Solární baroni I - Organizovaný zločin

Solární baroni I - Organizovaný zločin https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344204/mid_solarni-baroni-organizovany-zlocin-uiB-344204.jpg 3 17 9

Solární baroni série

1. díl >

ZAPOMEŇTE NA ČERNÉ BARONY! TEĎ JE TU SVĚTLO! Alena Vitásková ve své knize Solární baroni – Organizovaný zločin přichází s humorným příběhem s reálným základem ve světě byznysu a politiky. Dozvíte se, jak nenápadně vytunelovat státní pokladnu a vytřískat z toho „prospěšný projekt“, jak se dělá dnes populární lobbing, jak se z jedněch mohou stát „Solární boháči“, zatímco z druhých „Solární chudáci“. A konečně dozvíte se, jakou cenu má slunce pro vás i pro ty druhé. Nehledejte zde jména z obrazovek televizorů, podobnost je čistě náhodná, i když fantazii se meze nekladou. Především se zasmějte a pobavte, ale i zamyslete nad tím, jak moc je román podobný dění kolem nás.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Olympia
více info...

Přidat komentář

Hoper14
29.01.2020 5 z 5

Nejde o slovutnou beletrii. Chápu to jako memento, varování pro naši spolecnost. Kdo nezná svou minulost je nucen opakovat své chyby.

Peleus
06.09.2019 2 z 5

Nádherný příklad zabitého potenciálu! Nádherný! Až se mi chce plakat.

Je vidět, že autorka má množství informací ze zákulisí díky vlastní praxi v oboru, a tudíž může poskytnout hodnotné údaje a zasvěcený pohled. Naneštěstí si k tomu zvolila výrazně nevhodnou formu. Doufám, že paní Vitáskovou již někdo, jehož názoru si váží, upozornil, že není, prostě N E N Í vtipná. Styl, kterým píše bulvár, na důvěryhodnosti knihy nepřidává!

Já samozřejmě chápu, že po pokusu o fyzickou likvidaci se v člověku leccos změní. Chápu, že se autorka tudíž příliš nezabývá, jak co vyzní, neboť si může dovolit skoro cokoli, je to její umělecká licence. Nechápu však jedno - chce nám knihou otevírat oči a rozvinout společenskou diskusi, nebo se jen mstí?

Alena Vitásková si zaslouží uznání za svoji práci pro ČR. Faktem však zůstává, že zde nehodnotíme její pracovní život, ale literární tvorbu. A tu nemohu hodnotit vysoko.


lucie2619
25.12.2018 2 z 5

Nejsem si úplně jistá co mám o této knížce napsat, ale určitě je to určitý druh psaní (i když trochu nemotorny), který zvládne kdokoliv přečíst a snad i trochu otevřít oči v tom smyslu, že pitika je vždy byznys jen pár vyvolených.
No přiznám se, že půjdu i do dalších dílů, e trochu doufám, že se to už nebude tak táhnout

Hobo
04.09.2018 3 z 5

Způsob, jaký autorka zvolila k vyrovnání se s vlastními zkušenostmi, se mi nezdá příliš šťastný. Přivítal bych spíše reportážní formu, byť třeba s pozměněnými jmény. Tato fikce mi nesedla.

Blanchidlo
20.06.2018 2 z 5

Jsem na rozpacích, jak tuhle knihu ohodnotit. Byla jsem na ni zvědavá, ale po jejím dočtení jsem zjistila, že jsem se vlastně nedočetla vůbec nic nového. A nebo neumím číst mezi řádky, připouštím :) Jsem zvědavá na další díly, do těch se ale pustím spíš ze zvědavosti, než že by mě zaujalo zpracování.

Epikurejec
02.01.2018 1 z 5

Nemotorná snaha o vyrovnání účtů, asi. Z literárního hlediska absolutní brak. Jednu hvězdičku dávám za pokus o vhled do zákulisí solárního byznysu. Osobně bych autorce doporučil věnovat se něčemu, co jí jde lépe. Psaní knih to (zatím?) není.

Artep25
19.11.2017 3 z 5

Jímá mně hrůza pokud by si pomyslím,že by ta kniha měla mít reálný základ .

rozvera
08.11.2017 4 z 5

Pokud to má být humorný román s nadsázkou, tak je to spíše horor, v případě reálného podkladu- hrůza. Všechna čest autorce.

knihomolka525
02.08.2017 5 z 5

Za mě : knihu jsem zakoupila za nemalý peníz, protože sleduji politiku a tím pádem se zajímám i o vzestup a pád paní Vitáskové.Tolik jako ona dostal naloženo málokterý politik.Zřejmě je silná bytost jiná už by tancovala jak by se pískalo Kniha :mám dojem že je psaná dosti nesmělým stylem. Věřím že další díly trilogie budou svižnější.

Autorovy další knížky

Alena Vitásková
česká, 1956
2017  54%Solární baroni I - Organizovaný zločin
2017  43%Solární baroni II - Příprava mé vraždy
2018  76%Solární baroni III. - Vrazi v taláru
2019  80%Krvavé slunce pod gilotinou
2021  90%Béďa, povolání syn

Kniha Solární baroni I - Organizovaný zločin je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x