Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním

Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157611/socialni-prace-s-lidmi-s-dusevnim-onemocnenim-157611.jpg 3 3 2

Příručka určená pracovníkům pomáhajících profesí a studentům souvisejících oborů popisuje obecné zásady sociální práce a metody používané v práci s klienty s mentálním postižením.

Maanna
Maanna
10.05.2022 3 z 5

Kniha je psaná srozumitelně a přístupně i pro laiky, ale na můj vkus je pojatá poněkud zabíhavě. Než se přes obecné pojmy a postupy sociální práce dostaneme k avizované cílově skupině, je třetina knihy pryč a pak se zase celkem zeširoka věnujeme cílovým skupinám, kde je duševní nemoc jen jedním z aspektů problému, takže čistě na práci s lidmi s duševní nemocí zase tolik místa nezbylo. Navíc různí autoři pojímají problematiku do různé hloubky. Jako úvod do problematiky sociální práce to není špatné, ale k problematice duševního onemocnění se kniha dostává jen někdy.

Scathia
Scathia
28.05.2018 4 z 5

Velmi podařená kniha. Po dlouhé době jsem narazila na knížku, kde je vše srozumitelně sepsáno, má to logický rámec a konkrétní přesah do praxe. Určitě doporučuji dál.


Štítky knihy

sociální péče duševní poruchy, duševní nemoci

Autoři knihy

Kniha Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním je v

Přečtených6x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x