Tajnosti sira Richarda

Tajnosti sira Richarda https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343727/tajnosti-sira-richarda-Us3-343727.jpg 4 143 36

Smythe-Smith Quartet série

< 4. díl

Sir Richard Kenworthy si potřebuje do měsíce najít manželku. Nemůže být moc vybíravý, protože jaká dívka by kývla na tak rychlé zásnuby? Když však při nechvalně proslulém koncertě sester Smythe-Smithových spatří Iris, nenápadnou dívku, která jako by čekala, až ji někdo zachrání, Richard ví, že ona bude ta pravá. Iris je zvyklá na to, že ji všichni trochu podceňují, a je se svou pozicí smířená. Když se o ní začne ucházet pohledný sir Kenworthy a zdá se, že se do ní na první pohled bláznivě zamiloval, nemůže tomu zprvu uvěřit. Jeho slova, jeho pohled i doteky hovoří o upřímné touze, ale proč se vším tak spěchá? Než se Iris stačí rozmyslet, je s Richardem přistižena v kompromitující pozici a než se naděje, je jeho manželkou. Je odhodlaná zjistit, co před ní Richard skrývá, ale netuší, že pravda by jí mohla zlomit srdce…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Secrets of Sir Richard Kenworthy , 2015


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
09.04.2024 5 z 5

Serie jako vždy super. Jsem nadšená když do knih přidává i šikovně humor.

Senza Jenka
24.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Kromě scény procházky s Marie-Claire a pak s Fleur při stříhání růží je to takové neslané, nemastné.
Od začátku se autorka netají tím, že Richard má nějaký konkrétní důvod, proč se potřebuje tak rychle oženit. Po svatbě začíná být jasné, že to nějak souvisí s jeho sestrami a když se člověk trochu zamyslí, možností na výběr není nijak mnoho. Důvod je zřejmý nejpozději v okamžiku, kdy kočár s dívkami dorazí na Maycliff, i když autorka to ještě pár stránek natahuje.
Následuje celkem očekávaná reakce jednotlivých aktérů a v podstatě rychlé a bezbolestné rozuzlení. Jen si říkám, proč se Richard nesnažil o opak, dvojčata by byla obhajitelná a měl mnohem větší šanci - třeba zatajit, které "je prvorozené".


vcielka
17.06.2023 4 z 5

Ja v podstate suhlasim s Narisou celym jej komentom. Najslabsia cast, Richard liezol s tym natahovanim na nervy. Zo zaciatku jeho tajomstvo bolo naozaj tajomstvom, ale neskor, skor ako ho prezradil, uz som si bola ista tym, co to za tajomstvo bude. Tento pribeh mi trochu nesadol. Od Iris som cakala viac sarkazmu a ironie. Preto to dohadovanie s Marie Clare na konci bolo celkom mile.

Damonka12
10.10.2022 4 z 5

4,5 skvěle napsaná kniha, opravdu mě zajímalo, co hlavní hrdina skrývá. Knihu jsem přečetla na jeden zátah.

whiolet
07.08.2022 5 z 5

Zatím mě ani jedna z knížek od této autorky nezklamala, vždy, když potřebuju oddechovku sáhnu po jedné z jejích sériích a jsem spokojená.
I tady byla chemie mezi hlavními hrdiny, špetka humoru a krásné prostředí, já jsem spokojená.

Jenny3
09.03.2022 2 z 5

Tohle bylo docela slabé, ze všech autorčiných knih, které jsem přečetla, mě tato bavila nejméně. Sice se uzavřely příběhy Smythe-Smithových, ale Iris byla hrozně naivní, občas to bylo vážně k vzteku, jak si nechávala všechno líbit a až náhoda za ní vše vyřešila, takže konec je opět zalitý sluncem. Prosím, takhle už znova néééé.

narisa
26.10.2021 4 z 5

Čtvrtý díl je pro mě slabší než předchozí tři. Nejvíce mi vadilo to Richardovo natahovaní - zatajování důvodů pro svazek s Iris. Jinak to bylo pěkné romantické čtení. Samozřejmě ty důvody jsem odhalila dříve než vypluly na povrch (a určitě nejsem jediná). Mrzelo mě, že Iris bude tak daleko a nebude se moc často scházet se svou rodinou. Jinak Richard byl sympaťák a k Iris se hodil.
Líbilo se mi propojení se sérií Bevelstoke.
Jinak pěkné zakončení Quartetu.

Ála1968
16.04.2021 3 z 5

Spisovatelku miluji a její romány jsou skvělé,ale myslím,že tento nepatří zrovna mezi ty nejzdařilejší.Dlouho jsem knihu sháněla a těšila se na ní,ale jsem trošku zklamaná.2/3 knihy mi přišly k uzoufání nudné,je pravda,že se na začátku našly pasáže u kterých jsem se smála-to je hudební večírek a divadelní představení,ale potom už to bylo samá nuda.Konec byl zase akční,ale rychle zpracovaný,takže když se začalo něco dít a kniha měla spád,bylo to popsáno na pár stránkách a strašně rychle vyřešeno.Škoda.

