Kořeny

Kořeny https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216670/mid_smecka-4-koreny-216670.jpg 4 261 45

Smečka série

< 4. díl

Čtenáři si ho žádali, a autorka je vyslyšela! Pokračování úspěšné akční romantické fantasy série Smečka (2011), Vzpoura (2011) a Oběť (2012) je na světě – příběh napůl lidské a napůl vlčí smečky neohrožených Ochránců, jejich pánů Strážců a odvěkých nepřátel Hledačů znovu ožívá...

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Snakeroot (A Nightshade Novel) , 2013


více info...

Přidat komentář

Artep071
04.03.2024 3 z 5

Nebylo to zlé, ale díky tomu, že to nemá konec je to k naštvání. Škoda!

LilluLong
30.04.2022 2 z 5

OMG :) za mna 2*


trancy
10.03.2022 2 z 5

Možná že už 4 díl psát neměla. Přišel mi oproti předchozím jak slátanina všeho a ničeho. Za mě bych klidně poslední díl číst nemusela a zakončila Obětí.

petrulka
30.11.2021 4 z 5

Mé hodnocení se týká celé série. První díl ušel, druhý tragédie - jedna obrovská nuda. Třetí výrazné zlepšení a tento se mi líbil nejvíc. Bohužel jsem rozčarovaná z konce, který koncem není. Bylo by asi opravdu lepší skončit dílem třetím, tohle je nefér :-(

Elka252
02.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Autorka dodala do „zakončené“ série nový díl. Který byl ale celkem zklamání. Děj byl táhlý, vlekl se a hluchá místa střídali nezáživné scény. Bavila mě linka Logana kterého jsem si z předchozích dílů oblíbila ale jeho povaha byla dost změněna. Mnohdy jsem si říkala kdy se z toho rozmazleného fakana stal takový necitlivý tyran... Změna osobnosti mně čekala u mojí další oblíbené postavy. Stejně jako byli prič Connor a jeho vtipky a Adne se svojí otevřeností. Marně jsem hledala i Callinu smečku i když její absence mě tolik nemrzela. I když co to bylo se Shayem (né že by mi na něm záleželo. Já jsem dávala přednost Renovi. Ale jako poslík? To ne. Jeho linka mi tam přišla moc násilná nechodila se mi tam, vzhledem k tomu že byla ve třetím dílů celkem slušně zakončena) ? A celkově to byl jako konec? Nevím jestli z toho vůbec usnu :-). Kniha sedm let stará, s otevřeným koncem a na dohled pokračování žádné.

Luciluc
02.03.2020 3 z 5

Čtvrtý díl série pro mě byl nejslabší a docela mě zklamal. A nebylo to kvůli absenci Cally a její smečky, naopak, těšila jsem se, že v příběhu dostane více prostoru Adne, Connor, Ethan a Sabine. Ale nebylo to ono. Děj mi přišel táhlý, čtenář se moc nového nedozvěděl (asi jediná opravdu překvapivá informace byl příbuzenský vztah Logana a Shayie). Zaskočila mě Loganova krutost (první, ale nedostačující oběť Marovi) a vzpouru v řadách Hledačů jsem nečekala, ale tato dějová linka mě nebavila. Marův a Loganův poslíček, bloudící duše, mi do příběhu nezapadal. U Adne mě překvapila její zatvrzelost mlčet a nikomu se nesvěřit s problémy, to mi k ní moc nesedělo. A u Connora zase jeho laxní přístup k trápící se Adne. Čekala jsem zápletku, která se vyřeší hned v této knize, ale bohužel jsem se dočkala jen „úvodního“ dílu. A pokračování se asi už nedočkáme. Škoda. To měla autorka raději skončit dílem třetím.

Chikko
25.09.2019

Původní sérii jsem četla hned, jak začala vycházet, Kořeny mám doma taky od té doby, co vyšly, ale dostala jsem se k nim a teď, kdy jsem se rozhodla celou sérii přečíst znova... Na druhý díl asi čekat nemám, když po takové době ještě stále není, že?

Damonka12
10.09.2019 2 z 5

Dodatkový díl k sérii smečka mě zklamal na plné čáře. Vůbec mě to nebavilo a při této délce se tam ani nic nedělo.

Veronica.Key
12.01.2019 3 z 5

Původní trilogie byla úžasná. Tohle mě moc neoslovilo.

nikca3882
15.11.2018 odpad!

