Oběť

Oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212590/mid_obet-212590.jpg 4 732 82

Smečka série

< 3. díl >

Calle se podařilo přivést na stranu Hledačů Rena, který se měl stát jejím druhem a vůdcem smečky. Tím se však ocitla v nepříjemné pozici – Ren i Shay po ní touží a na tom, koho z nich si vybere, závisí jak její osobní štěstí, tak osud smečky a výsledek výprav za mocnými artefakty.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Bloodrose , 2012


více info...

Přidat komentář

Artep071
04.03.2024 4 z 5

Celkově hodnotím tento příběh jako průměrný, ale užila jsem si ho a bylo to pěkně strávený víkend :)

havrmoni
15.11.2023 2 z 5

Začnu koncem. Dost divný, ale co už ,když si to tak autorka vymyslela, no.... Celý tento díl by mohl být osekán jen na hledání ,,kříže" a samotnou bitvu a přiřazen ke druhému dílu. Taky bych se klidně obešla bez toho povídání během boje a zhroucení vůdkyně. Bohužel jak to celkem dobře začalo, tak to měli sestupnou tendenci.


Anett24
06.07.2023 5 z 5

Knižní série byla velmi čtivá a moc se mi líbila. Ale jak to bývá u většiny knih, ani tady se mi moc nezamlouval konec. Já osobně bych to zakončila jinak, ale autorka si to přestavovala takto, tak se nedá nic dělat

Ailee
26.04.2023 3 z 5

Tohle mi zkrátka nesedlo. Hlavní problém byly postavy, pak nemožné dialogy a nakonec uměle našroubovaná láska

LilluLong
29.04.2022 3 z 5

Dufam ze bude pokračovanie, i ked neviem ci si to nakoniec prečítam :) za mna 3*

Elka252
01.06.2021 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila. Byla plná akce, měla spád, žádná hluchá místa ale... Začínalo mě štvát rozhodování Cally zda si vybere Rena nebo Shaye. Bylo celkem jasné který z nich to bude i přes to Calla pořád váhala. Já osobně jsem fandila Renovy. Oblíbila jsem si ho společně s Connorem a Loganem. Ten kdo mi tam překážek byl Shay. Nachápala jsem co na něm Calla vydí. Když už jsme u Cally bylo fain že to není žádná vyvolená superhvězda nebo slečna dokonalá ale obyčejná holka v pubertě.. Ale neměla by být jako vůdkyně alespoň trochu sebejistá? Tím že neví co dělat se dostávám i k problému 1.- Shay X Ren. Zatím mi přišlo že si moc nepomohla (neprojevila své vůdcovské schopnosti) . Nepřímala úkoly od Strážců ale pro změnu od ochránců. Zvláštní mi taky přišlo jak rychle se Ren a Adne zblížili.

johana3160
08.11.2020 3 z 5

Se zatnutymi zuby za 3*
Styl autorky mi nesedel, jeji dej byl, asi nejlepsi vyraz je, divny... napad byl dobrej ale provedeni se mi uplne nelibilo, bylo nesmyslne. Nektere vykecavacky uprostred bitvy kdy jde o zivot “celeho lidstva”... jako nechapu. Shay i Rev se chovali jako alfove, lanovali resili utoky atd. Calla byla blbka ktere rekli co se bude dit a ta sla a konala co se od ni cekalo. Marne jsem hledala nejakou vudci myslenku.
V prubehu cteni jsem si precetla, ze autorka byla velmi mlada kdyz ji to vyslo, coz jde na cele serii velmi citit. Vim ze jeste je dalsi dil ale na to uz nemam nervy. Mozna za cas.
Co me celkem potesilo je konec. To jak dopadne smecka a to proc a jak ma celkem hlavu a patu.. no skoro...

befel
14.10.2020 4 z 5

Příjemně strávený čas.. pohoda. Sluncem zalitý konec.. lehce přeslazená ale.. hodnotím spíše 3+

CiaKawlone
10.10.2020 5 z 5

Třetí díl byl skvělý jako předešlé díly, ba dokonce možná i lepší. Posledních 100 stran mi několikrát vehnalo slzy do očí a rozhodně to nedopadlo podle mého očekávání.
Celá tato série je výborně napsaná. Postavy i prostředí skvěle popsané. Takové lehce stravitelné fantasy na deštivé dny, co rozhodně stojí přidat na seznam četby, pokud tento druh literatury vyhledáváte.
Takový spoiler, co si nemohu odpustit, uprostřed knihy si uvědomíte, že opravdu nevíte koho si vybere i když si myslíte, že to víte celou dobu.

Laf
28.04.2020 5 z 5

Tento díl byl ze všech zatím nejlepší. Překonal všechna má očekávání. Nechyběla akce od začátku do konce. Pořád nějaké zvraty. Jen ten konec byl trošku zklamáním, protože jsem čekala v lepší konec. Celkově se mi to líbilo a těžko se mi kniha dávala z ruky. Můžu jen doporučit.