Maruš.D
20.03.2021 3 z 5

Od začátku mi bylo neskutečně líto Iris. Tak moc, že jsem pro ní skoro brečela. Nikdo si tohle nezaslouží, ale ona vše zvládla s takovou noblesou, kterou já bych tedy nikdy nezvládla.
Richard byl neskutečný. Neměla jsem ho ráda a těžko se mi věřilo jeho povaze, i když chápu, proč se tak zachoval. Přišlo mi, že na to, že hl. postavy autorka popsala jako chytré lidi, se tak on vůbec neukázal.
Skoro celá kniha byla vcelku nudná a také hodně tajemná. Tak nějak jsem si ten problém představovala, asi kvůli tomu seriálu a nápovědám v textu, ale stejně jsem to úplně nečekala. Nápad dobrý, jen to autorka neuměla moc dobře zpracovat.

Tynyton
25.08.2020 3 z 5

Jedna z nejslabších knih, co jsem od autorky četla. Nemohla jsem přijít na chuť jak hlavní zapletce, tak hlavnímu hrdinovi. Za to postava Iris byla velmi sympatická.

Lenadre
04.06.2020 5 z 5

Celá série se mi moc líbila. Skvěle jsem se odreagovala. Musím ale přiznat, že nejvíce mě dostala scéna představení s jednorožcem. Už dlouho jsem se tak nenasmála. Popis slečen Smythe-Smith a jejich představení jak hudebních tak dramatických prostě nemá chybu.

Litocha
16.08.2019 4 z 5

No dobře, není to Juliina nejpovedenější kniha. Postupně jsem začala mít problém s Richardem, protože to byl pořádný podraz. Zato Iris byla sympatická, líbilo se mi to, jak stála nohama pevně na zemi, i její pevná páteř. Obecně mám ráda, když je v knize zachycen postupně se rozvíjející vztah mezi ústřední dvojicí. Líbily se mi i některé vtipné momenty (třeba Irisina rozmluva s matkou před svatbou spolehlivě pobavila).
Netuším, jak to tehdy opravdu chodilo, ale vylíčení společnosti, kde si dívky střeží své kotníky i polibky, je mi sympatičtější, než když hrdinům prochází bezuzdné skotačení. (Tedy ne že by se mi sešněrovaná společenská pravidla nějak zvlášť zamlouvala, ale podsouvání svobodomyslné morálky do první poloviny devatenáctého století mi připadá dost nevěrohodné.)
Protože mám spisovatelku prostě ráda a protože pro mě patří ke špičce mezi autory historických romancí, tentokrát trošku přimhouřím oko a budu se těšit na její další knížku.

Etule
09.08.2019 4 z 5

Musím říct, že mi Richard lehce lezl na nervy, ale nic hrozného to nebylo. Scéna s přilepeným rohem jednorožce byla naprosto geniální. :D Brečela jsem smíchy. Tajemství, které Richard měl, mě upřímně vůbec nenapadlo. Líbila se mi cestička, kterou si k sobě s Iris pomalu klestili. A jsem ráda, že se Iris nedala tak snadno ošálit a neodpustila mu hned. Hezké uzavření Smythe-Smithových. :-)

avalonek
25.06.2019 5 z 5

Krásné,sice mi chybí přečtení předchozích dílů,ale ničemu to moc nevadilo,stálo to za to..

malazluta
14.06.2019 5 z 5

Povedená historická romance, ještě se k ní někdy vrátím.

mariva
27.05.2019 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc než předcházející, dialogy byly celkem rozumné a i děje v ní bylo víc. Příjemná odpočinková četba.

rampapa
06.01.2019 5 z 5

Překrásný příběh. Knížku velmi doporučuji.

ariel platto
26.07.2018 1 z 5

Teprve nyní se mi do ruky dostala kniha od autorky C.Coulter Divoká hvězda, kde bylo napsané to, co se děje v tomto příběhu, takže J.Quinn opisovala. Tím pádem odebírám hvězdičky :(

sabca
14.06.2018 3 z 5

Kniha se mi ze začátku moc nelíbila pro svoji naivitu, ale byla jsem zvědavá, proč se sir Richard musel tak rychle oženit, tak jsem jí nakonec přečetla a nelitovala jsem. Rozuzlení bylo zajímavé a Iris mi byla sympatická.

munka
08.01.2018 3 z 5

Túto autorku mám rada, ale teraz som trochu sklamaná. Začiatok v pohode, ale potom to niekde viazlo. Nakoniec som to zvládla, ale hodnotím len 3*.