Smaragdové objetí

Smaragdové objetí https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63260/bmid_smaragdove-objeti-wDe-63260.jpg 4 132 27

Martise St. Jamesová se vydává na tajuplný skotský hrad lorda Bruce Creeghana, kde doufá nalézt pravdu o smrti své drahé přítelkyně a také cenný smaragd. Ponuré sídlo plné tajných chodeb a svérázných obyvatel jí nahání strach, neboť se k němu vážou hrůzyplné příběhy a mýty – a některé jako by se s jejím příjezdem dokonce začaly vyplňovat. Klidu jí nepřidává ani domácí pán, který ji vábí a zároveň odpuzuje, probouzí v ní pochybnosti a ustavičně ji nabádá, aby odjela dřív, než se naplní rodové prokletí, jež přivádí mladé ženy do záhuby. Vystrašená Martise se rozhodne zmocnit smaragdu a odplout, ale drahokam hledá marně. Stále v ní sílí podezření, že jí kdosi skutečně usiluje o život, a tak přistoupí na překvapivý návrh lorda Creeghana. Ano, ten muž ji silně přitahuje, ale ona stále ještě neví, jestli se v jeho tajuplné duši skrývá nemilosrdný zabiják, či naopak její strážný anděl…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Emerald Embrace , 1991


více info...

Přidat komentář

Aracely
02.04.2023 5 z 5

Krásná kniha, přečteno kdysi a nyní přečteno znovu. Shannon takové knihy prostě umí, nedokážete a ani nechcete se od nich odtrhnout. Místy hodně ponuré, hlavně to, co bylo v podzemí... Já bych tam nešla ani náhodou a Martise tam vždy před ním uteče? Blázen!
Hradní pán se mi moc líbil. Celková pointa a prozrazení jak to bylo doopravdy bylo napínavé a zajímavé. Vždy se mi líbí nezkrotná hlavní hrdinka a hlavní hrdina, který jí nic nedaruje, zvlášť lži a podvody u obou :-D. Oba dva si nemají co vyčítat, ale mě to bavilo tolik, že bych jí četla pořád dokola :-).

pavlina0459
21.02.2021

Nelze někde sehnat v epub nebo pdf?


havrmoni
29.05.2020 4 z 5

Tak jsem se pustila podruhé do této knihy i autorky. Líbí se mi její příběhy no nelíbí se mi moc hrdinky. Proto mi zatím stačilo jednou přečíst a i když jsem pod vlivem zážitku z příběhu napsala, že se k ní vrátím, tak jsem s odstupem času začala váhat. Zkouším to tedy po 6 letech a nálady a někdy až teatrálně směšné výstupy hrdinky, mě vadili víc než kdysi. Teď bych 4* nedala.

petraj30
30.07.2019 5 z 5

Hooooodně napínavý příběh, chvílemi jsem si myslela, že je do všeho zapletená i Martise, krásně napsaná kniha

HPmagor
18.02.2019 5 z 5

oddechové čtení :-)

jaja1989
10.10.2018 4 z 5

V knize je všechno drama, láska i nečekaný konec, ikdyž hl. padoucha tušíte:)

angelbooks
14.02.2018 5 z 5

Trocha napětí, trochu detektivky. Prostě trochu od všeho, které přivábí ke čtení skoro každého.
Určitě doporučuji.

avalonek
08.10.2017 5 z 5

Velice pěkné.Ne jen krásný romantický příběh,ale bylo tam napětí,detektivní zápletka a já jsem byla dost překvapená,kdo nakonec byl ten špatný..Takže zase jen nadšení z krásného příběhu..

shyrael
13.09.2017

Úžasný moc se mi líbila... Doporučíte mi takto dobrou knihu od autorky? Byla moje první a byla skvělá... romantika a tajemno !! :)

popeluška
07.09.2017 5 z 5

Právě jsem dočetla a mám z knihy krásný pocit. Moc se mi líbila, četla se naprosto skvěle.

