Detektiv bez bázně a hany

Detektiv bez bázně a hany https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22710/bmid_detektiv-bez-bazne-a-hany-27i-22710.jpg 4 39 9

Fantasy příběh pro starší děti. Smrtislav Hezoun je jen kostlivec v dobře padnoucím obleku. To nic nemění na tom, že je i skvělý detektiv, pokud jde o neobvyklé zločiny. Štěpánka má pocit, že určitě musí existovat i jiný život než ten, který žije, nějaký mnohem mnohem dobrodružnější. Když jí pak náhle zemře strýček a odkáže jí velké bohatství, zjistí, že opravdu existuje jiný svět. Svět, který je mnohem nebezpečnější a mnohem dobrodružnější, než jaký si kdy dokázala představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Argo
Originální název:

Skulduggery Pleasant , 2007


více info...

Peťula96
Peťula96
10.12.2023 4 z 5

Další middle grade věc, která se mi letos dostala do rukou. Najdeme tu opět detektivní zápletku, ale také skrytý svět plný magie a zloby.

Kniha je napsána velmi čtivým stylem, takže mi nedělalo vůbec problém se do ní začíst. Kapitoly byly krátké, což příběhu přidávalo na čtivosti, ale byla díky tomu i napínavější.

Jak už jsem zmiňovala, tak se tu objeví i magie, které v tomto díle nebylo až tak moc, doufám, že v dalších dílech se bude objevovat více. Co se mi na ní ale líbilo, bylo to, že to byla magie živlů, kterou mám velmi ráda.

Na knize mě ale překvapilo, že ačkoliv se jedná o middle grade příběh, a je tedy určen mladším čtenářům, tak se autor nebál do děje zasadit tolik násilí a vražd.

Osobně se mi ale kniha líbila a trefila se mi do aktuální nálady, kterou jsem v době, kdy jsem ji četla, měla. Ráda se tedy pustím do dalších dílů, kterých by podle Goodreads mělo být požehnaně.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji @booklabcz

Local_Bunny
Local_Bunny
10.10.2023 4 z 5

Detektiv Kostlivec je velmi příjemné middle grade překvapení. Kniha se čte svižně, nechybí zde hromada akce, vtipné pasáže, nějaký ten zvrat a příjemné postavy. Svět mě hodně okouzlil, i když mi místy pro mladé čtenáře přišel dost creepy, ale kdo jsem já, abych soudila, když jsem v mládí četla knihy o upírech Jako další plus musím uvést překlad skvělých jmen, které mě fakt bavily.
Co mi možná trošku nesedlo, pak věk hlavní hrdinky v poměru s tím, jak se chová. Takovou rozvahu a chladnou hlavu bych čekala spíš u někoho staršího, nicméně i tak dělá spoustu hloupostí, ale celkově se mi postava Štěpánky zamlouvala. Zábavné byly hlavně slovní přestřelky mezi ní a detektivem. Postavy jsou poměrně pestré, ale určitě se v nich nebudete ztrácet. Děj příjemně plyne, neustále se něco děje a i klidnější části jsou vyplněné, aby stále měly pozornost čtenáře. Určitě se nejedná o žádné mistrovské dílo, je zde pár nejasností, ale mě kniha hrozně bavila a na jedno odpoledne skvěle zabavila. Co mě i tak dokázalo překvapit, pak jak se některé postavy vybarvily.
Jsem moc ráda, že tato série u nás vyšla a doufám, že bude pokračovat a zaujme širší publikum, jelikož by podle mě bylo škoda, aby zbytečně zapadla.
-
za knihu v rámci spolupráce děkuji Booklab


Maledivy
Maledivy
30.09.2020 4 z 5

Oblíbená dobrodružná knížka mého prepubertalního já.

Elleonora
Elleonora
24.09.2020 4 z 5

Je neuvěřitelné, jak některé knihy z dětství s námi mohou vydržet až do dospělosti. K Smrtislavovi a Štěpánce jsem se již několikrát vrátila, ačkoli se čím dál více vzdaluji věku čtenáře, kterému je příběh primárně určen. Jelikož je to kniha pro děti, není zahlcená předlouhými odstavci popisující krajinu a náladu té a oné postavy - což, nutno dodat, by prospělo i některým velmi známým fantasy příběhům. :)

otvorenakniha
otvorenakniha
26.08.2018 5 z 5

Knižka sa mi veľmi páčila lebo v nej bolo veľa fantázie a mená boli celkom vtipné.

Silmarien
Silmarien
14.04.2018 3 z 5

Ľahké fantasy pre middle-grade až young adult :-) občas zjednodušené, ale svižné, drzá hlavná hrdinka, vtipný hlavný hrdina, zaujímavé vedľajšie postavy, mágia... čo by čítania chtivý žiak na druhom stupni mohol viac chcieť :-)
A pre mňa príjemná oddychovka z knižnice. Pokojne si dám aj ďalšiu časť, ak ju v našej knižnici majú.

Banny_L
Banny_L
01.03.2018 3 z 5

A proč ne..jednou za čas si člověk i v pokročilém věku může přečíst knížku pro děti od 9-ti let :).

HannaFuchs
HannaFuchs
05.03.2016 4 z 5

Tuto knihu jsem četla asi v 11 letech. Líbila se mi, mám ráda tento žánr. Mimochodem Smrtislav Hezoun má fakt dobrý jméno :)

reykjavik
reykjavik
27.04.2013 5 z 5

Vtipný, trochu strašidelný příběh, který zaujme děti, ale i dospělé.

Kniha Detektiv bez bázně a hany je v

Právě čtených2x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce48x
Chystám se číst25x
Chci si koupit5x