Smečka

Smečka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262602/mid_smecka-Oq6-262602.jpg 4 79 20

Při cestě do Botswany se přírodovědci Jacksonovi podaří přežít útok velké lví smečky. Zachrání život i ekoložce Chloe a oba společně se snaží přesvědčit svět, že existuje příčina, která savce nutí napadat lidi. Jenže nařízené akce nepomáhají, brutální útoky zvířat se množí, jejich zuřivost narůstá. Paralyzují už celá města a člověk marně hledá místo, kde by se skryl…... celý text

Horory Thrillery Fantasy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Zoo , 2012


více info...

Přidat komentář

Stanas513
07.07.2022 5 z 5

Vzhledem k událostem, které se staly nedávno v Hurghadě (útok žraloka na lidi), mám obavy, aby se něco takového nestalo i ve skutečnosti. Všechno je dnes možné, příroda se brání lidskému řádění. Pěkné čtení.

Pasadenka
04.05.2021 5 z 5

Bavil mě seriál – ano, není to nejlepší seriál pod sluncem – ale něco na té pomstě zvířat opravdu je. :)

A co knížka? Inu mnohem lepší! Dávám plnou palbu hvězdiček, protože tohle mě nejen, že bavilo, tohle mi vysloveně sedlo.

Příběh sám o sobě není zas tak působivý – zvěřena se rozhodne zabíjet lidi a jeden galán s Francouzkou kamarádkou se snaží lidem vysvětlit, jako hele tady se fakt něco děje. A pak? Pak lidi dělají to, co vždy. :)

Příběh jednoduchý, se silným proudem a děsivým poselstvím. A právě onen konec mě dokonale nadchnul. I když se nejedná o promyšlenou sondu do lidské společnosti – ani se zde nenachází široká psychologie postav – je to skvělá oddechovka se zamyšlením na konec knížka funguje dokonale.


devildeny
09.01.2020 4 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek. I když je to trochu jiný žánr, než jaký běžně čtu, překvapilo mě, jak je kniha čtivá. Od tohoto autora to byla moje první kniha a myslím, že nebude poslední. Popisy vyšinutých zvířat se mi líbily, nejvíce o šimpanzovi Atilovi. Dobře, poslední část byla trochu přitažená za vlasy a nebavila mě jako první část, ale myšlenka, že by většina lidí raději zemřela, než se vzdala všech výdobytků dnešní doby, je docela poučná, i když neřešitelná. Myslím si, že nemůžeme po autorovi žádat přesné řešení a odpovědi, protože si myslím, že ani my sami je neznáme, pokud by podobná situace nastala. Proto ten konec k zamyšlení...

trudoš
10.08.2018 2 z 5

Svižný katastrofický thriller po vzoru slavných Ptáků Daphne du Maurier, jen kdyby nebylo toho jednoduchého zpracování a laciného morálního podtextu. Jako plus beru moderní pojetí hrdiny, kterým je potrhlý mladík, napůl voják, napůl profesor. Jenže když nad postavou začnete přemýšlet, její důvěryhodnost klesá přímou úměrou s gradující zápletkou. Ta se sice rozeběhne atraktivně, jakmile však přijdou ke slovu zvraty, napínavý vývoj událostí se změní v pohádku pro děti. Autorská představa o fungování světové politiky je vysloveně trapná, jakoby čtenář nedokázal pojmout nic složitějšího, než Monopoly. A přestože jsou útoky zvířat děsivě autentické, nijak se nespojí v ucelenou linii, která by zapůsobila na divákovu mysl. Prostě se průběžně stupňují, až přerostou v komplexní útok, ale ten přechod přijde čistě v momentě, jak se to tvůrcům hodí. Závěrečná třetina je pak vyloženě naivní, kdy už se zcela rezignuje na autenticitu a cílem je pouze předat výchovné poselství o zkaženosti lidstva.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

vterinka
07.03.2018 3 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Ze zvířat udělali vraždící monstra a vlastně to skončilo nijak.... Celou dobu jsem čekala, jak ten problém chtějí vyřešit, říkala jsem si, že to nemůže mít řešení a taky že ne...
Nechala jsem se zlákat obalem, ale ten tentokrát zklamal na plné čáře. Respektive mě oklamal. Jedna z nejslabších knih, které jsem četla.

Aniday
25.11.2017 5 z 5

skvělá kniha! jsem nesmírně ráda, že někdo vidí, jakým směrem se ubírá lidská rasa...

Awallon
24.11.2017 5 z 5

Seriál ZOO sa mi veľmi páčil tak som si kúpil e-knihu, ktorá slúžila ako predloha, prekvapila ma ako sa dobre čítala, originál námet a putavý dej, je super.

Boby17
11.08.2017 5 z 5

Za sebe hlásím plnou spokojenost. Příběh je popsaný velmi realisticky a přitom přímým a čtivým způsobem. Rozhodně bych se ale takové doby nechtěl dožít. Překvapuje mě nízké hodnocení (69% od 42 čtenářů), myslím, že je ve výsledku nespravedlivé.

čef
27.06.2017 2 z 5

Zpočátku to vypadá na zajímavý horror, poté se příběh zlomí do aktivistického sci-fi apokalypticko-alarmistického románu. Závěr je umístěn asi tak do letošního roku, takže naštěstí se nic podobného příběhu z knihy neděje, můj hafík je pořád v klidu. Podle mne nás sice v budoucnu čeká leccos nepříjemného, ale tohle tedy asi opravdu ne. Kdo čeká něco akčního od Pattersona, tak bude zklamán, román je pravděpodobně přecpán nepříliš šťastnými nápady spolupracujícího autora.

