Sněhy Olympu

Sněhy Olympu https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76284/bmid_snehy-olympu-7u5-76284.jpg 5 14 4

Kniha Sněhy Olympu s podtitulem Zahrada na Marsu popisuje a ukazuje pomocí počítačového programu, jak by se proměňoval povrch planety Mars, kdyby byla postupně vytvářena příhodná atmosféra a uměle zvyšována teplota. Díky fotografiím povrchu Marsu je v knize nastíněno, jak by se měnil ráz krajiny celé planety. Výsledkem je poutavě naučné dílo, které velmi zajímavým způsobem ilustruje hypoteticky možný přerod Marsu v živou a obyvatelnou planetu.... celý text

Literatura naučná Věda Vesmír
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

The Snows of Olympus , 1994


více info...

Přidat komentář

Luigi1
18.11.2023 5 z 5

Tato kniha je velice pěkně a poutavě napsaná

PetrSevcik
19.05.2023 5 z 5

Naprosto skvělá a nadčasová kniha. Není to o žádném příběhu. Jde spíše o vědecký náhled na to, jak by lidstvo mohlo jednoho dne zkolonizovat a terraformovat rudou planetu. Je zajímavé, že i přes to, jak stará tato kniha je, je pořád nadčasová. Ono se toho asi za těch třicet let o tolik víc nového nevymyslelo.

Pan Clarke je pravda více vizionář, vědec a vynálezce, než spisovatel románů. Ne, že bych jich napsal málo, ale jeho díla jsou vhodná spíše pro lidi, kteří milují popisy futuristických technologií, vizí budoucnosti, než skvěle napsané příběhy.)

Fantazie pana Clarka je o několik úrovní vyšší než u většiny z nás, proto jsem vždycky jeho knihy tak hltal.

Knihu jsem si před lety koupil. Občas na ni s nostalgií koukám a asi si ji znovu přečtu.


Kefidlo
30.11.2012 4 z 5

take kouppeno v antiku, tenkrat vymakane vyzualizace- pocitacove modely .... :)

rodo
10.08.2011 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazil náhodou v antikvariátu. Jelikož jsem velkým příznivcem A. C. Clarka, byl jsem nadšen, že jsem tak jednoduše přišel ke knize, o které jsem neměl ani ponětí. A nebyl jsem zklamán. Výjimečně se v autorově tvorbě nejedná o sci-fi, ale o vědeckou publikaci, a to velmi zdařilou! Clarke zde rozvíjí teorie, jak by se dal Mars změnit v planetu s životem. Samozřejmě je takový proces založen pouze na hypotetických předpokladech a trval by mnoho desítek či stovek let, přesto se jedná o moc pěkné a poutavé čtení.