Smysluplné vztahy: Klíč ke svobodě

Smysluplné vztahy: Klíč ke svobodě https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394538/bmid_smysluplne-vztahy-VAb-394538.jpg 4 135 47

Kniha se věnuje otázce smysluplného vztahu a obsahuje tři hlavní nosné části. První reflektuje vztah k sobě sama, sebeúctu a sebevědomí, druhá se zabývá partnerstvím a mužsko-ženskou polaritou v nás a třetí pak rozebírá vztahy pracovní.

Přidat komentář

Petratra
16.04.2024 4 z 5

Ano, není to kniha dokonalá. Ano, knihy podobného tématu a kvality se dají sehnat za poloviční cenu. A tak když už se mi doma sešly dvě, jednu jsem udala zde v bazaru jen za 250 Kč. 
Přesto si myslím, že si kniha nezaslouží hodnocení typu odpad. Četla jsem ji 2021 a nedávno znovu prolistovala ty myšlenky, které mě na knize zaujaly nejvíc. Není na ní nic extra přelomového, ale v to období, kdy jsem jí četla, mi poskytla to, co jsem potřebovala. Shrnula mi, co už přece vím, ale nedokázala jsem si to všechno tak dobře ujasnit a propojit. Při čtení mi došlo, že nutně potřebuji být sama sebou a jiná možnost ani není, i když je to někdy tak těžké.
Našla jsem si tam hodně myšlenek, které mě oslovily. Ale stejně tak i myšlenky, se kterými nesouhlasím. Ze vztahu zcela vymítit kompromisy není podle mne dobrý přístup. Bez kompromisů to moc nejde, ale spíš by to měl být respekt k odlišnostem než kompromisy za každou cenu. Nejít v životě s kompromisy za hranice našeho já.

Fredy23
06.04.2024 5 z 5

Zdařile napsaná kniha pro širokou veřejnost. Četl jsem od autorů i jejich druhou knihu, která jde do mnohem větších hloubek. I k této se ale rád vrátím.


joachim36
24.03.2024 3 z 5

Kniha vzbuzuje hodně polarizující hodnocení. Dodatečné info k tomuto fenoménu jsem objevil v záložce diskuze na těchto stránkách. Přemýšlím jak uchopit své hodnocení. Knihu jsem si nekupoval a mám jí půjčenou. Cenové hledisko tedy řešit nebudu. Co se obsahu týče je to méně ezo než jsem čekal, ale občas to k tomu sklouzne. Ale dočkáte se i trochu něčeho, čemu by se dalo říct psychologie, jen nečekejte žádnou hloubku. Oceňuji to, že oba autoři akcentují důraz na osobní rozvoj každého z nás a z knihy jsem si pořídil tři stránky výpisků. “Když nejsme celiství jsme nejistí. Dal bych **** ale po podezření z manipulace s hodnocením dávám ***.

Market233
28.01.2024 5 z 5

Jasné, srozumitelné, praktické.

uzivatel83509
27.01.2024 1 z 5

Pár podobných knih na tohle téma jsem již přečetla - tato kniha z nich byla nejhorší! Za míň peněz na trhu seženete mnohem kvalitnější a záživnější díla!

hermína14
26.11.2023 4 z 5

Ke každému asi (jak vidno) kniha promluví úplně jiným jazykem, a tak to může být. Pokud naše půda pro semínka slov je zrovna ve fázi "potřebuju pár povzbudivých klíčků", určitě si z témat vybere. Hlavu a patu jsem našla, pár vět si klidně "vystřihnu" a pošlu ji dál. Otevřenost, autenticita, respekt, přijetí, radost...to jsou užitečné připomínky:).
"Bez pravdivých dat se špatně orientujeme a můžeme chybně vyhodnocovat chování lidí a situace, ve kterých se nacházíme."

Jindrazov
10.07.2023 5 z 5

Pomohla mi zorientovat se, když jsem řešila náročnou životní situaci. Napsaná jednoduše a srozumitelně. Za mě velmi dobrá kniha.

rozaa
08.07.2023 odpad!

Zase jedna návodná amatérská psychologická příručka z pera člověka, nevzdělaného v daném oboru.

Zoro45
26.05.2023 5 z 5

Moc dobrá kniha, která mi dala hodně odpovědí.

vendy246
23.05.2023 4 z 5

Plno více či méně známých mouder shrnutých do čtivé publikace. Zkušenosti autorů z praxe a jejich šťastný, již rok trvající vztah jako důkaz a čtenářova naděje.

