Smrt pod hladinou

Smrt pod hladinou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40554/smrt-pod-hladinou-40554.jpg 4 17 3

Tým vyšetřovatelů z kriminalistické laboratoře v Miami Dade je přivolán k tělu mladé ženy, vyplavenému na břeh mangrovového ostrůvku ve Floridské zátoce. Poručík Horatio Caine a jeho lidé brzy určí pravděpodobnou vražednou zbraň - takzvanou žraločí střelu, používanou jednak na obranu proti žralokům, ale pravděpodobně také vojenským námořnictvem v rámci tajného programu proti nepřátelským potápěčům. Neuniknou jim ani otisky zvířecích zubů na noze oběti. Během pitvy však doktorka Alexx Woodsová konstatuje smrt utonutím – stále tedy není jasné, zda skutečným vrahem je vůbec člověk. Následný nález dalšího zohaveného těla ale potvrzuje nejhorší obavy – ve vodách u pobřeží Miami řádí nebezpečný sériový vrah, „mořský muž“. Své oběti napadá při plavání či potápění a stahuje je pod vodu, kde se sám zřejmě cítí, jako doma. Každá jeho vražda je pečlivě připravená a velmi brutální. Podaří se Horatiovu týmu je co nejrychleji dát dohromady střípky informací a získané stopy, aby vraha dopadli dříve, než se znovu ponoří .... Román se stal předlohou pro episodu z cyklu Kriminálka Miami. -- zdroj: pitaval.cz --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Plejáda
Originální název:

The Riptide (CSI: Miami) , 2006


více info...

Přidat komentář

lenka1986
24.03.2016

no knihu som este nemala ale serial je dobry bavi ma to pozerat je to dobry serial aj kniha vizera bit zaujimava

SnowCat_5
10.12.2013 4 z 5

Děj ubíhal rychle a plynule :) Upoutalo mne to stejně jako když se dívám na seriál. Některé věci byly popisovány trochu víc do detailu, což ale na ději neubralo spíš naopak to trochu rozšířilo obzory (př. GS/MS). Škoda že není více knih, moc ráda bych si je přečetla :)


čef
05.07.2012 5 z 5

Zajímavá zkušenost se čtením románu, který je snad základem pro známý seriál. Postavy v románu dostávají i vizuální podobu a naopak pro sledování seriálu větší odůvodnění jejich konání. Příběh samotný plyne nenásilně a nepřekvapivě k odhalení pachatele a jeho dobrodružnějšímu dopadení.

Štítky knihy

krimi

Autorovy knížky

Donn Cortez
kanadská, 1963
2009  80%Smrt pod hladinou

Kniha Smrt pod hladinou je v

Přečtených25x
Knihotéce13x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x