Smrtící zázrak

Smrtící zázrak https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466743/bmid_smrtici-zazrak-sVK-466743.jpg 4 23 6

Jak daleko zajdete, abyste ochránili svou rodinu? V městečku Miracle Creek dojde k výbuchu experimentálního léčebného zařízení, při němž zahyne žena a malý chlapec. Kdo neštěstí zavinil? Matka autistického syna, která už se o něj nechtěla starat? Majitelé zařízení, jimž by pomohly peníze z pojistky? Nebo snad demonstranti odsuzující experimentální léčbu? Dramatické soudní líčení postupně otevírá nejtemnější hlubiny lidského nitra a ukazuje, že v Miracle Creeku není bez viny nikdo. Na pozadí soudního dramatu autorka zkoumá, jak pevné, nebo naopak křehké mohou být rodinné vazby a co znamená být odlišný – ať už rasou, mentální poruchou nebo zdravotními problémy. Debut Angie Kimové vzbudil mezi čtenáři ohromný ohlas, práva na knihu se prodala do více než patnácti zemí a firma Paramount získala filmová práva. Kniha se dočkala několika ocenění za nejlepší debut roku a v mnoha periodikách se objevila ve výběru těch nejlepších knih roku 2019. Z angličtiny přeložila Adéla Špínová.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Miracle Creek , 2019


více info...

Přidat komentář

L.Helena
11.10.2022 4 z 5

Čekala jsem, že kniha bude víc z prostředí soudní síně, ale i tak se mi líbila. Postupné odhalování pozadí události i náhled do uvažování jednotlivých postav se autorce opravdu povedlo. Samotná čtivost a napětí spíš kolísavé, ale na to, že se jedná o autorčin debut, se jí kniha povedla.

murray
23.03.2022 5 z 5

Libilo. Vůbec jsem netušila do čeho jdu, ale je to dobré čtení. Psychologicky detailně propracované postavy, zvláštní napětí a tíživá atmosféra příběhu. Od začátku víte, že se stalo neštěstí a někdo umřel. Ale je potřeba dát prostor všem postavám, aby odvyprávěly svůj příběh a nakonec se dobrat pravdy. Té skutečné pravdy, protože to, jak se věci jeví na první nebo druhý pohled, to nemusí nic znamenat. A skoro každý měl nějaký motiv....


Šárka78095
12.10.2021 4 z 5

Velice čtivě napsaný dramatický příběh odkrývající různá tajemství malé komunity lidí. Knihu jsem si užila od první stránky.

kirkpatrick
26.08.2021 3 z 5

Korejská rodina imigrantů v Americe podniká s využitím tlakové komory ke zlepšení zdraví autistických dětí. Najednou ale komora vybuchne a začíná vyšetřování, proč se tak stalo. Propletené vztahy a dějové linky často směřují do slepých uliček, aby se vše v závěru poskládalo dohromady.

Artep25
08.06.2021 4 z 5

Mne se kniha líbila.Forma jakou byla napsaná mi připomněla trochu tvorbu Grishama a to knih ,které se odehrávají v soudní síni.To jak se postupně odkrývaji motivy a propletenost jednotlivých postav pomáhá čtenáři se dobrat toho jak se to vsechno stalo.Čte se velmi dobře.

ivousekk
19.04.2021 2 z 5

Četla jsem v lednu jako beta-čtenář pro nakladatelství. Bohužel tohle vůbec není kniha pro mne. Za týden jsem zvládla necelých 100 stran, víc ani ťuk. A to jsem se do toho stejně musela nutit.
Je to nuda, nezáživná, zdlouhavá nuda. Žádný švih, napětí, výpovědi v reálném čase jsou prokládány obrovským množstvím myšlenek, úvah a vzpomínek jednotlivých postav, které s případem ani nijak nesouvisely. Navíc tématika postižených dětí mě taky nebere. Je mi líto, ale za tohle palec dolů.

Štítky knihy

psychiatrické léčebny soudní procesy rodinné vztahy maloměsto

Autorovy knížky

Angie Kim
jihokorejská
2021  71%Smrtící zázrak

Kniha Smrtící zázrak je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce81x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x