Smrtící vzpomínky

Smrtící vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197614/bmid_smrtici-vzpominky-197614.jpg 5 146 23

Eva Dallasová série

< 22. díl >

Eva Dallasová je výborná policistka, která se nelekne ani nejhorších zločinců a nejnebezpečnějších situací a dokáže čelit všemu, před co ji nelehký život vyšetřovatelky vražd postaví. Jen jedna věc ji děsí: vzpomínky na příšerné dětství, jaké by žádné dítě nemělo zažít. Snaží se s nimi sice bojovat, ale když se na policejní stanici, kde pracuje, náhle objeví Trudy Lombardová, jedna z jejích bývalých pěstounek, zasáhnou ji přímo s drtivou silou. Citové jizvy způsobené ledovými koupelemi, zamykáním ve tmě a drhnutím podlah kartáčkem na zuby se bolestivě otevřou. Evin manžel, sympatický a lehce výstřední miliardář Roarke, najde svou ženu zhroucenou, a to je něco, nač se rozhodně nemíní nečinně dívat. Brzy se také vyplní podezření, že lidská zrůda Trudy se neobjevila jenom tak. Roarke se nezná zuřivostí, když se vynoří u něj v kanceláři s vyděračským požadavkem dvou milionů dolarů. Místo peněz se však dočká něčeho úplně jiného: násilné smrti. Za stávajících okolností je ale zřejmé, na koho padne podezření… Eva se pokouší vraždu vyřešit, ale kromě obvyklých problémů, a ještě nějakých navíc, se musí potýkat i s vlastním pocitem, který do té doby nezažila. Trudy je jedinou obětí, s níž nedokáže mít soucit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Memory in Death , 2006


více info...

Přidat komentář

Ulala
23.08.2023 4 z 5

Tentokrát je to hlavně o životě Evy. Vracíme se do její minulostí, jejím pobytu v pečovatelské rodině. Dávám tentokrát 4 *, protože mi to připadalo trochu rozvleklé, ale to možná byl můj subjektivní pocit. Byly zde druhé Vánoce Evy a Roarka a samozřejmě vražda, kterou Eva usilovně řešila pře svůj osobní problém s osobou, která byla obětí.

Marcik7
29.11.2019 4 z 5

Evu Dallasovou opravdu můžu, líbí se mi její osobní vývoj v manželství, její myšlenkové pochody a tohle byl zase zajímavý případ.


haki34
28.03.2019 3 z 5

hodnocení rozpačité, jako mé pocity...možná správně bych měla dát 3,5*...pádž se to nečetlo zle...celkem odsýpalo...ale je tam mnoho ale, a na velmi dobré je ich až příliš.
takže - moje první od autorky, náhodně přinesena manželem z knihovny, doporučena knihovnicí...
....od začátku mě rozčilovaly narážky na předchozí knihy a případy, které neznám, a mírně jsem postrádala i souvislosti a vztahy mezi jednotlivými Evinými spolupracovníky...
...samotná traumatizovaná Eva, u které jsem nabyla pocitu, že se krutě ovládá, má za sebu spoustu úspěšné terapie, spoustu práce sama se sebou, a i když dětství nebylo jednoduché, jistě bylo horší peklo doma, než s Trudy...a Eva zvládne toho tolik, a pak nezvládne jednu Trudy face to face ?? a až s takovými důsledky ???
..pak mě taky vadila ta sci-fi linka s budoucností...(nejdříve jsem rok 2059 v anotaci úspěšně přehlédla...)
...pak mi vadilo, že vlastně nevím, kdo je její manžel - kříženec supermana se supermodelem, navíc hyperinteligentní, hyperchytrý, hyperbohatý...a co vlastně tedy nemá ??? a co vlastně dělá ?? asi "podniká", že ano, a občas pomáhá Evě...
...pak mě taky překvapuje, jak často v knihách, kde je zmíněno sexuální násilí na dětech, ty děti mají v dospělosti tuze pozitivní vztah k sexu...
...i když se autorka snažila mlžit, vraha jsem odhadla celkem správně...i co za tím bylo ukryto....
...hned v úvodu mě zarazil překlep - na jedné straně byla Trudy statná žena, s kyprými rukami, o pár stran dále vysoká, štíhlá a hezká...tak jsem to raději četla 2x, jestli zas nespěchám a nepřehlížím detaily ?? a ne..tak nevím - překlad ?
...jo a pobavilo mě, že jsem před pár dny četla Závist od Sandry Brown, kde jedna z postav v knize je Roark, další Nadine/Nadia...(třeba ten Roark - tuším, že doposud jsem žádného hrdinu tohoto jména nepotkala...a hned najednou dva :D)

