Sochár smrti

Sochár smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453947/bmid_sochar-smrti-58M-453947.jpg 5 2515 552

Robert Hunter série

< 4. díl >

Bývalého prokurátora štátu Kalifornia niekto zabije a rozštvrtí v jeho vlastnom dome. Detektíva Roberta Huntera z losangeleského oddelenia lúpeží a vrážd však oveľa väčšmi šokuje vizitka, ktorú vrah zanechal na mieste činu - bizarná krvavá socha vytvorená z častí tela obete. Hunterovi je od začiatku jasné, že vrahov výtvor má nejaký skrytý význam, ale čím intenzívnejšie sa ho snaží nájsť a pochopiť, tým viac mu uniká. Isté je len jedno - vrah prostredníctvom sochy komunikuje s políciou. Ale prečo? Vysiela ňou azda nejakú správu? Poskytuje kľúč k riešeniu? Alebo sa s nimi iba pohráva ako mačka s myšou? Po niekoľkých dňoch sa objaví ďalšie rozrezané telo a pri ňom ďalšia ohavná socha. Medzi obeťami však nie je žiadna očividná spojitosť a vyšetrovanie sa dostáva do slepej uličky. Hunter so svojím parťákom Garciom sa odhodlane vrhajú do nerovného súboja so zlom, ktoré sa nezastaví pred ničím. Podarí sa im včas poskladať správne všetky dieliky skladačky a chytiť najsadistickejšieho vraha, na akého doposiaľ narazili, skôr než zabije a zohaví ďalšiu obeť?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Aktuell
Originální název:

The Death Sculptor , 2012


více info...

Přidat komentář

Sammy.Boy
07.04.2024 5 z 5

Další kniha mého oblíbence je za mnou a já se budu zřejmě opakovat, ale opět to byla kulervoucí jízda! Jeden drobný detail mi po odhalení vraha sice trochu neštymoval, ale vem to čert, protože jinak nemám co vytknout, zase mě Chris převezl a motiv vražd mě tentokrát svým způsobem dojal k slzám, takže se vlastně ani nedivím těm ohavnostem, kterých se SOCHAŘ SMRTI dopustil. Samozřejmě už teď mě zajímá, o jaké řezničině si přečtu v následujícím příběhu.

pablito
02.04.2024 5 z 5

Chrise Cartera si bez psychopatického vraha představit nedokážu. A popravdě kdyby nebyl autor takovým mistrem slova a mistrem v udržování čtenáře v napětí, tak bych námět sám o sobě považoval za neuvěřitelný brak.


Littlemonday
27.03.2024 4 z 5

Hunter a García se i ve čtvrtém díle série od Chrise Cartera potýkají se zvráceným sériovým vrahem.

Tento psychopat jim na místě činu nechává zvláštní umělecká díla. Vzkazuje jim něco? Nebo se je naopak snaží zmást? Na to musí detektivové přijít co nejdříve.

Tentokrát policii pomůže asistentka státního návladního Alice, která to umí velmi dobře s počítači. Hunter z toho není příliš nadšený, ale tuto pomoc musí díky rozkazu kapitánky přijmout.

Kniha se na začátku opět rozjede jako nezastavitelný vlak, četla jsem s otevřenou pusou a hltala každou kapitolu. Bohužel pak přišel jakýsi útlum a já měla pocit, že sice je to skvělá Carterovina, ale úplně mě nedostala. Neumím vysvětlit, co knize chybělo, možná jsem si u této série zvykla na více překvapení a zvratů, každopádně něco bylo jinak. Malinko se bojím, aby pokračování neměla klesavou tendenci, snad nebudu zklamaná dalšími díly.

Konec opět akční, Robert si dá dvě a dvě dohromady, detektivové se (jak je už zvykem) rozdělí, každý jede do konce svých sil a jen na vlas stihnou co mají. To už je ale takový Carterův folklór, v Kobře 11 taky musí kluci zničit alespoň pět aut na díl, ne?

