Šmalcova abeceda

Šmalcova abeceda https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57565/smalcova-abeceda-57565.jpg 5 30 6

Poznávat roztodivný svět skrze Abecedu se děti učily odedávna. Sekorovy štafličky coby A a Bábu břichatou si při psaní velkých liter nejeden z nás vybaví. Petr Šmalec nám konečně nabízí novou verzi. Děti se formou zábavné a nikdy nekončící hry naučí nová slova i nové situace. Obrazové tabule dávají prostor imaginaci malým čtenářům, pro která se písmena mají stát novým světem i otázkám asistujících rodičů. Hádanky na každé stránce rozvádějí či doplňují příběhy, které autor rozehrává v obrazech. Básně současných mladých básníků nejen ilustrují po svém, ale zároveň nabízejí dítěti první dotek "opravdové poezie". Pro děti od čtyř let.... celý text

Přidat komentář

Zemlja
28.08.2023 5 z 5

Graficky nádherná kniha s mnoha nápady na hádanky a luštění.

adela2316
15.08.2023 5 z 5

Tak toto je opravdu pecka! Jsem z knihy nadšená ja sama a děti též. Nádherné vtipné ilustrace, hádanky (někdy těžší;-)), a bezva básně. Jsem tak ráda, že jsem v mém oblíbeném knihkupectví v mém milovaném Táboře koupila tuto knihu, ač jsem držela původně v rukách jinou, když jsme opět z Moravy vyjeli do Čech na vejlet :-D


Štěpinambura
25.09.2022 5 z 5

Super kniha! Děti na ni nedají dopustit.

Reona
01.12.2018 1 z 5

Nejsem opravdu cílová skupina pro tuto knihu, ale snažím se v této knize najít nějaké kouzlo, ale opravdu se mi to nedaří.

Trenka
28.09.2015

Šmalcova abeceda je začátkem mojí sbírky všech skvostů pro děti i hravé rodiče od nakladatelství Baobab, které otevřeně a hluboce obdivuji, za všechny ty nádherné tituly, které musí nadchnout nejedno zvídavé dítko. Mezi jejich knihami nemůžete šlápnout vedle, každá je překvapivě originální a skvěle designově zpracovaná, což platí i pro samotnou abecedu, která je potěchou jak pro mozek tak pro oko, nenajdete v ní hluché místo, každá strana má čím zaujmout a dokonce i reklama zde potěší.

https://procjehavranjakopsacistul.wordpress.com/2015/09/27/zabava-i-pouceni-pro-zacinajici-ctenare/

Locika
30.05.2014 5 z 5

Výborná spolupráce všech, kteří se na vzniku knihy podíleli. Tohle překrásné dílko by měly znát všechny děti a všichni hraví dospěláci :)