Očekávala jsem od dalšího dílu víc než jsem měla, předchozí 3 díly jsem přečetla jedním dechem, ale tuto knihu jsem se 2x přemlouvala přečíst a zastavila jsem se vždy u první kapitoly.

deedulka
17.08.2018 2 z 5

Naprosto zbytečná kniha o ničem, jen uměle natahovaný děj. Navíc čtu a čtu, otočím na další stranu a tam nic. Konec knihy a další už nevyšla. To si dělá někdo srandu. Trilogie byla uzavřena jasně a uspokojivě, tak nebyl důvod to takhle zpackat. Jediné pozitivum byl ten duch. :-)

Denča000
07.07.2018 5 z 5

Tahle kniha byla stejně dobrá jako knihy přední. Jenom mi je líto, že autorka nenapsala pokračování.

Ruxandra
15.06.2018 2 z 5

Proč znovu otevírat příběh, který byl tak pěkně zakončen, když nemám zájem sérii dopsat? Tímto mě autorka velmi zklamala... Konec není ani otevřený, je to doslova nedopsaný příběh, jako by si autorka od psaní odběhla a už se k němu nevrátila. Závěr zkrátka předpokládá existenci dalšího pokračování.
Nové osudy známých hrdinů jsem vítala, navázání na děj předchozích knih, doplnění původně nedořešených či nevysvětlených věcí, ale knihu nemůžu hodnotit výše, pokud autorka nemá v úmyslu dopsat další díly této spin-off série Nightshade Legacy.

nikolthestrange
28.04.2018 1 z 5

Nechápu, jak mohlo nakladatelství uvést na obálku, že se jedná o čtvrtý díl série Smečka! Asi aby na to nalákali fanoušky původní trilogie? Každopádně, je to spin-off, v originále nazván Nightshade Legacy. Kniha nemá "jen" otevřený konec, je to naférovku nedokončená série. Autorka už podle informací mezitím rozepsala něco jiného a není jisté, jestli někdy dopíše pokračování.

Ale teď ke kritice díla... Přečetla jsem Kořeny velmi rychle. K tomu se pojí jedno pozitivum - krátké kapitoly a skákání od jednoho děje k druhému, což mělo za následek vtáhnutí do příběhu a častá změna prostředí a postav zamezovala nudě; a jedno negativum - kniha byla neskutečně natažená, zajímalo by mě, kolik v ní bylo doopravdy čistého textu, kdyby zmizely ty poloprázdné či obrázkové stránky, hm?

Jak zde již v komentářové sekci bylo zmíněno, čtenář má problém zorientovat se v postavách (též jsem se k autorce vracela po letech). Navíc (kromě Adne a Logana) jsou snad všechny postavy černobílé. Vyloženě mi vadila Sarah a Holt.

Andynka
18.04.2018 3 z 5

Tohle byl nejlepší díl z celé série. Né, že bych si z něj sedla na zadek, ale alespoň to uteklo a tolik jsem u něj neusínala. Přišla jsem na to, že když už v příběhu není Calla a nefňuká nad svým životem, baví mě kniha mnohem víc. :)
Ale.... Co ten otevřený konec ? Číst 300 stránek a nevědět , jak to dopadlo ? Z toho jsem celkem rozmrzelá... Zvlášť potom, co jsem se z touhle sérií trápila a vím, že si musím přečíst ještě další díl. :(

Szekynka
06.03.2018 2 z 5

Vlastně ani nevím proč jsem si knihu koupila, asi abych měla celou série. To je ale asi tak všechno na co mi byla. Kniha mě vůbec nebavila, absence vlkodlaků to jen podtrhla.

dogiska
04.03.2018 3 z 5

Posledni dil me velmi zklamal. V cele knizce se natahuje pribeh a zakonceni zadne. Oproti dilum 1-3 byl 4.dil zklamani

1259
19.02.2018 5 z 5

Hezký zakončení, i když to zakončený vůbec nebylo. Ale i tak super.

lenka1872
16.08.2017 3 z 5

očividně "nastavovaná kaše"...sice zajímavé,ale dohromady o ničem...konec otevřený,tudíž příprava na další díl....první 3 díly stačí...

Annkag
22.07.2017 1 z 5

Neee!!!Toto bol autorkin omyl....určite.Nemalo to poriadne ani hlabvu ani patu.Sklamalo ma to.