Lenka.Vílka
13.06.2017 5 z 5

Už je to doba, co jsem četla, že seriál Zoo je fakt pecka. Ano, je to pravda, konečně jsem měla možnost zjistit, že to nejsou keci. Takže jsem zjistila, že se jedná o adaptaci. Od Pattersona jsem ještě nic nečetla, takže dvě mouchy jednou ranou. Jak to dopadlo i mimo obrazovku? (Pokusím se bez srovnání předlohy a adaptace, s čímž mám vždy problém.)
Skvělý námět, který je zpracovaný velice dobře a podle klasického scénáře. Když se něco děje, ty nahoře neposlouchají, protože se jim to nehodí do krámu. Když se z toho ale potom stane už moc velkej průser, tak si vzpomenou na toho blázna, co jim dřív něco říkal. ("Žádný problém neexistuje, dokud se to nestane v D.C.") Děj je přímý a příjemně plyne, krátké kapitoly, odskoky do "podledu zvířat". Není zbytečně natahováný kvůli počtu epizod (ha, jsem u adaptace), ale udělalo mi radost, že scenáristi asi knihu fakt četli (nevzali si jenom kostru, ale hodně věcí tam prostě je, jenom trochu upravených). Párkrát jsme se i pobavila (ne to ha ha ha, ale na úsměv) a střední palebný proud popkulturních odkazů udělal radost. A tomu, co se dělo po zjištění, jak je možné všemu zabránit, jsem se vůbec nedivila. Lidi jsou...no, jsou to lidi. Takže mě konec moc nepřekvapil. Doporučuji obojí (jak čtení, tak pokoukání). Podle komentářů pode mnou jsem nepochopila kolik je z toho Patterson a kolik Ledwidge, ale zkusím něco dalšího od Pattersona, to určitě jo.

Protože je čas si připustit, že kdyby se to stalo doopravdy, tak jsme všichni v loji. A nemusí ani jeden člověk zabíjet druhého, jak se to vždy dělo. V tomhle na zvířata vůbec nemyslíme. Za mě dost k zamyšlení. Víte, když se dva perou, třetí se sice směje, ale zároveň připravuje tajně na útok...

medvídě
27.03.2017 4 z 5

Zajímavě vymyšlený a napsaný příběh, který se má i náznaky reality - chování lidí po chvíli klidu a jejich nepoučitelnosti ať už z minulosti dávné nebo nedávné.
Jen se mi chování zvířat špatně představuje v realitě - nechtěla bych ho zažít.

Nemohu porovnávat autorovo psaní s jeho dalšími díly, protože jsem četla od Pattersona pouze Deník a tomu je už nějaký ten rok zpátky.

Občas jsem se do knihy musela mírně nutit - tudíž nedávám 5 hvězdiček, ale jinak ano, proč si to nepřečíst. Jen škoda, že u nás nevydali pokračování, chtěla bych vědět, jestli to má či nemá cenu. Tudíž se mi nabízí jiné srovnání a to seriálové, na které se v nejbližší budoucnosti podívám. Zatím má úspěch.

postrach
24.10.2016

Kniha je dobře napsaná,čtivá od začátku.Je to scifi-hororový žánr.James Pattersonpíše spíš-trilery-detektivky.Ty umí skvěle.

pobijecmuch
21.10.2016 4 z 5

Ano, souhlasím, úplně jiný Patterson, ale stejně říkají, že většinu knihy napsal Ledwidge. Tahle vzpoura zvířat na lidi bylo docela zajímavé čtení. A konec knihy, dokonce není ani na americký způsob.

konicekbily
25.08.2016 1 z 5

Začátek vypadá jako dobrý thriller, děj ubíhá rychle kupředu, asi tak uprostřed ztrácí autoři nit, zdá si mi, že nikdy neřeknou proč - tak je z toho podle mne brak.

1.ještěrka
03.03.2016

Já na tohle neměly nervy, čekala jsem klasiku od Pattersona, tak ať se na mě nezlobí, já to nedočetla. Omlouvám se.

Bar16
21.02.2016 5 z 5

Úplně jiný Patterson, než na jakého jsem zvyklá. Vlastně mi ani nepřišlo, že to psal on. Ale musím dát pět hvězdiček - nápad se mi hodně líbil!

mirunda
07.02.2016 3 z 5

Pattersona mám ráda, ale ať se raději vrátí ke svým typickým detektivkám. Knihu jsem přečetla docela rychle, dobře se to četlo a představa, že by se tohle mohlo stát, je děsivá, ale přišlo mi to až příliš fantasmagorické. Hlavně konec

ElisR1
08.12.2015 2 z 5

Tahle kniha pro mě byla docela zklamání, čekala jsem úplně něco jiného.

rarášek
16.11.2015 4 z 5

Docela zajímavé téma, které vás donutí zamyslet se. Může se to stát? Jednou určitě získá příroda nad člověkem a technologiemi převahu. Jednou se to určitě stane. Ale jednu hvězdu jsem ubrala kvůli příšerné obálce a hroznému překladu názvu. Jak proboha někdo může přeložit z originálu Zoo jako Smečku? Nad tímhle mi vždycky zůstává rozum stát. :) Když porovnám knihu se seriálem, tak musím poznamenat, že seriál je zábavný, akční a rozhodně rozšířenější za rámec příběhu knihy. Seriál miluju a jsem ráda, že v létě bude pokračovat. Jinak kniha je rozhodně dobrá a moje hodnocení se mi zdá správné. :)