Na mě si nepřijdeš

Na mě si nepřijdeš https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262989/bmid_smrtici-na-me-si-neprijdes-OVY-262989.jpg 4 126 29

Eva Dallasová série

< 39. díl >

Eva Dallasová vyšetřuje vraždu muže – trenéra ve fitcentru. Svedl mnoho žen, ale obratem je opustil. Některé vypověděly, že původně o sex s ním vůbec nestály, a tak Eva pojme podezření, že jim přimíchal něco do nápojů. Motiv k pomstě má tedy řada zneužitých žen, zhrzených milenek i žárlivých partnerů.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Festive in Death , 2014


více info...

Přidat komentář
Mechis
Mechis
31.08.2023

Knihu mi půjčila kamarádka se slovy "bacha, je to pro ženy". Mám detektivky rád, řada mých oblíbených autorů tohoto žánru jsou autorky. Jako boomer jsem si pod charakteristikou představil "50 odstínů něčeho" a říkal jsem si, je to detektivka a ještě k tomu z budoucnosti, tak ok, ne? Navíc mě není protivný ženský pohled ani mě nevadí silné ženské hrdinky... Ale docela jsem se spletl.
Příběh je vcelku OK, postavy (ženské) skvěle napsané, dialogy odsýpají, překlad více než dobrý. Ale: Zaráží mě dvojí standard ženského románu - rády by bořily genderové sterotypy, ale mužské postavy tohoto románu jsou nejstereotypnéjší stereotypy, co se dají najít v ženských časopisech. Mužské postavy obklopující poručíka Dallasovou se dělí na tři kategorie: misogynní hajzlové, ubozí zoufalci a (přinejlepším) neškodní podivíni. S výjimkou manžela hlavní hrdinky, který je super sexy něžný drsňák, m.j. jeden z nejbohatších lidí na planetě a (sic!) s minulostí lupiče gentlemana. No tyjo, ta má ale štěstí - navíc tenhle superman za ní stále běhá s dárečky, pořád jí dokazuje lásku a je zkrátka k sežrání, zatímco ona tyto jeho něžnosti blahosklonně a někdy útrpně přijímá...
Plus navíc s ním (s civilem) stále probírá okolnosti případu, navíc mu nechá dělat research podezřelejch a promenáduje se s ním po místě činu...
Scifi prvek je v románu přítomen zejména v módních, kosmetických a makeupových kreací oceánu ženských postav (až je to úsměvné, vchází ženská postava, její zevnějšek je dopodrobna popsán od vlasů až k botám, načež řekne "dobrý den" a zmizí z románu... Jo a taky v kuchařských automatech, které umí připravit jakýkoli pokrm v cukuletu (patrně z prány, páč je nikdy nikdo ničím nedoplňuje) a domácích sloužících androidech.
Vzhledem k tomu, že knihy autorky jsou bestsellery, takže tento pohled na svět mnohým damám konvenuje, obávám se, že je lidstvo odsouzeno k vyhynutí.
Jo, v knize není ani jedna dětská postava. Děti neexistují... vlastně jeden klučina tam je, ale chová se jak dospělý...

moudivlacek
moudivlacek
13.06.2023 4 z 5

Tento díl s Evou byl "relativně" klidný a po dlouhé době tu nebyla ani zraněna.
Eva dostává případ vraždy muže, z kterého se vyklube lidská odporná zrůda. Ale ani té Eva neupře spravedlnost. A tak můžeme číst o sexu, který umí zamilované sbližovat a odreagovat, na druhé straně je to způsob, jak někomu hodně ublížit a zlomit mu srdce. Takže sex o dvou stranách. Do toho vánoční večírek Evy, Roarka a jejich přátel. Příběh o úctě a lásce v manželství, jakož i o pravém opaku.


playada
playada
01.04.2023 1 z 5

Nečekaný konec to docela zachránil. Jinak to bylo úmorné. Dá se říct, že to až fyzicky bolelo. Jsem ráda, že to mám za sebou.

Laf
Laf
18.02.2023 5 z 5

Jak již níže bylo řečeno, jedná se o klidnější díl, ale i tak se mi to líbilo. Případ byl zajímavý. Ani jsem si netipovala, kdo za tím stojí. Tady se těch možností nabízelo hodně :).

Jessybelle
Jessybelle
06.01.2023 5 z 5

Tentokrát trochu poklidnější díl, ale jak pro koho. Pro Evu jistě emočnější a náročnější, protože se více věnuje svému civilnímu životu. Nicméně nemohu říci, že bych si ho neužívala.

Gibis
Gibis
30.12.2022 2 z 5

Nechť mi skalní příznivci Evy Dallasové prominou, ale já se fanouškem téhle série nestanu. Chtěla jsem vyzkoušet, protože Noru Robertsovou mám jako autorku ráda, ale toto mě nebavilo, bylo to zdlouhavé, zasazení do roku 2060 mě taky úplně nenadchlo a navíc jsem zvolila ne příliš zdařile načtenou audioknihu.