...takže - do další asi nepůjdu, ale komu sedne, věřím, že ho série bude bavit...

moudivlacek
25.01.2019 5 z 5

Velice povedený příběh o Evě, zas se dozvíme část z její minulosti. I když to není rozhodně nic, co by člověk chtěl prožít. A zase tu je Eva, které je spravedlnost nade vše, a to dokonce pro osobu, která si nezaslouží žádnou úctu. Roarke je při Evě už klasika. Kdo mě tu zaujal, je syn oběti a ..., každopádně mě konec v jeho budoucnosti zklamal, ale jak řekl Roarke, je dospělý a musí se rozhodnout sám. Každopádně jsem Bobbyho chápala, tolik se dozvědět a ještě to uznat za pravdu a postavit se k tomu čelem, to je opravdu velmi těžké.
Těším se na další díl.

Jessybelle
30.12.2018 5 z 5

Krásné zakončení roku ...s Evou ... Rozhodně to není žádnej krvák, ale to jí neubírá na kvalitě, naopak spousta z nás, kteří to čteme díl za dílem, je nadšená, že se dozvíme něco málo o Evině minulosti. Eva urazila velký kus cesty, její chování, cítění, přátelství se krásně rozvíjí... Doufám, že se jednou dozvím, kdo jí krade ty sladkosti... Peabodyová mi na to nesedí...

lifeoptimist
21.08.2018 5 z 5

Celkově bych řekla - "taková poklidnější", což jí ale neubírá, a odhaluje další střípky z minulosti Evy

munka
12.05.2018 5 z 5

Skvelá kniha. Odkrývajú sa ďalšie dieliky Evinej smutnej minulosti. Oporou sa jej stáva, tak ako vždy, manžel Roarke.

TaLu
09.02.2018 5 z 5

Při opětovném přečtení jsem se cíleně zaměřila na ty střípky minulosti. Doplnění skládanky života Evy, která byla po vytržení z nepředstavitelného trýznění v prvních letech "vržena" do systému. Kdo by nemiloval sladkosti a teplou vodu, pokud by za sebou měl to, co ona ? Hlavní hrdinka se mi stává bližší a bližší každou knihou. Když ve své kanceláři, kterou si vybudovala jako věž bezpečí a jistoty, najde "narušitele", tak se jí pracně budovaná obrana rozpadá. Věrně popsaný atak paniky z ní dělá uvěřitelného člověka. Jen jí malinko závidím, že tváří tvář skutečnému zlu vždy dokáže najít novou sílu pro další práci. Bylo mi líto syna pěstounky, který se podle mne opravdu snažil podle svých sil vypořádat se situacemi, které pro něho v dětství rozhodně nebyly jednoduché a dokázal vyrůst ve slušného člověka. Takových hrdinů je v této sérii více. Je to kniha - navíc tak trochu sci-fi , ale i kolem sebe vídáme, jak někoho jeho minulost ničí a někomu poskytuje zdroj síly.

bekule
27.07.2017 5 z 5

Není se co divit že má Eva takovou oblibu ve sprchování horkou vodou.
Hodně podobný osud dítěte v pěstounské péči , jako potkal mého dalšího oblíbence - agenta Willa Trenta od Karin Slaughter. A vlastně oba dva si v dospělosti kompenzují svoje nedostatky z dětství pojídáním sladkostí ve větší míře. Což jim občas někdo vytkne že mají stravovací návyky jako osmileté dítě.

