Snění

Snění https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379744/bmid_sneni-tWb-379744.jpg 4 92 29

Coralína Doucetová přijíždí na panství spravované poněkud excentrickým lordem, aby tu dělala guvernantku. Ale rychle zjišťuje, že nic není takové, jak se zdá. Ovšem skutečnost se ani zdaleka nevyrovná snům, které ji začínají v noci navštěvovat. Lehce erotický viktoriánský příběh kreslený slavným Terrym Dodsonem.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Erotika

Vydáno: , Crew
Originální název:

Songes , 2013


více info...

Přidat komentář

OldaB
22.07.2023 4 z 5

Steampunk okořeněný lehkou erotikou. Logiku moc nehledejte, ale čte se to příjemně.

Jaruš7
11.12.2022 4 z 5

Parádní výtvarné komiksové dílko.
Příběh o snové mánii ve kterém se prolínají dobrodružství z čtenářské vášně.
Udržet meze lehké erotičnosti se daří, tajemství je v osobě génia.
Vysvobození je ale asi začátkem dalšího napínavějšího pokračování.

Půvaby krásek jsou zachyceny mistrovským šarmem.
(Závist kumštu je jaksi přirozeně na místě, což je omluvitelné.)


lordchaos
18.07.2022 2 z 5

Příběh a jeho „logika“ mě moc neuchvátily. Myšlenkově to není nijak hluboké a vlastně také ani eroticky. Což by samozřejmě samo o sobě ničemu nemuselo vadit. Kresba je hezká a linie hlavní hrdinky smyslně kopírované jejím upnutým oblečením slibují mnohé… A tak hltavě čtu stránku za stránkou a těším se na chvíli, kdy i sporý šat zmizí... Leč jsem zklamán… Chápu, že ve světě celebrit (a hlavně mainstreamového porna) představuje v současnosti silikonové poprsí takřka nezbytný standard, ale proč musí být i v komiksu, který se navíc stylizuje někam do 19. století?:-(

Daecius
28.08.2021 5 z 5

Pokud je to řazeno i do kategorie "erotika", tak je to erotika velice soft, prostě jsou tam vidět ňadra a nahé ženské pozadí, vše velice vkusně kresleno s úctou a láskou k ženskému tělu, žádné vulgarity ani nic primitivního (já bych řekl, že tohle žádná erotika není, tak nevím, jsem-li tak perverzní, nebo společnost tak puritánská... :-) ). Kresba úplně dechberoucí, Coralína k sežrání. Určitě to nebude pro lidi, kteří chtějí nějaké doslovné, logické vysvětlení všeho, to tady nenajdete... hodně pohodovej odpočinkovej komiks, pro mě topovka.

Candide
12.08.2021

Přidávám se svým komentářem k Senue - příběh mě neoslovil, kresby by mohly být odvážnější. Čekala jsem něco jiného. Ale když už nic, aspoň se to četlo rychle, zase taková ztráta času to nebyla. Nicméně už zítra si nebudu pamatovat, že jsem to kdy měla v ruce.

fvalek
25.07.2021 2 z 5

Ach, jaká hrůza... Snění je tak dobře najetý komiks, který má naprosto pitomý konec. Co k tomu dodat. Moc se mi líbí dobový styl, který je takový steampunkový. Kresba je hezká, jemná a barvy jsou hodně impresionistické a snové. Je to krásné prostředí zalité sluncem a pohodová atmosféra z příběhu přímo sahá.

Horší to pak je s postavami, které nejsou úplně nic moc. Coralína je příjemná, ale poměrně naivní, nevidí a neřeší zjevné věci a během příběhu se moc nevyvíjí. Vernera jsem asi úplně nepochopil. Celkově mi děj dělal problém a finále mi vůbec nepomohlo. Přišlo mi, že ten chlapeček ji chce prostě a jednoduše otrtkat ve snu, ale ve finále z toho udělají zápletku "Chybí ti maminka, ale neboj, máš kamarády!" a z inteligentního vynálezce se stane zase dítě. Navíc co tam je ten úchylný sluha, co Coralínu pořád stalkuje? Tahle zápletka by měla být více využitá.

Celkově je to zajímavé téma, které mohlo být více prozkoumané a rozebrané. Chce to více se zaměřit na Vernerovy úmysly, techniku snění a nějaký racionálnější závěr. Únosy jsou odpuštěny, buzení se bez kalhotek rovněž, obtěžování ve snech jako by se nestalo a půjdeme si hrát na schovku. Zvláštní. No a k subžánru erotického komiksu... Viděl jsem tedy o moc erotičtější komiksy, které se rozhodně neřadily mezi erotické. V tomto ohledu to byla slabota a klidně bych to nechal číst i mladší čtenáře, kdyby se tam třikrát vycenzurovaly bradavky, ale to je asi dost subjektivní.

iskovsky
13.02.2021 4 z 5

V obchode ma zaujala obálka, ktorá mi trochu pripomína Muchove kresby... letmo som to prelistoval a v pamäti mi utkveli 2 veci... nejaké mašinky ako z verneoviek a postava krásnej viac či menej oblečenej ženy... ideálna kombinácia... ilustrácie su naozaj skvostné... pointu príbehu som sice nepochopil, ale to je u komiksu celkom zanedbateľná závada... hlavné je že Coralína Doucetová sa v mojej pamäti navždy uloží medzi ostatné nezabudnuteľné postavy...

