Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru

Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210179/bmid_snidane-u-florentyny-dopoledni-kuch-E8y-210179.jpg 5 71 13

Říká se: Snídani sněz celou, o oběd se poděl s přítelem a večeři přenech nepříteli. Když budete vařit podle této kuchařky, půjdete si pro nášup ke snídani a rozhodně se nebudete chtít dělit o svůj oběd. Florentýna se v tomto volném pokračování Kuchařky pro dceru drží hesla, že láska sice prochází žaludkem, ale zdraví ještě víc. Naučí vás vařit krásná, zdravá, vyvážená jídla na celé dopoledne. Ukáže vám, jak si je poskládat z běžných surovin, jak si je bez výčitek užít a hlavně jak je zařadit do uspěchaného života, kdy nezbývá čas na ranní kávu, natož na nějaké vyvařování. Prozradí, jak se díky svačinám do školy stát matkou roku, neutrpět u toho duševní kolaps a přitáhnout pohledy kolegů - dost možná i jejich vidličky - do své obědové krabičky.... celý text

Přidat komentář

Hakate
04.09.2022 5 z 5

Můj velký pomocník v kuchyni, skvělé popsané kroky, výborná jídla.

domihruzkova
25.11.2021 4 z 5

Skvělá inspirace, ale ocenila bych více fotek, klidně za cenu osekání množství receptů. Nejsou to recepty na každý den, protože takový denní výdej nemám, abych si to mohla dovolit, ale na taková ta víkendová rána ideální!


studentice
02.07.2021 5 z 5

Kuchařky od této autorky doporučuji všema deseti. Jsou skvělými radci

lenkaBajza
29.06.2020 2 z 5

Méně zdařilé, na mě příliš zdravé:D také méně obrázků, inspiraci v jídle hledám především očima, tady bylo obrázků minimum

Knihomura
28.06.2020 4 z 5

Většina byla popsána v předchozích komentářích. Dvě hvězdy ubírám za přemíru fotografií autorky. V kuchařce by snad měly být především fotografie pokrmů, ne?

efka.saf
20.09.2019 5 z 5

Ano přiznávám, já Florentýně naprosto propadla. Nejdříve mi učaroval web, postupně jsem přišla na chuť samotné Kuchařce pro dceru a pak přišly na řadu autorčiny večeře a snídaně. Ano, samozřejmě nikdy nevyzkouším vše a ne vše mi učarovalo, ale ruku na srdce, z těchto zmíněných kuchařek jsem už vyzkoušela víc receptů, než z čehokoliv jiného a všechny byly skvělé! Dokonce jsem začala připravovat ovesné kaše a nikdy bych nevěřila, že ne jenom já, ale dokonce i můj manžel jim propadne tak, že bude žebrat, ať mu ji připravím do skleničky na druhý den do práce. Pro mě jsou tyto knihy poklad, který si hodlám pořídit, a i když by se menší připomínky daly najít, jsou to detaily v celkovém kontextu nepodstatné. Za mě opět plné hodnocení!

JessieEx
14.07.2017 3 z 5

Vizuálně krásně udělaná kuchařka, ale já osobně bych uvítala ještě více fotografií - u každého receptu, a méně textu. Receptů je v kuchařce opravdu hodně a je těžké se v nich vyznat a taky je složité je kopírovat, protože když už je u nich super fotka, tak se zase nevejdou na dvojstranu. Ocenila bych jednodušší (co se týče uspořádání atd.) a přehlednější kuchařku...

martas006
08.03.2017 5 z 5

Moc pěkné recepty a povídání. Už se těším, až recepty vyzkouším.

angloumene
13.07.2016 4 z 5

Snídaně u Florentýny skutečně nabízí řadu zajímavých receptů na ráno a dopoledne. Těch několik obědových salátů mi ale nepřišlo moc zajímavých a zatím jsem je nezkoušela. Kniha mi dala chuť do přípravy pořádných snídaní, které člověka udrží na nohou nejen během prvních pár hodin, ale dodají mu dost sil na celý den. V tomto směru tedy určitě obstála. Na druhou stranu mě trochu mrzí absence zdravějších receptů. Sama autorka přiznává, že většina v knize uvedených jídel je vysoce kalorická a tak by pár moderních, zdravých snídaní určitě neuškodilo. Tak třeba někdy příště :)

cérka
11.01.2016 5 z 5

Kuchařka nejen pro dcery. Podle ní dokáže uvařit i můj syn a manžel.

marmota-b
31.10.2015 5 z 5

Na Florentýniných kuchařkách je nejlepší, že vám skoro vždycky po lopatě vysvětlí nejen jak, ale i proč a nač. Tak třeba návod k vaření vajíček je v téhle kuchařce k nezaplacení: je to taková základní blbost, ale ještě nikdy mi nikdo před Florentýnou nevysvětlil tak jasně a jednoznačně, kolik minut a jak vede k jaké konzistenci žloutku.
Snídaně u Florentýny obsahuje jak všelijaké naprosto základní recepty, na které byste se normálně snad až styděli ptát, i když v nich pořád tápete, ale i různé vychytávky exotické a vysoce kulinární; takže myslím, že tvořit podle ní snídaně a svačiny může úplně každý.

Ormos Atalia
20.04.2015 5 z 5

Tato kuchařka je napsaná velmi zajímavě - prolínají se zde recepty s autorčiným vyprávěním. Líbí se mi její design i fotografie.

bookcase
23.03.2015 5 z 5

Pastva pro oko. Nádherné fotky úžasných receptů a milé povídání kolem.

Štítky knihy

snídaně (recepty)

Kniha Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru je v

Právě čtených2x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených10x
Knihotéce92x
Chystám se číst24x
Chci si koupit39x
dalších seznamech1x