlavně má štastný konec.

bleškajanča
06.07.2015 5 z 5

Tato kniha byla velmi krásná a dojemná.Doporučuji všem milovníkum psů.

luciasek86
27.04.2015 5 z 5

Tato kniha jako milovnici psů a zvířat mě velmi zaujala byla dojemná, byl v ní nádherný příběh o lásce lidí ke psovi a naopak. Pes, který přes neštěstí co se mu stalo zůstal věrný jedněm lidem i když mohl najít útočiště u jiných lidí a to po tak dlouho dobu v divočině ostrova, pes je miloval nadevše. Prostě všem vřele doporučuji :-)

Pallando
16.04.2015 3 z 5

Příběh je moc pěkný a milovníky zvířat jistě potěší, ale mám výhrady k překladu - často působí kostrbatě a nepřirozeně, což knize ani trochu nepomáhá. A to je škoda, protože knížka stojí za přečtení.

zulanek
01.07.2014 4 z 5

Krásný a dojemný příběh.Sama jsem již odchovala pár pejsků,tak přesně vím,jak moc bolí jejich ztráta.Prožívala jsem každou minutu s rodinou Griffithových a věřila,že vše dobře dopadne.Ta radost ze setkání Sophie s její rodinou byla nepopsatelná.Taková je psí věrnost a oddanost!Takové je pouto mezi psem a člověkem!