Sociální politika

Sociální politika https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60732/socialni-politika-60732.jpg 4 19 4

Učebnice se věnuje jednak teoretickým otázkám sociální politiky,tj. těm, které se zabývají převážně zkoumáním procesů tvorby a realizace sociální politiky v rámci společenského systému, a jednak jednotlivým dílčím sociálním politikám, jejím konkrétním opatřením, zejména jejich smyslu a důsledkům pro životní podmínky jedinců a sociálních skupin a pro celkovou prosperitu společnosti. Obsahuje proto témata politiky sociálního zabezpečení, zdravotní a vzdálávací politiky, rodinné a bytové politiky, chudoby a sociálního vyloučení. Již páté vydání této úspěšné knihy usiluje o zachycení moderních přístupů ve formování sociální politiky (zaměřuje se na to, co se označuje jako sociální kapitál"), ukazuje na nezbytnost provedení významných reforem ve všech jejích oblastech. Učebnice samozřejmě poskytuje v účelné míře i aktuální poznatky o současných sociálněpolitických opatřeních v ČR.... celý text

Worbitka89
Worbitka89
02.11.2020 2 z 5

Proč to psát studentům jednoduše, když to jde složitě... tohle nás tak natrápilo... (nebo byla chyba v učitelích, vůbec jsme tomu nikdo nerozuměli...)

p.pavlina
p.pavlina
13.02.2018 4 z 5

Učebnice no...:) Ale je srozumitelná, i když poněkud obšírněji psaná. Ovšem pro komplexní pochopení sociální politiky je to dobrá volba.


RUSTY
RUSTY
17.12.2013

Z osobních důvodů mám této knihy už plný zuby ... :) Ale ano, pokud někdo chce či musí proniknout do této tématiky, je tato učebnice to pravé ...satanžel díky naší vládě se tak rychle mění podmínky všeho, že postupně dost informací začne být zastaralých ... takže doporučuji sledovat společně se stránkami MPSV.

_sjuu_
_sjuu_
27.05.2013 5 z 5

přehledná, jasná, snadno pochopitelná :)