Lalina3
27.08.2017 5 z 5

Moje druhá kniha od autorky, ta první byla z období, které mi nesedlo, u této knihy je to ale úplný opak. Prostředí, ve kterém se kniha odehrávala, se mi náramně líbilo!
Prostředí strašidelného hradu bylo naprosto úžasně vykresleno, i všechny situace, u kterých se mi krátil dech. Autorka umí prostě krásně popsat situaci, aby si člověk připadal, že se v ní ocitnul.
Všichni hrdinové mi byli hned od začátku sympatičtí (kromě těch na první pohled záporných), oblíbila jsem si je a na konci...jsem bez dechu četla a odkrývala společně s nimi nečekaná tajemství. Záporáka jsem ke konci už odhadla, některé věci mě ale opravdu překvapily!
Pána Creeghanu jsem v jednu chvíli (společně s hlavní hrdinkou) zbožňovala a pak jsem ho měla chuť praštit. Ale vcelku byl poměrně...boží. :D
Kniha byla opravdu hodně čtivá, čtení jsem si užívala naplno, tahle kniha se řadí mezi ty, které si určitě ještě jednou přečtu.
Opravdu doporučuji!

jakisska
30.06.2017 5 z 5

Tahle se mi od teto autorky libila nejvic. Tesim se, ze se k ni jednou vratim...a hlavni hrdina, oooohhh, presne dle mych predstav.

PerlaZP
05.06.2017 3 z 5

Z této knížky jsem byla, tak trochu zmatená. Mám tuto autorku vážně moc ráda, ale tentokrát se prostě netrefila do mého vkusu. Občas jsem při čtení příběhu tápala a nějaké věci mi hned nedávaly smysl. Nejspíš to, ale bude tím, že nemám ráda příběhy, které se odehrávají během války...
Kniha je rozdělená na dvě části. První části bych dala, tak dvě hvězdičky, protože zde bylo, až příliš mnoho krypt, mrtvých a rakví. Druhé části bych dala, tak tři hvězdičky, protože se zde konečně začal celý příběh rozmotávat...
Knížce tedy dávám tři hvězdičky a nejspíš se k ní už vracet nebudu...

Edice
18.08.2016 5 z 5

Krásná knížka. Bylo to úplně něco jiného než jsem od Shanon očekávala. První knihu od ní jsem četla "Králův rytíř" a ta se mi tolik nelíbila. Ovšem jsem ráda, že jsem na podruhé šáhla po Smaragdovém objetí. Nechybělo mi zde napětí, tajemství, erotika, sympatičtí hrdinové a mnoho dalšího. :) Touto knihou jsem se přesvědčila, že budu vyhledávat i některé další knihy od této autorky.

Xena011
02.04.2016 5 z 5

Krásné. Romantika, napětí, plno záhad a tajemství. Nakonec se na vše příjde. Kdo bude vrahem jsem tipovala a potěšilo mě, že jisté osoby pomáhali nakonec pachatele dopadnout. Na odreagování pěkný příběh.

moudivlacek
23.11.2015 4 z 5

Tato autorka mne jen málokdy zklame, v tomto případě romantika a hlavně detektivní zápletka byly v dokonalé souhře, fandíte lásce a zároveň se o hrdiny bojíte a osoba, která je za vším zlem, ta mě tedy překvapila, tu jsem nečekala, i když jsem byla odhadem blízko.
Skvělé, určitě doporučuji

Jaymay
23.02.2015 5 z 5

Tajemný rod, mystické podzemí, záhadná minulost, vášnivý, charizmatický pán Creegan, a hrdinka, kterou to k němu táhne ale zároveň jí děsí, to vše okořeněno 19. stoletím, jo mně se to líbilo. Kniha ve mně vyvolala zvědavost, prahla jsem po zjištění, jak to skončí :)

havrmoni
23.11.2014 4 z 5

Tajemství,záhady a napětí až do konce. K tomu romantika, plný počet hvězdiček nedávám jen proto,že se mi jiné knihy od S.D. líbili o trochu více.

LibraryGirl
20.08.2014 5 z 5

Je to špetku romantické, hodně tajemné, nesmírně záhadné a docela dobrodružné. Moje první setkání se Shannon Drake, ale rozhodně ne poslední. Mně se příběh moc líbil.

IFu
28.01.2014 4 z 5

Od této autorky mám již několik knih. Vždy mě vtáhnou do děje a horko těžko se mi od knihy odchází.
Velmi zajímavý děj, který se v průběhu zamotává. Napnutí a zvědavost, jak to dopadne, nejistota, který z hrdinů má prsty v situacích, které se na hradě dějí, jsou opravdu velmi příjemné.
Vřele doporučuji všem, kteří se potřebují odreagovat od náročných pracovních aktivit. Velice jsem si u knihy odpočinula.