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Holofaust
22.03.2024 2 z 5

Nemohu než nesouhlasit se Zodiak celá série mě zatím celkem bavila je pravda že díl od dílu méně a méně zbytečně rozsáhlé popisy vražd tak moc až přebijí příběh vyšetřování tak zoufalé a nikam nevedoucí vodítka která tak sedí do sebe a nakonec překvapující rozuzlení tak až vůbec nesedí jako by to na poslední chvíli někdo přepsal přesně tak říká Zodiak ten na lodi a na konci byl stejný pachatel ?

Zodiak
18.03.2024 2 z 5

Čtvrtá kniha ze série Robert Hunter a zatím určitě nejslabší. Přijde mně, jako by autor použil nějakou šablonu a jenom měnil jména postav a názvy knih. Detailní popisy brutálního mučení a vraždění, mnohdy velmi komplikovaně a až nesrozumitelně nudně popisované, to je opravdu málo. A mezi tím spousta nudného rozjímání. A k tomu zřejmě překladatelské lahůdky typu "měřila zhruba tak asi 162 cm" :-)) . Ne, opravdu nemohu sdílet nadšení zdejších čtenářů. Od kvalitního krimi thrilleru očekávám mnohem víc. Mimochodem, ten vraždící lodní mechanik a odhalený pachatel na konci, to je opravdu jedna a ta samá postava?

JPBelmondo
04.03.2024 5 z 5

Dočten další díl ze série Hunter + Garcia a co dodat? No, že se mi to zase líbilo. A to jsem si říkala, že je to brutální a příšerné, že to nedám. Ale přesto přese všechno, to bylo neskutečně čtivé. Nedalo se prostě přestat číst. A vrah? To bylo naprosté překvapení. Nechápu, jak to Carter dělá, ale i přes ty vrahovy brutální nechutnosti, mi ho bylo paradoxně strašně líto. A chápu jeho konání. Příšerné, co? Carter je prostě závislost.

Iva B.
22.02.2024 5 z 5

Tenhle rok bude rok s knížkami od Chrise Cartera!! Tohle je čtení podle mého gusta, jsem ráda, že jsem autora objevila a hodlám letos přečíst co nejvíce knih s Hunterem a Garciou :-). Napínavé, nejde to odložit.

Wladimirski
16.02.2024 5 z 5

Kam na to ten Carter chodí? Další díl a další pecka. Svižné, napínavé, drsné.

Šárka88
11.02.2024 5 z 5

Audiokniha - Jakub Saic
Další pokračování ze života Roberta Huntera a opět to bylo super, tentokrat jsem zvolila audioknihu.Hlas pana Saice mi kolikrát k postavám moc nepasoval, ale na konci to vyšperkoval dokonale. Takový konec jsem nečekala. Za chvíli bude celé LA vyvražděné :-D a plné vrahů . Těším se na další díl.

Nikol..1
08.02.2024 5 z 5

Tak tohle mě také dost bavilo, musím říct, že s tímhle koncem jsem teda určitě nepočítala. Zase maximální počet hvězd

mila2411
22.01.2024 4 z 5

Další várka drsnosti, násilí a nelidsky trpících obětí. Je obdivuhodné jak autor "drží kvalitu" jak dějově, tak v těch nechutnostech co lze na člověku provést... jinak opětovně velice hutná a čtivá detektivka. Hlavní hrdinové stále baví a upřímně se na další díly "zla" i tak nějak těším :-)

SedllY
05.01.2024 3 z 5

Zatím nejslabší díl série, ale furt lehký nadprůměr. Těším se na další díly, kde bude snad i více z osobního života hlavních postav.

