Beztvářní

Beztvářní https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38764/bmid_beztvarni-N01-38764.jpg 4 13 2

Smrtislava Hezouna, hrdinu těch nejzábavnějších knih, jaké kdy byly o nějakém kostlivém detektivovi napsány, snad ani není třeba představovat. Jenže pozor: Tentokrát jdou všechny žerty stranou! Někdo nanejvýš zlotřilý vraždí teleportéry jako na běžícím pásu, a nepomůže jim ani jejich schopnost přenést se ve vteřině na libovolné místo. Když šarmantní Smrtislav Hezoun a jeho čtrnáctiletá pomocnice a žačka Valkýra ohledávají první mrtvolu (pochopitelně na vlastní pěst), ještě netuší, že za vším vězí samotná Ďáblovna. Tenhle vykutálený spolek hrdlořezů a padouchů totiž netouží po ničem menším než přivolat zpět Beztvářné, dávné kruté božstvo. Na kostlivce, Valkýru a jejich přátele čeká spousta nebezpečných situací, ano, dokonce i rvaček, ale nakonec vše dobře dopadne. Vlastně ne… tentokrát se žádný happy end nekoná!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Faceless Ones , 2009


více info...

Přidat komentář

Silmarien
27.06.2018 4 z 5

To čo bolo za koniec?! :-D

Dobrodružstvo pokračuje, Beztvárni sú zjavne za rohom ruka v ruke s koncom sveta. Kolohnát je degradovaný a na jeho mieste je neschopný detektív, ktorý sa stará o úplne iné veci. To vyzerá na veľký problém (ako inak).

Malo to spád, bolo to fajn, ostali tam tie klasiky ako "každý plán má xy zádrhelov, ale nejako to dopadne".
Trochu ma mrzí, že štvorka už v češtine/slovenčine nevyšla, lebo tam ostalo niekoľko otvorených vecí, ktoré by som si chcela ozrejmiť, ale zas ma to nechytilo tak, aby som si to zohnala a prečítala v angličtine.

Fajn séria v každom prípade.

AdyKody
04.10.2015 5 z 5

Skvělá kniha. Akorát to potřebuje pokračováni. Plno otázek pro mne nebylo zodpovězeno.
SPOILER
Kde je hlava Smrtislava? Přidá se Fletcher do party? Je ten odraz nějak nebezpečný s těmi výpadky? Jak se zachová Čína po smrti bratra? Začne se Valkýra učit nekromancii? Vráti se Smrtislav? Jaké je jeho a Číny temné tajemství?


Autorovy další knížky

Derek Landy
irská, 1974
2015  88%Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů
2010  86%Beztvářní
2016  82%Žezlo prastarých
2020  80%Čas temnoty
2021  60%Krajina živých

Kniha Beztvářní je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Doporučených3x
Knihotéce20x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x