Luciluc
11.02.2020 4 z 5

Může obsahovat informace, které před četbou nechcete vědět:
Třetí díl série Smečka byl nejakčnější (výpravy k získání zbytku elementálního kříže – vzduch, voda, oheň - a závěrečná bitva v Rowanově vile). Už mě začínala štvát nerozhodnost Cally ohledně toho, zda si vybere Rena nebo Shaye. Zajímavé bylo zjištění, že kromě vlků existují i další druhy Ochránců (medvědi, jaguáři a ohňovlci). I v tomto díle přišlo o život dost postav, ať už z řad Hledačů, Ochránců či Strážců. Co mě ale překvapilo, byla smrt jedné z hlavních postav, to se v YA knihách podle mě moc často nevidí. Poměrně rychle se vytvořil vztah mezi Renem a Adne, čekala jsem, že jim sbližování bude trvat déle. Byla jsem ráda, že Ethan a Sabine si k sobě našli cestu a trochu mě mrzelo Connorovo vyznání lásky, bylo to takové neromantické a do dané situace, před výpravou na sopku, mi to moc nepasovalo. Konec knihy mě překvapil, nelíbila se mi ale „podmínka“ spojená s uzamčením trhliny. Sice to v podstatě dopadlo ke spokojenosti všech zúčastněných, ale s malým háčkem, a to se mi na tom právě moc nelíbilo. Už nebylo řečeno, co se stalo s Lumine a dějová linka Logana je také otevřená. Jsem zvědavá na další díl.

Damonka12
10.09.2019 3 z 5

Průměrná fantasy. Čekala jsem skvělé zakončení a ten konce mě trochu zklamal.

Allena24
12.08.2019 4 z 5

Četla jsem před lety a tehdy se mi trilogie moc líbila. Proto dávám 4 hvězdičky. Ale jsou to knihy, ke kterým se už vracet nebudu.

Gi-Gi
17.03.2019 4 z 5

O hvezdu min za adne, to nebylo fer????

Elkeli
26.01.2019 5 z 5

Asi nejzajímavější díl z celé série, rozhodně doporučuji :)

AniDi
21.12.2018 4 z 5

Přestože jsem četla i lepší série tohoto žánru, nelituji stráveného času i u této. Příběh měl spád, akci, žádná hluchá místa a můj oblíbený milostný trojúhelník. U tohoto žánru hledám relax a odpočinek od každodenního stresu a ikdyž nedávám plné hodnocení, svůj účel série splnila. Doporučuji.

Emičkazknihy
18.10.2018 4 z 5

Kniha mě nadchla, jako ostatní díly. Milostný trojúhelník byl překvapivě zajímavý, boužel mě na konci příliš nepotěšil. Nebudu však prozrazovat víc. Nečekala jsem slzy, jelikož autorka oslovila moji mysl, ale ne moje srdce. Když si nakonec moje srdce vzala, zromila ho a rozdrtila. Slzy se ze mě řinuly. Popravdě mě někdy udivovalo, kolik je hlavním postavám. Někdy se chovali dospěle a podle toho se k nim chovali i ostatní, ale někdy se chovali, jako školáčci v první třídě a to mě velice zklamalo. Další plus si autorka vysloužila, když neudělala hlavní postavu, vyvolenou, báječnou a dokonalou. Ale udělala z ní holku v pubertě, co sama o sobě pochybuje. Nevím koho jsem si z knihy oblíbila nejvíce a asi to ještě dlouho říct nebudu moct. pokud hledáte pokračování krásy v literatuře, musíte si tuto knihu přečíst.

deedulka
12.08.2018 4 z 5

Pro mne asi nejlepší díl ze série. Bylo zde plno akce a napětí a zaměření na hledání zbylých artefaktů. Každé místo měla svá překvapivá specifika. Konec byl jiný než v jaký jsem doufala. Ale kdyby úplně všichni přežili, tak by to asi nebylo moc uvěřitelné. Jen bych pro tuto úlohu vybrala jinou postavu. Tak asi tak. Další díl už na mne čeká připraven.

Bohdana11
07.07.2018 3 z 5

Opět zaujala až ke konci, a to musím sáhnout po dalším díle

Denča000
07.07.2018 5 z 5

Další úžasná kniha. Konec mě teda hodně překvapil.

Štítky knihy

láska vlci démoni pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Andrea R. Cremer
americká, 1978
2011  83%Smečka
2014  71%Kořeny
2012  83%Oběť
2011  83%Vzpoura

Kniha Oběť je v

Právě čtených8x
Přečtených1 262x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených99x
Knihotéce432x
Chystám se číst178x
Chci si koupit37x
dalších seznamech16x