Monike
23.02.2017 5 z 5

Za me super knizka!

TaLu
27.12.2016 5 z 5

Další kniha ze série a opět jsem se velmi dobře bavila. Drobné střípky minulosti, které jsem ještě neznala. Nepřestane mne udivovat, jak se autorce daří držet laťku kvality vysoko v takovém počtu. Zkrátka - kam chodí na další skvělé nápady ?
Vánoční příběhy mají tak trochu jinou atmosféru, možná pomalejší tempo, ale o to více vynikne lidská stránka hlavních hrdinů. A nebo jsem byla naladěna sama vánočně, když se mi poštěstilo číst právě v době Vánoc.

Ajrad1981
16.10.2016 5 z 5

Protože tuhle sérii čtu různě na přeskáčku, měla jsem za to, že Evinu minulost už znám - a ejhle, ukázalo se, že ne celou. Další dílek jejího neveselého dětství se objevil - a rovnou zavražděný.
Jinak tato kniha udržuje tuto sérii stále mezi mými oblíbenými :-)

Litocha
08.06.2016 3 z 5

V málokteré knize téhle série jsou oběť i vrah tak nesympatičtí a vyšinutí. To ale nic nemění na tom, že i nejslabší kniha série (a netvrdím, že právě tahle je nejslabší) je pro mě zajímavější než většina autorčiných romancí ze současnosti, zvláště těch z poslední doby.

sabca
01.02.2016 4 z 5

Tak tuto knihu jsem si vybrala pro plnění Čtenářské výzvy. Od této autorky mám ráda knihy ze současnosti, ale nakonec jsem zjistila, že mě upoutala a četla se docela dobře. Téma bylo zajímavé a i dobře se četla. Možná že ještě nějakou knihu ze serie Smrtíci.. si ještě přečtu.

helenkan
04.01.2016 5 z 5

Kdybych mohla dám víc hvězdiček. Jedním slovem -skvělé. Já tu sérii Smrtící prostě hltám.:)

georginaa
04.10.2015 5 z 5

Poodhalení života Evy, coby jako dítě žila v pěstounské rodině, od které utekla. Po celou dobu na to zapomněla, dokud se před ní neobjevila "matka-pěstounka" a začala vydírat i Evy manžela. Jenže Eva ať měla špatné vzpomínky nedala se ženou zastrašit. Než ovšem cokoliv stačila říct, záhadně je žena zabita v hotelovém pokoji a tím Evě začne vyšetřování vraha. Nedala připustit, že je žena příbuzná a o to víc se snažila tomu přijít na kloub. V tomto díle jsem si troufla myslet na toho kdo to udělal a trefila jsem se.

mariva
28.12.2014 5 z 5

Další výborný díl, tentokrát ještě zajímavější, protože ukázal další detaily z minulosti Evy Dallasové. K tomu volné dny o svátcích, takže nebylo nutné knížku odkládat a dala se přečíst téměř na jeden zátah. Vynikající!

Laf
18.08.2014 5 z 5

Tuhle sérii mám opravdu velmi ráda, takže se není čemu divit, že i tento díl se mi moc líbil. :)

Mergirus
29.04.2014 5 z 5

Pro mě je to stále pěkná a čtivá kniha.

sarekaslukova
14.07.2013 5 z 5

Skvělá knížka, dobře psaná a skvěle se četla. Nemůžu říct jestli to byl slabší díl, protože je to první knížka od Ní, ale dost se mi líbila.

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Smrtící vzpomínky je v

Přečtených260x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených11x
Knihotéce171x
Chystám se číst36x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x