Lenka321804
17.03.2023 5 z 5

Kniha naplnila moje očekávání, je čtivá, plná přínosných informací.

zuzana888
05.03.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala pro srozumitelnost s jakou je psaná. Nabízí dobrá uvědomění si, co vše má vliv na utváření našich vztahů. Osobně mám ale mnohem blíže k druhé knize autorů Zrozeni k propojení. Ta jde hlouběji do našich podvědomých nastavení. V obou knihách je znát konstelační praxe autorů, myslím, že i díky tomu jsou jejich pohledy dost nové. Sleduji je už delší dobu na Fb a taky v podcastu, který nese název této knihy. Pro mě velmi svěží dílo.

LucieZLesa
05.03.2023 odpad!

Za mě osobně je to jedna z nejzbytečnějších knih na téma vztahů a osobního rozvoje, jakou jsem kdy četla. Za veliké peníze a se spoustou PR se člověku nedostane do ruky nic víc, než jen obyčejné opakování toho, co už na toto téma bylo řečeno a napsáno. Navíc je to opakování neskutečně rozvláčné, povrchní, únavné a nudné.
Je to fádní, plytké a úmorné. Než se člověk probrodí močálem naprosto zbytečných slov k aspoň nějaké trochu nosné myšlence nebo smyslu, je tou rozvleklostí úplně vyčerpaný. Stojí to zatraceně hodně úsilí tuhle knihu číst. A za mě je to úsilí naprosto zbytečné, protože pokud už jste něco na toto téma četli nebo se zabýváte osobním rozvojem, kniha vám vůbec nic nedá.
Tahle kniha pro mě nebyla ničím víc, než rozbředlou kaší. Nemastnou, neslanou kaší... Kterou už před vámi navíc někdo jedl.
Autoři jen těžkopádně přežvykují myšlenky jiných.
Pravda, podařilo se jim rozjet vcelku velký byznys postavený na tom, že opakují to, co už jinak a lépe napsali jiní. A to je asi to jediné, co je na téhle knize fascinující... ta míra její obliby a velké PR, kterého se jí dostává. Za mě osobně nejen, že jde o naprosto zbytečný počin, ale je to zároveň i kniha, která jen jako pijavice parazituje na myšlenkách a dílech jiných.

Mirek009
20.02.2023 5 z 5

Ke knize se vracím. Mě osobně velmi pomohla. Oceňuji přehlednost témat, srozumitelnost, vše bez zbytečné omáčky a jasně.

johnny01
30.01.2023 3 z 5

Velmi nebezpečná kniha. Nedělat kompromisy, to je právě ta nebezpečná hraběcí rada. Jinak je to hodně rozvláčné, chybí tomu tah na branku. Nejzajímavější jsou asi ty příhody klientů.

ŽofiePražská
19.12.2022 5 z 5

Knihu mi doporučila kamarádka, když jsem řešila velké vztahové problémy. Našla jsem v ní spoustu odpovědí na svoje potíže. Nebylo to snadné, ale prošla jsem tím. Za mě je to skvělá kniha. Srozumitelná, přehledně napsaná. Vždycky, když ji otevřu, najdu něco nového!

Barbora_B
14.12.2022 2 z 5

Pokud jste již četli nějakou knihu zaměřenou na osobní rozvoj, tato kniha Vám nic nového nepřinese. Jedná se jen o souhrn rad do života a práce na sobě. Knihu bych si rozhodně nekoupila vzhledem k její ceně a počtu stránek. Za stejnou čí nižší cenu seženete kvalitnější knihy o seberozvoji.

MiladaZoe
03.10.2022 5 z 5

Rozvojovou literaturu lze těžko hodnotit. Není to román, povídka, životopis… Myslím, že hlavním kritériem je, jak s vámi rezonuje a co přináší do vašeho života. Tuto knihu jsem přečetla v relativně krátké době dvakrát. A hodně se mi ulevilo. Za mě velmi dobré a cenné čtení. Zároveň ovšem chápu (a mám i zkušenost ze svého okolí), že není pro každého.

Procentruk66
24.09.2022

Je zajímavé, jak vypadají profily těch, kteří zde tuto knihu vychvalují a hodnotí 5. Nula přečtených knih, pár hodnocení, 1, 2 komentáře a světe, div se, právě k této knize. Asi nemá smysl se k tomu více vyjadřovat. Knihu jsem dočetla (na druhý pokus)... názory autorů mi většinou nesedly, některé části působily manipulativně.

PetraMladá
20.09.2022 5 z 5

Díky za tuto knihu! Mně se při jejím čtení změnil život od základu! Za to velké díky! Uvědomila jsem si při jejím čtení co chci a zázraky se začaly dít! Skvěle napsána rozvojová kniha, která zapadla do mého životního období.