Snadný prachy

Snadný prachy https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77256/snadny-prachy-77256.jpg 4 26 7

Ve stockholmském podsvětí to vře. Prodej kokainu stoupá strmě vzhůru, jenže o snadný prachy je potřeba tvrdě bojovat, a kromě nelítostné války gangů je tady ta nepříjemnost s velkým policejním projektem boje proti organizovanému zločinu… Své o tom vědí srbský mafián Mrado, Chilan Jorge, toho času na útěku z vězení, i JW, mladý kluk z průměrné švédské rodiny, který se touží za každou cenu stát součástí vyšší třídy. Tyto tři postavy spojené svým honem za velkými penězi nesou děj švédského bestseleru Jense Lapiduse, který jazykem drsné školy odhaluje hlavní město Švédska 21. století v dosud nevídaných rozměrech.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Snabba Cash , 2006


více info...

Přidat komentář

knihomolka525
13.03.2020 5 z 5

knihu doporučuji pro její skvělý překlad a tím pádem i vyprávěný styl.Jak se formují gangy jak se získávají kšefty a boje o ně. Člověk,který o tom nemá ani "šajn"jen zírá.Přirovnala bych to k italskému seriálu Gomorra.Ale po seversku.Kniha je nadupaná dějem,který vás jakoby ochromí a musíte číst a číst a číst.....Má přes čtyřista hustě popsaných stran takže budete mít co dělat.

bezprezdivky
20.11.2018 3 z 5

Rychlá, svižná nápaditá, temná ......


trudoš
03.08.2015 4 z 5

Poměrně solidní příběh ze stockholmského podsvětí, kde žádná postava není kladná. To mi naneštěstí trochu zkazilo výsledný požitek ze čtení, protože jsem nenašel jedinou postavu, kterou bych si nějak oblíbil, či alespoň vnitřně souhlasil s jejím jednáním. Ovšem román, který hned zkraje cituje Jamese Ellroye a Dennise Lehanea, hanět prostě nedokážu (aneb Jak si získat čtenáře maličkostí v praxi). Jenže tam, kde žánrově podobný George P. Pelecanos dokáže zaujmout silnými charakterními hrdiny pohybující se na okraji společnosti, tam Jens Lapidus jen marně tápe. Navíc spojovací linie neradostného osudu jedné nevinné dívky nakonec působí zbytečně, přestože román otevírá a zároveň zásadním způsobem ovlivňuje jeho závěr.

devilscat
07.08.2014

Právě dočteno - mám ráda severské spisovatele - skvělá kniha! těším se na pokračování, snad bude brzy! :)

Radůz
02.10.2013 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a patří mezi ty, které jsem přečetl jedním dechem. Ve stockholmském podsvětí se protínají osudy tří hlavních postav, ani u jedné se nebudete nudit.
Viděl jsem pak i film, ale ten stojí za dvě věci!

Upíříměsíc
19.01.2013 3 z 5

Čtení této knihy bych přirovnala k sledování filmu, děj velmi rychle odsýpá. První půlka ale rozhodně lepší než druhá. Oddechové čtení.

Lenka Žofka
05.01.2012 4 z 5

Jedna z mála knih u kterých jsem ráda, že jsem nejdřív viděla film. Kniha samozřejmě x-krát lepší, vícevrstvý děj, který je proprácován do hloubky - to Vám film nabídnout nemůže - především všechny úvahy postav. Budete všechny ty grázly mít rádi :)

Štítky knihy

švédská literatura severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Jens Lapidus
švédská, 1974
2015  75%Pouze pro VIP
2017  83%Stockholm Delete
2011  77%Snadný prachy
2018  93%Top Dog

Kniha Snadný prachy je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Doporučených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x