Sociální fobie

Sociální fobie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42495/mid_socialni-fobie-0sB-42495.jpg 4 54 6

Sociální fobie je nepřiměřený až chorobný strach z kontaktu s ostatními lidmi. Může se týkat pouze specifických situací (například vystoupení na veřejnosti či telefonování) nebo se úzkost může projevovat při veškerém kontaktu s lidmi. V tomto případě sociální fobie významně omezuje studijní a pracovní uplatnění i celkovou kvalitu života. Příručka uvádí informace o projevech, příčinách a průběhu této poruchy a způsobech jejího zvládání, ať již svépomocnými aktivitami nebo s pomocí terapeuta.... celý text

Přidat komentář

Alice76
20.10.2023 4 z 5

Dobrá pomůcka, kterou určitě doporučuji všem lidem trpícím sociální fobií i jejim blízkým, aby jim lépe porozuměli. Autorům díky za ni. Škoda, že se mi nedostala do ruky dříve, neboť touto poruchou trpím již řadu let.

hana5094
08.07.2022 3 z 5

Přínosná kniha o sociální fobii, nicméně příklady jsem pak už přeskakovala, protože mi některé z nich přišli trochu přehnané.


whack
28.10.2015 4 z 5

Človek počas čítania si porovnáva svoje stavy s popismi fóbie a príbehmi ľudí v knihe a trošku si to zrovná v hlave. Rady ponúka aj kapitola "Řešení problémů". Psychoterapia je však oveľa komplikovanejším a vyčerpávajúcejším riešením ako liečba antidepresívami, ktoré ale zase človeku vycucajú energiu alebo spôsobia nechutenstvo a iné problémy ako následok vedľajších účinkov. Človek ľahko spadá do beznádeje a melanchólie. Všetko je to v hlave. Viem, ľahko sa to hovorí.

Adria Orici
15.04.2014 5 z 5

netty.vanity - Lépe bych to nepopsal.

netty.vanity
22.03.2012 4 z 5

Jak samotná příručka tvrdí, nejedná se o žádnou náhradu léčby, konec konců kdo čeká, že se mu po přečtení knížky změní život, tak si od toho slibuje nemožné. Tahle příručka se snaží jen pojmenovat problémy "postižených"touto úzkostnou poruchou a zároveň navrhnout různé formy léčby.Zde vylíčené situace,emoce,myšlenky,fyzické i duševní stavy jsou kupříkldu pro mě tak typické a pravdivé, až z toho člověka skoro zamrazí, obzvlášť pokud si dosud nechtěl přiznat, že sociální fobií trpí. Zapisování si stresových situací je zajímavé a sama jsem se k tomu uchýlila. Autori výborně popsali tento bludný kruh, celkově je to poutavé a dost výstižné. Pokud trpíte sociální fóbií, jen Vás zajímá anebo víte o někom, kdo ji má, určitě doporučuji si příručku přečíst..

Arlique
30.01.2012 4 z 5

praktická příručka nejen pro lidi se SF, ale i pro ostatní, kteří se chtějí něco víc o této poruše dozvědět. super je hlavně spousta zajímavejch kazuistik