Olga8480
Olga8480
04.05.2022 5 z 5

Evino rozplétání vraždy oběti, kterou by i čtenář rád poslal pod kytičky. A to tím víc čím víc se nachází obětí jeho intrik.
Už teď se těším, až se začtu do dalšího pokračování série.

monte
monte
24.02.2022 3 z 5

Tento díl byl odpočinkový se zajímavou zápletkou

georginaa
georginaa
23.10.2021 5 z 5

Trochu jiné vyšetřování než jsme zvyklý, ale i tak to mělo neotřelý námět a Eva znova ukázala její myšlení, jak dopadnout padoucha. Pořád se mi s Evou příběhy líbí a nechtěla bych aby kdy skončily. Byl by to skvělý seriál v budoucnosti, jen škoda, že to ještě nikoho nenapadlo natočit.

janina66
janina66
18.06.2021 2 z 5

Pro mě absolutní nuda. Zápletka byla dobrá, ale dosti zdlouhavé. Kdybych možná knihu četla, tak bych možná dala lepší hodnocení. Jenže já ji vyslechla jako audio naprosto s příšernou četbou Hany Rychetníkové. Opravdu tuto variantu nedoporučuji!!

Bakana
Bakana
29.01.2021 4 z 5

Na plný počet hvězdiček byla ta kniha až moc holčičí. A taky mě iritoval ten dokonalý pár Dallasová a mega bohatý a super správňácký Roark. Ale jinak dobré, vraždami se neplýtvalo, žádné zbytečné brutality...
Co mně ale strašlivě nesedělo byl způsob načtení. Poměrně lucidní lidé znějí v přednesu jako by se jednalo o puberťáky s jejich typickou okázalou lhostejností. Nebo by se takový styl možná hodil na namlouvání Křemílka a Vochomůrky.

helenkan
helenkan
05.05.2020 5 z 5

Jak tady čtu komentáře,někdo není spokojen s tímhle dílem. Některý může být pro někoho slabší,ale proč? Že tam je tentokrát málo mrtvol,nebo že se Eva nemusela rvát o svůj život? Nevím a je to celkem jedno. Každý má právo na svůj názor. A můj je,že to bylo zase skvělé počteníčko. Za mě všech 5* :-)

cherubinka
cherubinka
27.07.2019 2 z 5

Na Dallasovou dost nuda. Nicméně oceňuji zápletku a pro mě docela překvapivý konec.

Han-nah
Han-nah
24.07.2019 3 z 5

Souhlasím s příspěvky ,kteří dali 3 *.
Je to taky pro mne první kniha od této autorky, trochu rozvláčné, ale zkusím od této autorky jinou knihu.

lifeoptimist
lifeoptimist
12.04.2019 5 z 5

další jízda, ale vraha jsem tušila už půlku knihy :-), no nic uvidíme, zda to příště neuhodnu :-D

ujira
ujira
15.01.2019 3 z 5

Dost slabé, sice jsem ji doposlouchala v audioverzi, ale nesedlo mi ani přehnaně afektované čtení.

Skripi
Skripi
15.11.2018 2 z 5

Na mňa príliš slabé...

munka
munka
15.10.2018 5 z 5

Príbehy s vianočnou tématikou majú niečo do seba. Na vianočnom večierku sa zíde cela "rodina" a spomína sa. Eva musí nakupovať darčeky a pritom riešiť vraždu a "bonbónik " spolupracovať s Summersetom.

TaLu
TaLu
22.08.2018 5 z 5

Pokud bych měla hodnotit samotný zločin a vyšetřování, bylo by to tentokráte za čtyři hvězdy, ale tou další, nejzářivější hvězdou, je hvězda vánoční. Příběhy mají jinou atmosféru.
Již jsem o tom psala.
Sejde se "rodina" Evy a Roarka. Ta poldovská i podnikatelská. Na večírku se čtenář ocitá mezi nimi a připomíná si, čím si navzájem jsou.
Velkým bonusem pro mě bylo, že autorka do děje o trochu více zakomponovala Trinu, jediného člověka, před kterým má Eva respekt, protože si od ní musí nechat líbit "stříhání vlasů" . To, že Trina objevila mrtvolu, bylo vítaným zpestřením.
Vraha jsem odhalila, asi tu atmosféru knih začínám vnímat, ale nevadí to.
Náhodným čtenářům bych tentokráte doporučila raději jiný díl série, protože v těch vánočních se vzpomíná. Pozorný čtenář by mohl odhalit nejednoho vraha z předchozích dílů a ochudil by se o momenty překvapení.
Autorka vydala první knihu série r. 1995 !
Ale v ději uplynuly nějaké tři, čtyři roky - jsou to teprve třetí společné Vánoce Evy a jejich nejbližších. Někdy mě napadne, co se stane, až se dostaneme naším reálným letopočtem k městským válkám, které jsou v knihách popisovány. Doufám, že se budeme radovat, že žádné války nejsou.....
Tento konkrétní díl je darem pro pravidelné čtenáře, kteří určitě, podobně jako já, oceňují poklidnější atmosféru a vtipné střípky ze života osob.
Čtenář, který zvolí náhodný díl série, ať čte raději některý z akčních.

bekule
bekule
17.07.2018 4 z 5

Po měsíční pauze se opět s radostí setkávám s Dallasovou a celou její úžasnou partičkou.Hodně poklidný sentimentální díl, již třetí vánoce, opět skvělý předvánoční večírek a spousta starých známých. Zápletka tentokrát nijak dramatická a komplikovaná. Přes to, který jiný detektiv by přerušil rozbalování dárků a vyrazil usvědčit vraha?

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Na mě si nepřijdeš je v

Přečtených207x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených7x
Knihotéce135x
Chystám se číst52x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x