Zajatec světla

Zajatec světla https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168915/zajatec-svetla-168915.jpg 4 5 2

Solární dominium série

< 2. díl

Daniel Bondaree se po propuštění z vězení rozhoduje co dál. Je ale příliš důležitou osobou na to, aby mu bylo dovoleno rozhodovat o své budoucnosti. musí se tedy dát na útěk před nepřáteli, jejichž hlavním přestavitelem je solární resident Tankred Salerno. Druhá, závěrečná část úspěšného románu BARVY PRAPORŮ.

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Schwytany w światla , 1999


více info...

Přidat komentář

Radous
16.04.2020 5 z 5

Víceméně stejně ponuré, ne-li temnější než díl první. Kvalita je však prvotřídní a autor laťku rozhodně udržel. V doslovu jsem se dočetl, že z tohoto univerza bylo plánováno napsat více, jenže za těch dvacet let se na světě nic dalšího neobjevilo.

Metla
24.09.2018 4 z 5

Pokračování série „Solární dominium“ je o poznání dějovější než úvodní díl; tolik se nevysvětluje, trochu ubylo filozofování a moralizování, analogie se situací ve východním bloku už z románu netrčí jak péro z ... třeba z divanu. Naopak přibylo prvků hard sci-fi a space opery, nabízí se více zajímavých a uvěřitelných vizí budoucích technologií. Příběh se nevěnuje pouze bývalému tanatorovi (vojáku, soudci a katu v jedné funkci) Danielu Bondareemu, prchajícímu před dlouhými spáry Dominia; zhruba stejný prostor dostala jeho přítelkyně Dina, zasahující do událostí na planetě Gladius. Tato slečna nemá svůj život pod kontrolou o mnoho víc než Daniel, oba jsou převážně jen zmítáni okolnostmi, osud je nijak nešetří.
Nemohu se zbavit pocitu, že autor tentokrát neměl úplně jasnou ideu, zprostředkoval sice nějaké myšlenky a názory, přesto jako by místy nevěděl kudy kam. Finále neoznačím přímo slovem „zklamání“, nicméně bůh ve stroji zaúřadoval a vlastně spousta věcí zůstala nevyjasněná – zejména kolem tajemných Korgardů se nevysvětlilo skoro nic, akorát bylo nahozeno pár „možná“. Třeba si to spisovatel schovává pro další pokračování, pro mě to bohužel znamená opět dilema: 3* nebo 4*?


Autorovy další knížky

1999  80%Barvy praporů
2000  88%Zajatec světla

Kniha Zajatec světla je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x