Šokující odhalení

Šokující odhalení https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14797/sokujici-odhaleni-14797.jpg 4 14 5

Oddechový ženský román o převratu v životě tří žen kolem čtyřicítky, které spojuje nejen přátelství a příbuzenský vztah, ale i dávná kriminální zápletka. Tři přítelkyně jsou shodou okolností i švagrové a všechny mají problémy se svými muži, kteří pracují v podniku autoritativního otce. Hlavní hrdinka, kterou nedávno opustil manžel, nastoupila jako sekretářka v seriozní detektivní agentuře vedené atraktivním šéfem, a práce spolu se vztahem k němu jí vrací chuť do života. Své pracovní i soukromé zážitky probírá samozřejmě se svými příbuznými, z nichž každá má plno vlastních manželských problémů a obě švagrové závidějí odvahu, s níž se vymanila z rodinných pout. Po krátkém čase se i ony zapojí do činnosti agentury. Klíčovým bodem všech osudů je kriminální zápletka kolem dávné sebevraždy, na jejímž konci je rozluštění mnohaletého zločinu a tři šťastně zamilované dvojice.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Carnal Innocence , 1992


více info...

Kudík
Kudík
26.08.2022 2 z 5

Na nic moc obálce je sice uvedeno, že je to poutavé, proklatě napínavé a plné lásky, ale autorka má zaručeně mnohem lepší knihy. V této je až násilná snaha o humor, který se zde úplně ztrácí a obsah tak postrádá jakýkoliv vtip. Láska? Tak se asi říká promiskuitě a léčbě jednorázovkou, kde neplatilo co je v domě, není pro mě. A napětím jsou mrazáky a porcelán.
Máme zde tři ženy (švagrové), a to Nell, Suze a Margie, které jsou, anebo byly, provdány za tři bratry, Tima, Jacka a Stewarta. Jack Dysart je současně i společníkem v advokátní kanceláři s Trevorem Ogilviem, který je otcem Margie a Olivie. Dále je zde i Gabe McKenna se svým bratrancem a současně spoluvlastníkem detektivní agentury, Rileym. V kostce se jedná o hlavní postavy, protože je zde i hodně dalších, jak současných, tak i nových partnerů, včetně potomků. Chvílemi jsem se v tom ztrácela a autorka možná také. Únos "týraného" jezevčíka měl být asi top, ale spíše to celé zabil. Od autorky doporučuji sáhnout po jiné knize, tato by mohla mít odrazující tendenci, i když je v závěru pár vražd a vyjasnění jisté sebevraždy, kterou to vše vlastně začalo, na záchranu celku to nestačí.

bonie78
bonie78
21.09.2019 odpad!

Šokující je pouze to, že slaboduchou rádoby detektivní zápletku dokáže autorka rozepsat na 450 stránek, zaplněnými neustálým ujišťováním o lásce a popisem nesnesitelného chování hlavní hrdinky coby sekretářky. .


helenkan
helenkan
15.05.2016

Prima čtení.Líbilo se mi to.

isobel2000
isobel2000
28.04.2013 3 z 5

Trochu zklamání oproti třem knihám od této autorky. Místy byla kniha docela nudná a šokující odhalení nebylo tak šokující.

martinkaLLL
martinkaLLL
17.11.2010 5 z 5

Super knížka! Zasmála jsem se, napínavé to bylo a četla jsem ji jedním dechem. Od začátku do konce se střídalo napětí s humorem. Velice doporučuju!

Štítky knihy

sekretářky, sekretáři

Autorovy další knížky

Jennifer Crusie
americká, 1949
2006  84%Vsaď se!
1995  79%Nezkrotná Lucy
2006  82%Švindl
2002  76%Jsem do tebe blázen
2003  73%Říkej mi lži

Kniha Šokující odhalení je v

Přečtených30x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x