Smrtící vize

Smrtící vize https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25922/bmid_smrtici-vize-RjM-25922.jpg 5 157 21

Eva Dallasová série

< 19. díl >

Léto 2059 je dlouhé a horké...a plné krve. Zpráva z dispečinku volá poručíka Dallasovou k případu do Central parku a tak začíná vyšetřování série hrůzostrašných vražd. Oběť je nalezena na břehu temného jezera, na sobě nic, krom červené šňůry kolem krku. Ruce sepjaté, jakoby k modlitbě. Ale co je nejhorší a co poručíka Dallasovou znepokojuje nejvíce jsou oči, které někdo vyjmul s chirurgickou přesností. Postupně se objevují další oběti se stejnými znaky a Eva zoufale hledá odpovědi. Proti svému přesvědčení přijme pomoc od jasnovidky, která má postupně několik vizí o vraždách, které probíhají a popisuje je v šokujícím detailu. Když je Evina kolegyně Peabodyová zraněna při jednom z útoků, hon se stává ještě dramatičtějším. Jsou oči pro vraha symbolem? Nebo jde o nějaký příšerný rituál? Suvenýr? S pomocí Roarkea, svého manžela, musí Eva pochopit vrahův motiv dříve, než se další vize stane její další noční můrou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Sci-fi

Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Visions in Death , 2004


více info...

Přidat komentář

lucakuca
06.03.2023 5 z 5

Skvělý díl! Po dlouhé době jsem si zase zobla jeden díl a spokojená!
Jako když si dáte dobrotu, o které víte, že je mooc dobrá, a přesto vás to zase překvapí, jak vlastně moooc dobrá je!
A nejlepší je ten přítomný okamžik, protože ji baštíte teď a tady!

jarkaska
11.10.2022 5 z 5

Opět další skvělá Eva Dallasová. A ten konec, tak to jsem nečekala. Prostě super.
A s chutí na další díl série.


Senza Jenka
02.08.2022 5 z 5

Tohle byla velká klasika, včetně toho hřbitůvku na farmě. Nepochopila jsem pouze, proč najednou změnil postup a začal je vystavovat. A ten závěr byl krásně nečekaný.

georginaa
04.08.2021 5 z 5

Pořád jsem šokovaná, kde Nora najde tolik nápadů. V celé široké sérii nenajdete nic podobného, vždy jsou příběhy originální a neotřelé. Proto se těším vždy na další a další přísun o Evě Dallasové. Strhující příběh a je moc dobře, že nám oči slouží, o proti příběhu.

hrosik3
12.08.2019 5 z 5

Smrtící sérii nechybí nápad, napětí, přátelství a láska. Bezva díl!

lifeoptimist
05.08.2018 5 z 5

Výborná a nakonec i menší překvapení....zase mě Nora dostala

Jessybelle
10.07.2018 5 z 5

Další zářez na pažbě...nechci se zase opakovat, ale opět to bylo super, osvěžením bylo, že tentokrát se dostala více do popředí Dee, sice to tvrdě odskákala, ale jak se zdá pomohlo to mnohým hrdinům lecos si uvědomit... Já tuto sérii prostě můžu...

moudivlacek
18.05.2018 5 z 5

Další skvělý příběh - zde dostanete odpověď, co je skutečná opravdová láska, a hlavně co je přátelství a jakou má cenu. Alespoň Eva to pozná. Dee zas pozná, kolik lidí ji ve skutečnosti fandí a kolik ji má rádo, hlavně její milovaný Ian.
Prostě super, určitě pokračuji v sérii dále.

munka
19.03.2018 5 z 5

Napínavý až mrazivý príbeh s prekvapivou čerešničkou na konci. Ďalšia skvelá Dallasová.

Laf
17.02.2018 5 z 5

Tenhle díl, to byla síla. Hlavně druhou půlku knihy jsem úplně hltala a knihu skoro neodložila až do konce. A závěr mě dost překvapil a s ním i Celina. To jsem nečekala :)

TaLu
30.12.2017 5 z 5

Dočten další smrtící příběh.
Bylo dobrým rozhodnutím, číst sérii a nevynechávat žádný díl. Příběhy jsou sice vždy ukončeny, ale rozvíjející se vztahy a vzájemné vazby mezi postavami hlavními i vedlejšími, takto mnohem lépe vyniknou. Ten, jež se jen mihne, jako tentokráte Řacha, potěší, protože jeho příběh známe. Byla jsem ráda, že se dokázal poskládat dohromady.
Vraždy znovu originální, příběh strhující, skvělé náměty autorka píše s lehkostí a dokáže shrnout předchozí děj bez zbytečností. Čtenář si tedy může přečíst pouze jeden thriller a je přehledně seznámen s minulostí hlavní vyšetřovatelky a my ostatní, kteří jsme si na Evě a jejím týmu vypěstovali tak trochu závislost, se rozhodně nenudíme. Já si vždy už známé okolnosti promítnu díky vykreslení v trochu jiné emoci.
Peabodyová mi dokázala, že ani hlavní postavy nejsou nezranitelné a tato zápletka byla možná tím nejlepším.
Vedlejšího zloducha jsem odhadla dobře, i když mi nedošel motiv, poznala jsem, že to nebude tak, jak to vypadá. Takže tiché uspokojení z toho, že jsem se od Evy a jejího týmu již něco naučila. :o)
Ovšem v životě bych si přála, aby vyšetřovatelé nemuseli nikdy vstupovat na setmělé dvorky a odkrývat hrůzné nálezy.

Ajrad1981
01.10.2017 5 z 5

Knihu jsem kdysi už četla, některé pasáže se mi vybavovaly, ale sakra, taky jsem tehdy tak emotivně prožívala konec?! A to si o sobě myslím, že jsem cynik...

bekule
06.06.2017 5 z 5

Vždycky mě pobaví sjetá Dallasová ale jak je vidět tak i Peabodyová se umí pěkně odvázat. Tahle série mě baví právě pro ten specifický humor. A tentokrát mile potěšil Summerset.

helenkan
03.12.2015 5 z 5

To byla paráda.Jako všechny ze série ,,Smrtící" a tentokrát mi naskakovala husí kůže. Docela překvapivej konec.I když maličký tušení ve mě zrálo.

LEN.ny
29.01.2015 5 z 5

Poslední ze série, kterou jsem přečetla, tedy již moje 19. knížka s Evou Dallasovou v hlavní roli. To podle mne mluví za vše. Stal se ze mě fanoušek Evy a Roarka a rozhodně se chystám na další knihu. Tato byla stejně dobrá, jako zatím všechny ostatní, skvělé detektivky z budoucnosti s prvky romantiky.

mariva
13.11.2014 5 z 5

Zase jednou mě Eva Dallasová dostala a já knížku přečetla skoro na jeden zátah. Výborná strhující četba, která člověka nutí číst tak dlouho, dokud nechytí vraha. A když už si jeden myslí, že je konec a všechno je jasné, ještě jeden nečekaný překvapivý zvrat na závěr. Škoda, že momentálně nemám po ruce nějaký další díl.

Januli
21.10.2014 4 z 5

Výborná, napínavá, vtipná, ale i dojemná.

sima.p
18.01.2014

miluju kvšechny knížky ze smrtící série, a pokaždé se zamiluju do Roarka :-D

meinita
04.08.2013 5 z 5

série srtící nemá chybu...parádní odpočinkové čtení

lanusinka
07.11.2012 4 z 5

Přidáme do sci-fi trochu fantasy, zamícháme a vznikne další kvalitní kniha....