Sny

Sny https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187021/mid_sny-CzY-187021.png 4 15 3

Sny a snění patří neoddělitelně k lidskému bytí. Jaký význam ale naše sny mají? A proč je užitečné se jimi zabývat? Verena Kast ukazuje práci se sny jako činnost, která umožňuje člověku, aby zůstal v kontaktu sám se sebou. Právě sny nám totiž často ukazují nejen to, jací bychom chtěli být, ale jací také jsme, čímž nám umožňují nově se v životě zorientovat. Autorka ve své knize nabízí porozumění podstatě a významu snů, předkládá některé teorie objasňující funkci snového života a poskytuje základní praktická vodítka pro práci se sny v psychoterapeutické praxi. Knihu mohou číst vedle s užitkem vedle praktiků z oblasti pomáhajících profesí i sami čtenáři se zájmem o sebepoznání a seberozvoj, psychologové, psychoterapeuti, psychiatři, pracovníci pomáhajících profesí.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Portál
Originální název:

Träume


více info...

Přidat komentář

Shindo
16.10.2022 4 z 5

Ako človek, ktorý si málokedy pamätá svoje sny (narozdiel od priateľky, ktorej sny by vydali na celú knihu) ticho závidím tým, ktorí si sny nielen pamätajú, ale aj s nimi môžu pracovať.

Nie som jungián ani analytik (tiahne ma to iným smerom), ale určitý záujem o Junga tam je.
Kniha mi zasa pomohla pochopiť jungiánsku "snovú teóriu" o niečo viac. Pomohla ilustrácia teórie na príkladoch zo snov analyzandov autorky.

elena3354
05.04.2018 4 z 5

Až moc učesané na interpretaci a přepis Jungiánské teorie. Verena Kast vnáší řád tam, kam nepatří. - Kniha je psaná spíš pro laiky.


Miro.slav
18.10.2017 3 z 5

Z edície "Spektrum" je toto zatiaľ asi najmenej pútavá kniha. Autorka v knihe poukazuje na možnosť terapie človeka na základe analýzy jeho snových zážitkov. Pre mňa teda dosť zaujímavá téma, no možno mi nesadlo autorkino prevedenie knihy.