Neznámý

Neznámý https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366556/bmid_neznamy-3Rq-366556.jpg 4 50 21

Solomon Creed série

1. díl >

V arizonské poušti u mexické hranice se objeví bosý muž bez vzpomínek s přecitlivělými smysly a záhadnými schopnostmi. Intuice mu napovídá, že je zde kvůli tomu, aby zachránil Jima Coronada, obyvatele nedalekého městečka Redemption (neboli Spása). Může se mu to ale podařit, když Jima obyvatelé města právě ten den slavnostně pohřbívají?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Searcher , 2015


více info...

babicka_amalka
babicka_amalka
28.11.2022 3 z 5

od Toynea se mi líbila Ruinská trilogie, tak jsem zkusila další;
strašná slátanina - ale kupodivu se četlo dost dobře :-)

VerronikaH
VerronikaH
08.11.2022 3 z 5

Nejsem úplný fanoušek tohoto žánru, ale tahle kniha mě i docela bavila. Při čtení krátkých kapitol jsem měla pocit, že sleduji scénu amerického filmu a ve výsledku tak působil i celý příběh - skoro jako filmový scénář. Překvapil mě tam nádech nadpřirozena, který by však zasloužil více rozvinout, a střípky z minulosti mě bavily nejvíce.


Milik
Milik
10.05.2022

Kniha mi vůbec nesedla. Dočetla jsem asi do půlky a dál to nějak nejde..

Inka063
Inka063
07.01.2022 3 z 5

Překombinované, komplikované, trochu zamotané. Ale napínavé, díky krátkým kapitolám to má spád, je to plné akce a "duchařina" dodává tajemno. Takže proč ne, ale jednou to stačilo.

DominaCZ
DominaCZ
15.10.2021 1 z 5

Docela mixážní děs....fet, gang-nářek vedení o chudobě a rodinných svazcích, vraždy, duchové, policejní zvůle...nic moc. Ten part o Tiovi jsem nějak nepobrala. Kdyby to bylo JEN o něm, proč ne, ale takhle...

GYROTOURBILLON
GYROTOURBILLON
14.03.2021 3 z 5

Od autora jsem již dávno přečetl trilogii , ta mi v té době sedla. Tato kniha, a téma drogy a agresivita s nimi spojená, mě nenadchla. Ano , tajemný Solomon Creed byl zajímavý , ale to je asi tak vše.
Ano, křesťanská myšlenka byla zajímavá , ovšem drogové podsvětí to dle mého pohledu pokazilo. Ono koneckonců, která kniha je co se týče drog dobrá , zajímavá ?? Drogy jsou všude kolem nás , nemám potřebu znát lidi individua , a jejich činnost. Stačí mi vědět, že nám jedna " fetka " bydlí nad hlavou. A že občas i boha voláme , kvůli troše klidu. Bohužel s GDPR je to o ničem.

Kulína
Kulína
22.08.2020 5 z 5

Zvláštně psaný příběh, který jsem nedokázala odložit. Přečteno za necelých 36 hodin od vzetí do ruky

roso.mak
roso.mak
17.07.2020 4 z 5

Přiměřeně napínavá, přiměřeně ubíhající. Není to žádný trhák, co vás donutí číst dlouho do noci a ten závan fantastična, co se ke konci rozvíjí, mě trochu znejistěl, ale vzhledem k tomu, jak se to nakonec vyvinulo - proč ne.

pydla
pydla
05.06.2020 3 z 5

Nezná své jméno, jeho pleť je bílá jako křída, zná a umí spoustu věcí. Na saku, které nosí má jméno Solomon Creed, tak si tak říká...
Ví, že má nějaký úkol, ví, že má nějaký cíl, ale jaký? K tomu se musí dopátrat. Kniha je celkem napínavá, dobře psaná s krátkými kapitolami. Až do poslední stránky toho mnoho netušíte, během čtení se Vám postupně odkrývají jednotlivé příběhy i postavy a proč se chovají, tak jak se chovají. Příběh je dobře rozčleněn.
Za přečtení stojí, ale že bych si řekl vaaaau, to bohužel ne.

Toiweiss
Toiweiss
16.04.2020 4 z 5

Kniha byla ze začátku taková pomalá a ne moc zajímavá, spíš jenom tajemná. Později se děj rozjel a začal být zajímavý, a docala i chytlavý. Hrozně jsem Solomonovy fandila a chtěla jsem vědět stejně jako on co bude dál. Také mě velice zaujaly další příběhy a každá postava měla svůj důvod proč to dělá. Myslím že konec se povedl i když ne úplně jak bych čekala a velice mě zajímá jak to bude pokračovat proto si hodlám přečíst i další díl z této série abych věděla jak to dopadne a doufám že se konečně dočkám odpovědi.

Ryorka
Ryorka
03.03.2020 5 z 5

Za mě plnej počet. Toyne mě baví. Umí psát jednoduše a přece napínavě. Tohle sice nebyla taková divoká náboženskokonspirační jízda jako Ruinská trilogie, ale jako zjištění, že podělat úkol, kterej vám zadal drogovej boss se prostě nevyplácí, to stačilo. A toho Boha tam přece jenom krapet bylo....

viva71
viva71
17.10.2019 1 z 5

Stručný obsah na přebalu lákal ke čtení, ale to bylo tak všechno. Naprostý zmatek v postavách a dějově mě kniha vůbec nechytla. Vydržela jsem cca jednu třetinu, dál se trápit nebudu.

