Smrt nemá poslední slovo

Smrt nemá poslední slovo https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275394/bmid_smrt-nema-posledni-slovo-mTH-275394.jpg 5 39 14

Chiara Corbellová Petrillová zemřela v 28 letech na rakovinu jazyka. Nevyléčitelný nádor jí lékaři objevili v pátém měsíci těhotenství, kdy se těšila na narození svého syna Francesca. Pro ni a manžela Enrica to bylo už třetí dítě, které čekali, ale první, které přežilo a narodilo se zdravé. První dvě děti zemřely krátce po narození. Příběh, kde nedojde k zázraku uzdravení, ale kde oba manželé zažijí víc než zázrak: pokoj shůry, radost z Boží blízkosti, která rozšiřuje srdce a dodává naději uprostřed bouře. Příběh, který zblízka sledovali a o němž vydali svědectví jejich přátelé, rodinní příslušníci i členové církevních společenství, kteří se za ně modlili. Příběh Chiary, Enrica a jejich syna Francesca (i obou sourozenců v nebi) již zasáhl tisíce lidí v Itálii i jinde. Vypráví o utrpení, a přitom je silným svědectvím o lásce, kterou „neuhasí ani velké vody“.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Biografie a memoáry

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Siamo nati e non moriremo mai più , 2013


více info...

Přidat komentář
Kristy.Seb
Kristy.Seb
03.03.2024 5 z 5

Milovat znamená přijmout, že ho nikdy plně nepochopím, být ochotni se změnit, a tedy trpět, vzdát se něčeho pro něj.

Vezmi bez velkých otázek to, co se ti nabízí, a zjistíš, že máš právě to, co jsi chtěla.

Takhle tohle pro mě bylo hodně náročné. Na mě toho Bohu tam bylo až dost. Rozhodně mám o čem přemýšlet...

Jirinamac
Jirinamac
22.06.2021

Toto není knížka pro mne. Nedočteno. Radovat se z toho, že čerstvě narozené dítě, které po porodu zemře, je vyvolené a odevzdané Bohu, to je pro mne nepochopitelné. Možná to časem a postupně dočtu, ale jen pro zajímavost, jak se tito lidé srovnávájí se životem a smrtí bez bolesti. Já bych to nedokázala.


Ingrid94
Ingrid94
13.02.2021 5 z 5

Ano dávám pět hvězdiček, ale tato kniha o tom rozhodně není. Je to svědectví a to se nikdy hodnotit nedá. Zahrnuje totiž osobní zkušenost, která je jedinečná. Stejně tak jako byla jedinečná samotná Chiara.

Chiara...pro mne úchvatná žena s velkým srdcem, otevřená Bohu. Žena, která při všech okolnostech dokázala říct ano. Pro mne to není jen příběh o smrti, ale především o lásce a prožívání radosti ve všech událostech života (i tam, kde rozum selhává). O našem jedinečném plánu, který má Bůh pro nás a o tom, že skutečně rosteme když se rozeznáváme Bohem milovaní.

Je to příběh, kde když Bůh bere, tak je to jen proto, že chce dát více. Příběh, který se zříká majetnickosti, lidské logiky a naopak bere život jako dar a hledá Boží moudrost. Je to také příběh dvou lidí, kteří se museli naučit odhodit masky a být skrz na skrz upřímní.

Chci jen říct, že svatost se jistě podepsala i na Enricovi (bez něj by se asi tyto věci nenaplnily) a malém Francescovi, kterému dala Chiara život (ne, pro kterého umřela!!!).

Zavěrem chci jen říct, že Bůh je zase pro mne najednou více hmatatelný. Děkuji Pane! Děkuji Chiaro! Děkuji Enrico! Děkuji za napsání důležité knížky!

,,Podívej, co se stane tomu, kdo důvěřuje Bohu, jak mu Bůh změní život a jak ho změní těm, co jsou okolo něho."

,,Z toho mála, co jsem pochopila v těchto letech, ti můžu říct jen tolik, že středobodem našeho života je Láska, protože se rodíme z aktu lásky, žijeme proto, aby jsme milovali a byli milovaní, a zemřeme, aby jsme spoznali pravou Boží lásku."

PS: Po přečtení knížky nejen srdcem, ale i vírou nelze být zcela stejný...

Starmoon
Starmoon
13.02.2021 5 z 5

Jeden z najkrajších a najsilnejších príbehov, aké poznám. Knihu som čítala opakovane v rôznych obdobiach života, a vždy pre mňa bola neskutočnou posilou. Doslova môžem napísať, že mi zmenila život.

Scathia
Scathia
16.06.2019 4 z 5

Kdybych byla věřící, kniha by mi dala ještě asi víc. Občas jsem se ztrácela v některých pojmech. Ale přesto je to neuvěřitelně inspirující příběh, který si zaslouží být šířen.

1Maja1
1Maja1
28.01.2019 5 z 5

Silný příběh, jehož tíha na nás dolehne hlavně ne tou ztrátou dětí a matky, ale vyrovnaností rodičů a důvěrou v Boží vedení jejich života. Jako ateista nad tím asi dost zakroutí hlavou, já jako křesťanka jen smekám klobouk nad takovým sebezapřením se, odevzdaností se a důvěře v Boha.

EvikU.
EvikU.
04.01.2019 5 z 5

Vybraná do výzvy méně než 10 komentářů v době čtení. Byl to moc silný příběh. Obdivuhodný, silný, krásný, smutný, spoustu neuvěřitelné lásky. Já sama bych to nedokázala takhle prožívat.. myslím si, že jsem slabá a moc to obdivuju. Pobrečela jsem si...

Jituška82
Jituška82
17.07.2018 5 z 5

Silný příběh nádherného manželského páru vedeným Bohem.

essterkaa
essterkaa
18.02.2018 5 z 5

Ne jedna slza kápla nad touto knihou. Opravdu překrásný příběh o lásce. O tom, že Bůh k nám promlouvá i v obyčejných životech a je jen na nás, jak tuto skutečnost přijmeme.

ElizabethK
ElizabethK
03.12.2017 4 z 5

Takovéto knihy se nemohou hodnotit podle formy psaní, napínavosti, čtivosti ani podle jiných běžných kritérií.
Jedná se o opravdu silné svědectví. Je zde nádherně ukázáno, jak může člověk zvládat i velmi obtížné životní situace, když věří a nechá se vést. Chiara důvěřovala Ježíši a ten ji nezklamal.

Karcoolka2210
Karcoolka2210
03.12.2017 5 z 5

Pozoruhodné svedectvo a odvaha a oddanosť tejto mladej ženy a celej jej rodiny. Neuveriteľne krásny a úprimný pohľad na smrť- keď smrť neznamená koniec, ale naplnenie a začiatok niečoho krásneho. Odporúčam :)

martina9959
martina9959
11.09.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla. Je to úžasné svědectví plné bolesti, která je nepatrná oproti obrovské, silné a Boží LÁSCE dvou manželů, rodičů a především Boha.
V mnoha úryvcích mne až zamrazilo v zádech. Nádhera.

limetka2008
limetka2008
13.07.2016 5 z 5

Svědectví o tom, že Bůh dává sílu zvládnout a unést i to, co se zdá být nemožným, příběh o životě, o Boží lásce a odpovědi lidského srdce.

lidunka1
lidunka1
02.05.2016 5 z 5

Tato knížka mě zasáhla přímo do srdce. Je svědectvím o veliké víře a ještě větší lásce.
"Nejsme lidmi pro to, abychom dosáhli úspěchu v práci, měli pěkný dům , dobré zdraví nebo pověst. Jsme lidmi, abychom milovali."