Luigi1
20.12.2023 5 z 5

Moc dobře čtivé některé pasáže jsou až moc tvrdé

Elion
15.12.2023 5 z 5

Další díl z pera, pro mě, naprosto fantastického autora detektivek. Tenhle autor se s tím rozhodně nepáře. V každé knize dokáže level hnusu a morbidity posunout o další kousek výš a v každé knize si Robert a Garcia musí lámat hlavu ještě o kousek víc aby svého padoucha dopadli.
Hlavní dějová linka je, jako v každé jeho knize, moc dobrá, ale tentokrát mě zaujalo víc to, co se dělo v pozadí. Už od prvního dílu přeji Robertovi stejný partnerský vztah, jako má jeho parťák a zatím všechny ženy, o které mohl nebo měl mít Robert zájem autor sprovodil ze světa. Tentokrát ne, tentokrát se tahle linka sune velmi pomalu a ona žena na konci knihy zůstala naživu. A já se zatraceně moc těším na další díl už jen kvůli ní. Snad mi ji autor zase nesprovodí ze světa.
Jestli máte rádi detektivky u kterých vám nevadí velmi brutální vraždy a ještě horší popisy místa činů, tak na tuhle sérii určitě mrkněte.

Hakate
05.12.2023 5 z 5

Tady už vše padlo, zvrácené, nechutné, drsné, a přesto skvěle čtivé.
Souhlasím s komentářem Dlabikka, také si vždy říkám, že Carter nemůže být normální a je to psychopat, ale mě jeho knihy neskutečně baví.

Tara81
02.12.2023 5 z 5

Za mě nejlepší kniha od Chrise Cartera. Zatím jsem přečetla všechny jeho knihy a prostě úžasný autor.

Arella
30.10.2023 5 z 5

Výborné. Chris Carter si drží vysoký standard a jeho detektivové Hunter a Garcia mě hodně baví! Děkuji

Klesňa
20.10.2023 4 z 5

Jsem moc rád, že jsem našel konečně trochu času a mohl si přečíst dalšího Cartera. Jeho detektivky se vyznačují hlavně brutalitou a nechutným zacházením s ostatky obětí. No a co si budem to je to, co nás na tom baví. Tady mě zaujal hlavně nápad, proč vrah ostatky skládá do podivných sousoší a jakou formou tak předává zprávu vyšetřovatelům. Trochu mě překvapilo, že jsem se dočkal i jednoho známého vzkazu na zdi. Tuhle větičku už jsem znal jako malý, když jsme si vykládali strašidelné příběhy, takže mě u tak originálního autora trochu zklamala. Je to ale tím, že ji opravdu znám z více historek. Pro ty co si ji přečtou poprvé to ale bude děsivá zkušenost. Druhá chybička je trochu zásadnější, ale rozhodně za ni nemůže autor. Díky překladu totiž budete mít dojem, že už znáte pohlaví vraha. Bohužel se na konci tenhle dojem vyvrátí. Ale i tuhle překladatelskou chybičku jsem odpustil, protože a jednoduše jde prostě o Chrise Cartera! I v tomto čtvrtém pokračování jsem dostal přesně to, co jsem chtěl – brutalitu a napětí. A i když to zní trochu zvráceně – už se těším na další jeho řezničinu. ... můj instagram: @klesnacte

666Jitka
18.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Další nadupaný a nechutný carterovský thriller, kterému opět nechybí napětí, akce, nápaditost a notná dávka odpornosti. Kniha se jako vždy skvěle čte a člověk ani neví, jak se dostal na konec. Jediné, co mi vrtá v hlavě je, jak to ty ženské přeinteligentní, přesilné, plné zvrácené fantazie, můžou všechno úplně samy a bez sebemenší chybičky všechno vždycky zvládnout ?

GaleW
17.10.2023 4 z 5

Mám ráda styl psaní Chrise Cartera, mám moc ráda Roberta Huntera a mám ráda i detektivky, ale tentokrát to na plný počet nebylo z poměrně jednoduchého důvodu. Oproti předešlým dílům jsem tenhle tak nehltala, nesahala jsem po knížce každou volnou minutku. Čtení bylo dobré, ale minulé díly byly za mě o fous lepší.