P1tr
P1tr
28.07.2019 4 z 5

Simon Toyne se neustále jako spisovatel posouvá vpřed a jeho Neznámý již nezavání tolik brakem, jako jeho předchozí (ale přesto povedená) trilogie Sanctus a nebojím se ho tak označit za plnohodnotně kvalitní literární dílo. Autor vytvořil nový, drsný svět, který postupně odhaluje svá pravidla, která nejsou realistická, ale v rámci dané poetiky dávají smysl. Neustále se něco děje, příběh se bleskovým tempem posouvá vpřed a přináší jedno překvapení za druhým. Krátké kapitoly jen podporují výtečnou čitelnost díla. V rámci vyprávění přeskakujeme mezi několika hlavními postavami, což naštěstí nepůsobí roztržitě. Ba naopak, jednotlivé úhly pohledu se vzájemně doplňují a všechny prezentované charaktery jsou zajímavé a prochází intenzivním vývojem. I vedlejší postavy mají co nabídnout a troufám si tvrdit, že osud žádné postavy vám nebude ukradený, neboť tvůrce jejich popisu a charakterizaci věnuje prvotřídní péči a ať už se jedná o kladné, či záporné charaktery, jejich motivace jsou jasné a pochopitelné. Neznámému není příliš co vytknout, snad jen to, že jedna z ústředních záhad týkající se hlavní postavy není zcela uspokojivě uzavřena a až příliš okatě se tím dává najevo, že jde v tomto případě pouze o první díl z plánované série. Nějakého rozuzlení se v tomto ohledu sice dočkáme, ale nelze ho označit za úplné, což je škoda. Nejde o úplnou katastrofu, která by knihu příliš srážela, ale brání mi udělit nejvyšší možné hodnocení. Samotný hlavní příběh je nicméně naštěstí uzavřen uspokojivě a mohu tak přečtení této knihy jedině doporučit. I když mě zmíněné neúplné rozuzlení jednoho z tajemství lehce zklamalo, na druhou stranu mě rozhodně nalákalo k přečtení pokračování, tudíž vše zlé je pro něco dobré.

sestricka1
sestricka1
03.07.2019 4 z 5

Dlouho jsem se prokousavala, začetla jsem se až v poslední třetině. Pak už měla kniha rychlý spád. Od autora zatím nejslabší kousek.

pavel9989
pavel9989
23.02.2019 2 z 5

Kniha me vubec nechytla a precetl jsem ji spise z nutnosti a z natseni od manzelky a knihovnice. Pusobila na me dost splacanym dojmem.

gad
gad
22.01.2019 5 z 5

Když jsem si četl komentáře k této knize, tak jsem ji otevíral s obavou, co mne čeká. Ó, jak mile jsem byl překvapen. Velice zajímavý příběh s prvky mystiky a kapkou náboženství (jak je u Toynea zvykem) odehrávající se v městečku Redemption, které si tak trochu jede podle svých zákonů. Spíš více, než trochu. A proto není divu, že se místní celebrity začnou stavět na zadní, když jim někdo chce tyto zákony zrušit. Vůbec mi nepřišlo, že by zde bylo příliš mnoho postav nebo že by v nich byl zmatek (viz některé komentáře). Záhadná postava Solomona Creeda je obestřena tajemstvím. Kdo to je, kde se tu vzal, co má za úkol? Originální. Já byl spokojen a doufám, že pokračování, které se v závěru nabízí, na sebe nenechá dlouho čekat.

eva-lupen
eva-lupen
16.10.2018 1 z 5

Asi jsem divná, ale tohle jsem nedala. Dočetla jsem k tomu spálenému a pak úplný konec, abych zjistila něco o tom neznámém. Ostatní postavy se mi pletly a vlastně mě vůbec nezajímaly. Vadil mi i styl psaní každou chvíli z pohledu někoho jiného (a že těch lidí bylo!). No a ten konec to fakt dorazil. To jsem si oddechla, že jsem s tím neztrácela čas.

S.partan
S.partan
02.09.2018 4 z 5

Na některý knižní závěry/pointy/hrdiny jsem už asi starej. Takže čtyři hvězdy za to, že mi knížka perfektně ukrátila tři večery. Toyne prostě psát umí. A těch posledních pět stránek jsem raději z hlavy vymazal...

Daduška
Daduška
26.08.2018 4 z 5

Ideální na dovolenou, bavila jsem se. Příběh byl napínavý a tajemný, splnil přesně to, co jsem očekávala.

muchomurka
muchomurka
03.05.2018 4 z 5

To byla jízda. Vůbec jsem nevěděla, co od knihy očekávat, vrhla jsem se na čtení a byla příjemně překvapena napínavým příběhem. Mám ráda záhady a tajemno, napětí, skvělého hlavního hrdinu. Sice zde toho hlavní hrdina o sobě moc nevěděl, ale moc se mi líbilo, jaké měl znalosti a dovednosti a jeho aura tajemna. Doufala jsem, že se o něm postupem příběhu něco dozvíme, něco víc, ale asi si musím počkat na další díl.

Štítky knihy

mysteriózní, mystéria

Autorovy další knížky

Simon Toyne
britská, 1968
2011  81%Sanctus
2018  72%Neznámý
2013  81%Klíč
2015  78%Věž - vzestup předchází pádu
2019  82%Chlapec, který viděl

Kniha Neznámý je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce149x
Chystám se číst62x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x