Hra s ohněm

Hra s ohněm https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22711/bmid_hra-s-ohnem-cu0-22711.jpg 4 15 3

Fantasy příběh pro starší děti. Smrtislav Hezoun je jen kostlivec v dobře padnoucím obleku. To nic nemění na tom, že je i skvělý detektiv, pokud jde o neobvyklé zločiny. Po zničení čaroděje Hadovce nastávají pro Smrtislava a jeho učednici Valkýru celkem klidné časy. Občas chytí nějakého malého darebáčka, ale to je tak vše. Situace se však změní, když z vězení unikne nebezpečný baron Mstislav, velký fanatický příznivec Beztvárných. Na Smrtislavovi a Valkýře je chytit ho dřív než oživí monstrum Groteska a s jeho pomocí otevře bránu skrz skutečnosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Argo
Originální název:

Playing with Fire , 2008


více info...

Přidat komentář

Peťula96
10.01.2024 4 z 5

Na druhý díl téhle middle grade série jsem se po dočtení jedničky hrozně těšila, ale přesto jsem se nemohla ze začátku vůbec začíst. Povedlo se mi to až po pár kapitolách a pak už jsem se od příběhu nemohla vůbec odtrhnout.

V tomto díle můžeme daleko více pochopit magii, kterou zde postavy ovládají, a to zejména díky tomu, že sledujeme Valkýru, jak se ji učí ovládat. Také zde více poznáme jednotlivé postavy a jejich charaktery, ale hlavně upíry, jejichž pojetí se mi hodně líbí. Setkáváme se zde s novými postavami, a hlavně novými a daleko silnějšími záporáky, kteří mě oslovili více než ten, který byl v předchozím díle. Máme tu daleko více soubojů, včetně jednoho velkého ke konci knihy, který byl pojat velmi zajímavě a rozhodně byl nyní daleko více propracovaný.

Když pominu pomalejší start, tak mě celkově děj tohoto dílu bavil o něco více. Konec je otevřenější a já už se nemůžu dočkat až zjistím, jak to celé bude pokračovat.

Za poskytnutí #recenznivytisk děkuji @booklabcz

Maledivy
30.09.2020 3 z 5

Průměrné pokračování.


Silmarien
27.06.2018 3 z 5

Pokračovanie príbehu o Kolohnátovi Lahodovi a Valkýre Kainovej. Valkýra sa už zoznámila s magickým svetom, usilovne trénuje boj aj mágiu a zároveň pomáha Kolohnátovi pri jeho práce. Tento raz musia zastaviť ďalšieho veľmi nebezpečného zločinca, ktorého plány siahajú priďaleko.

Bolo to milé. Číta sa to príjemne, atmosférou, jazykom a príbehom sa to hodí tak pre 2. a 3. stupeň ZŠ/SŠ. Fajn oddychovka na sobotné popoludnie.

Kniha Hra s ohněm je v

Přečtených26x
Doporučených3x
Knihotéce35x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x