Smaragdové srdce

Smaragdové srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418571/bmid_smaragdove-srdce-p14-418571.jpg 4 18 5

Smaragdové srdce série

1. díl

Willhelmina, jediná dcera krále vládnoucímu Arrodu, nejbohatšímu království na světe, vyrůstá v utajení. Král, jenž touží ovládnout celý svět, ji skrývá, aby ji mohl využívat pro své tajné záměry. Will však touží prozkoumat země, jež leží za hranicemi panství jejího otce posedlého mocí. Král ji však odmítá kamkoliv pustit. Will se tak potají vydává pouze na nebezpečné výpravy do města. Při jedné takové výpravě je napadena, a zatímco se brání, objeví svou jedinečnou schopnost. V první chvíli je zděšená, ale poté začne zkoušet, jak je její nově nabytá síla mocná. Její experimenty nakonec vyústí v tragédii, za níž ji otec potrestá vyhnanstvím. Will odchází, aby nalezla pravdu o sobě samé a lék, který by ji její prokleté síly zbavil. Svět se však postupně ocitá na pokraji války, která by mohla mít zničující následky. Pomůže Will svému královského otci a zemi, jež se k ní otočila zády, anebo svou rodinu zradí? Fantasy román Smaragdové srdce pojednává o lásce, ztrátě a ničivé síle. To vše je okořeněno nebezpečným dobrodružstvím, hledáním pravdy a komplikovanými vztahy hlavních aktérů.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Ritareklama , Knihy Fenix
Originální název:

The Glass Spare , 2017


více info...

Přidat komentář

Artep071
02.02.2024 3 z 5

Leden 2024 a stále není pokračování... Což je na prd, jelikož se tento příběh začal pěkně rozvíjet a mě osobně by vážně zajímalo jak to bude pokračovat.

Arkagas
25.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Fantasy, které by mě nejspíš úplně minulo, kdybych tuhle knížku nevyhrála loni u Bichličky. Až letos jsem na ni dostala chuť a je byla to záležitost na dva dny. Je to YA fantasy, kde je samozřejmě románek dvou hlavních postav, ale příběhu nějak neubližuje, neboť není stěžejní. Wil je princezna, která má schopnost měnit dotykem vše živé v drahý kámen - rubíny, safíry, diamanty. První scéna, kdy svým dotykem zabila člověka, který se postupně měnil v rubín a pod vrstvou kamene mu tekla krev mě velmi příjemně překvapila. Celé je to hezky vymyšlené, poznáváme tady severní a jižní království, příběh Wil i její rodiny a nakonec i její putování za tím, aby se tohoto prokletí zbavila. Obrovský problém jsem ale měla se zasazením do novější doby, protože v jeden moment čtete o petrolejkách a chvilku na to lidé cvakají vypínačem a používají pistole. Tohle mi na knížce nesedělo, ale jinak je dobrá a pro milovníky fantasy za přečtení určitě stojí.


Vik909
02.02.2020 4 z 5

Příběh mě nalákal hned během první kapitoly a od té doby, jsem knihu nemohla pustit z ruky. Jediné co bych knize vytkla je románek dvou hlavních postav, ovšem byl mnohokrát zastíněn neustálým a dynamickým dějem!
Za mě osobně: Dobrá kniha a doporučuji!!

Costanzo
17.11.2019 4 z 5

Smaragdové srdce je fantasy román, který je rozdělen na prolog a samostatné kapitoly, které byly přiměřeně dlouhé. Příběh je vyprávěn v er-formě z pohledu Will. Již prolog nás navnadí k tomu, že to bude poměrně zajímavé. Některé pasáže mi připomínaly Hru o trůny, takže pokud tento seriál milujete, určitě si přijdete na své. Will jako by z oka vypadla Arye Stark, jeden z jejích bratrů byl typický Joffrey Baratheon, město evokovalo Královské přístaviště, Jižní království vypadalo jako Dorne, Gerdie mi částečně splýval s Brandonem Starkem, a nakonec samotný král mi připomněl Cersei Lanister. Ale...i když kniha vykazuje spoustu „podobností“, přesto má originální příběh a podání. Kniha je napsaná dobře, je čtivá a akční. Když zapátrám v paměti, nenašla jsem žádná hluchá místa, která by byla o ničem. Dočkáme se i špetky romantiky, nechybí nečekané zvraty a strhující závěr se vám bude líbit. Jediné, co bych knize vytkla je absence historie Arrodu a případná mapa pro lepší představivost čtenáře. Dnes je to již takovým klasickým standardem a pomáhá nám to v orientaci. Navíc čtenáři mapy milují, mě nevyjímaje.

Knihomolka005
11.10.2019

Knížka se mi líbila a i když musím uznat, že se vztahy hlavních postav dost táhly a příběh se někdy sekal, osobně mi to nevadilo, protože mě upoutal ten příběh a jak člověk nepřestává číst, tak najednou hold zjistí, že je u konce. Možná, co bych knížce vytkla, tam mohlo být (na můj vkus) více přímé řeči. Opravdu doufám, že brzy bude další díl, kde se budu moct těšit na Happy end :D

Autorovy další knížky

Lauren DeStefano
americká, 1984
2012  80%Past
2012  76%Horečka
2019  79%Smaragdové srdce

Kniha Smaragdové srdce je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst32x
Chci si koupit22x