Sniper

Sniper https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92396/sniper.jpg 4 17 2

Bob Lee Swagger série

< 6. díl >

Příběh plný mocenských intrik a záhad otevírá několikanásobná vražda odpůrců války ve Vietnamu. Na tomto společenském pozadí se odehrává strhující příběh o tom, že i bývalí snajpři mají nejen profesionální, ale i lidskou čest.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

I, Sniper , 2009


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
20.05.2018 4 z 5

Opět velmi povedená kniha. Hunter zde zcela erudovaně seznamuje čtenáře se vším, co se odstřelovačského řemesla týká, no a když k tomu přidá dobře vymyšlený příběh, který dovede odvyprávět, tak není co řešit.
U mne si vystřílel 4/5.

trudoš
26.03.2018 5 z 5

Šesté Swaggerovo dobrodružství je stejně parádní jako v minulosti u nás vydané Černé světlo. Je tu samozřejmě ten problém, že mezi oběma romány uplynuly tři další, se kterými neměl český čtenář možnost se seznámit, naštěstí tady se na nějaké souvislosti nehraje. Pouze frajer Bob je už skoro důchodce, až si člověk říká, zda to vůbec dotáhne do konce příběhu. Ale jestli jste schopni přistoupit na hru „stará škola versus zbytek světa“, budete se bavit od začátku do konce. Autorova evidentní láska k filmům s Johnem Waynem z toho čiší na sto honů, a upřímně, pořád mi to bylo mnohem bližší, než další nepovedená coververze akčňáků s Brucem Willisem. A pak jsou tu ještě hvězdy a pruhy vyražené do duše každé stránky, ale což už, čekat od amerického spisovatele něco jiného, by bylo vážně dost naivní. Jinak ovšem skvělý thriller, plný nečekaných zvratů, zbraňové techniky a postřehů ze života odstřelovačů.
Jen překlad drobátko skřípe, ať už v podivuhodných novotvarech, nebo nesmyslných dialozích.


Autorovy další knížky

Stephen Hunter
americká, 1946
2002  90%Peklo v bažinách
2002  88%Černé světlo
2011  89%Přehlídka
2006  76%Elitní odstřelovač
2001  91%Grázlové

Kniha Sniper je v

Přečtených22x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x