JLČ
21.01.2021 4 z 5

Jeden z nejhezčích komiksů, jaké u nás vyšly. Trochu romantika, trochu mysteriózní, trochu erotické a moc pěkně nakreslené...

bazyk21
05.12.2020 5 z 5

nádherná ilustrace zajímavý příběh

Sidonka3
02.12.2020 3 z 5

- Nááádherné kresby, ty jsou vážně jeden velký krásný Sen. Za ty 100%. Denis Pierre Filippi snad u nás v ČR ještě něco dalšího vydá.
- Příběh je divný a fantaskní. Některé příběhové nápady by se mi i líbily, jejich podání nikoli. Nejlepší je jenom na ty líbivé obrázky zírat, kochat se a nechat se unášet vlastní fantazií. Tady se na logiku a propracovaný příběh fakt moc nehraje.
- Nečekala jsem, že příběh bude erotický. Když už erotika, dotáhla bych jí alespoň do odvážnějšího konce. :)
- Ale tak vcelku vzato... Pěkný to bylo. Koukatelná záležitost.

Gabi13
31.01.2020 3 z 5

Komiks není můj šálek čaje, ale nezatracuji ho. Zde jsou velmi vyvedené ilustrace, takže to mě nalákalo si knížku přečíst.

azzies
13.12.2019 3 z 5

Na knihu jsem se docela dost těšil, secesně vybarvená a prosluněná obálka je lákavá.
Hlavní hrdinka nastupuje místo guvernantky mladíka - steampunkového vynálezce. A každé ráno se probouzí po velmi živém snu ochuzená o část spodního prádla. Konkrétně kalhotek. S postupujícím dějem se nečekaně objevuje i detektivní zápletka vše směřuje do finále.
Bohužel, po dvou týdnech už ani nevím, jaké to finále vlastně bylo. Samotná zápletka by nebyla až tak špatná, ale autor se nevyhnul snaze vytvořit něco víc, než jen zábavný erotický příběh. Velká škoda, stačilo trochu ubrat plyn a nechat čtenáře víc ponořit do samotné kresby. Ta je velmi pohledná a kromě zmíněného děje ji škodí jistá neohrabanost nahoty hlavní hrdinky. Oblečení a oblečené postavy šli autorovi mnohem lépe od ruky.

Terva
10.11.2019 5 z 5

Některé hranice bývají
tak tenké, tak křehké,
až se stanou neviditelnými.
Co je sen a co realita?
Je tak snadné mezi těmi dvěma světy ztratit cestu..


Zpočátku to působí záhadně, dá se říci, postavy sympatické, bizarně, ale sympatické, stroje v domě zatím působí funkčně a Coralína je blondýna s modrýma oči a velkým poprsím. Možná až moc. Ale zajímavější je to, co přijde potom. Líbí se mi, že Coralína je hravá a noční výlety si ve své podstatě užívá, i když vůbec netuší, co za tím vším je, nebo vlastně tuší, ale jakoby očekávala něco víc... Je něco jako Alenka v říši divů, do kterého prochází skrze svou šatní skříň v ložnici. Ale podstata je vlastně jednoduchá, vše se motá kolem sexu. Každý s té její sexuální můry si chce prostě vrznout.

Malá ochutnávka:
Našla jste všechno, co jste hledala, slečno?
Ano, ovšem, vaše knihkupectví poklady přímo překypuje!
Báje o králi Artušovi, Dobývání západu, Orientální magie, Tajemství Japonska; Tomu říkám různorodý výběr!
Nejsou vlastně pro mě, už jsem to všechno četla.

Sněhurka a sedm trpaslíků, to mě fakt dostalo. I když vlastně, kdo viděl tu předělanou verzi, ten by se asi neměl divit :-) Tak má to i lehce hororový nádech, ale spíš to chutná po broskvích. Jinak kresba je lahodná a jemná se spoustou detailů. Barvy jsou oku lahodící a tak si tak říkám, že tohle je vlastně lehký, odpočinkový komiks, který snad nikoho neurazí. Každý si v něm najde tu svoji část snů a pár jedinců bude možná překvapeno.

Citát: Jestli to takhle půjde dál, tak se asi bez kalhotek obejdu úplně.

Bishamonten
30.09.2019 4 z 5

Uznanie si v tomto prípade zaslúži hlavne Terry Dodson. Kresba je skutočne nádherná. Vlastne, neviem si predstaviť, žeby si niekto kupoval erotický komix kvôli príbehu.

tonda2186
10.07.2019 5 z 5

Kresba je nádherná! Bavilo mě, že je v tom erotika, ale tak nějak něžně skrytá. Příběh mě taky bavil.

michal3736
07.04.2019 4 z 5

Kresba byla krásná ale příběhově průměr. Přesto kniha je velice dobře zpracovaná a má to již čestné místo v mé knihovně.

zdenur
14.02.2019 4 z 5

Kresba a celkový dráždivý nádech jsou jednoznačně hlavním trumfem knihy. O kvalitách napovídá už vazba a její zdobení. Příběh mi ale přišel dosti slabý a krátký. Za hodinku sfouknuto.

jarynek
13.01.2019 3 z 5

Tak jak je kresba velkým plusem knihy, tak je příběh mínusem. Ale ono u knih tohoto typu asi až tak o ten příběh nejde. Takže vypněte logiku a jen se kochejte obrázky, pak budete s knihou spokojeni.

Nevimm
30.09.2018 5 z 5

Tak kresba je přímo erotická :)

leny.wood
14.09.2018 5 z 5

Na tomhle jsem si smlsla! Nejvíc mě uchvátily kresby, příběh byl pro mě spíš takový bonus. Nevím, jak je to možné, ale ztvárnění ženské nahoty mi tady přišlo svým způsobem elegantní. :D

Autorovy další knížky

Denis Pierre Filippi
francouzská, 1972
2018  73%Snění
2023  80%Čingischán

Kniha Snění je v

Právě čtených2x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce50x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x