Slzy a smích

Slzy a smích https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485587/bmid_slzy-a-smich-0iC-485587.jpg 4 98 28

Slzy a smích. Štěstí a neštěstí. Stejně jako v životě nás všech se prolínají i v osudech dvou žen: Evy a Kamily. Eva je učitelka na základní škole, žije ve spokojeném manželství a zdá se, že jí ke štěstí nic nechybí. Kamila je na mateřské dovolené, má dvě nádherné dcerky a skromné sny, které jako by se jí čím dál víc vzdalovaly… Dvě ženy, dva osudy. V jednom místě se jejich životy protnou a posléze se z nich stanou kamarádky. Na první pohled úplně odlišné a přitom v mnohém tolik podobné…... celý text

Přidat komentář

simca9342
14.04.2024 5 z 5

Přečtená před lety.

Eva a Kamila. Eva je učitelkou prvňáčků v místní škole. Ti ji někdy dají pěkně zabrat , ale nevadí ji to. Má je ráda. Nachází v nich náhradu za vlastní dítě, které mít nemůže. Oblíbila si hlavně jednu holčičku, plachou, sečtělou. Začne se zajímat o její příběh...
Kamila je vdaná, má dvě děti, mateřskou, ale přísného manžela. Šestiletá Andrejka nastoupila do školy a na rozdíl od předchozích let se rozpovidá o paní učitelce. Je moc hodná a Andy zjistí, že ji paní učitelka dokáže pomoct nejen ve škole...

Kaja1
17.06.2023 4 z 5

Tomáš byl ubožák. Bohužel ne vždy najdou týrané ženy rychlou pomoc, je to začarovaný kruh a je těžké z něho vystoupit. Eva to taky nemá v životě lehké. Je to velké dilema rozhodla se správně, to ukáže čas.


Januli
13.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Kamilin příběh mi lekce připomínal Popelku, ale já jsem sama matka dvou dětí, a nikdy bych nenechala své dítě, aby ho někdo takhle několikrát zbil. A příběh Evy? Jsem ráda, že dopadli takhle a Barborka našla novou rodinu. Oddychové čtení, i když psychicky náročné.

Allla9
23.05.2023 5 z 5

Slzy a smích, stejně jako v životě. I zde se střídají krásné slunečné dny se dny bouřkovými. Od této paní spisovatelky mám vše přečteno. Doufám, že od ní brzy vyjde další román. Tento se jí moc povedl.

m.valova
12.05.2023 5 z 5

Mám moc ráda knihy od této slovenské autorky, ráda si představuji prostředí do kterého jsou zasazeny a i když jsou si příběhy dost podobné vždy si je s chutí přečtu.Slzy a smích je název,který opravdu hlavní hrdinky vystihuje,příběh ze života,někdy smutného,někdy veselého,ale i tom,že vše máme tak trochu i ve vlastních rukou a spolu s dobrými lidmi,lze nalézt štěstí a radost.Možná trochu pohádkový konec,ale i tak vykouzlí úsměv na tváři.

Ivanule
19.04.2023 4 z 5

Občas mě přepadne zájem o lehké čtení a autorku mám za tohle ráda,protože ona přesně takto píše, ze života,i když některé příběhy jsou docela drsné,že si říkám pro hrdinka tohle dokáže podstupovat, proč se za sebe a své děti více nepostaví,přece nechce,aby takto vyrůstaly...

hzd
01.04.2023 5 z 5

Dlouho jsem od této autorky nic nečetla, přestože jí mám moc ráda a mám přečtené skoro všechny její knížky. Knížka se mi moc líbila. Opět příběh ze života. Nemohla jsem přestat číst. Byla jsem napjatá, jak to všechno dopadne.

Dalexa
25.03.2023 5 z 5

Knihy od Táni mám velice ráda. Některé jsou povedené více, některé méně. Ovšem tato kniha byla opravdu strhující čtení. Po jejím přečtení jsem nemohla sáhnout po jiné knize, jak to obvykle dělám, ale musela jsem nechat v sobě ten příběh doznít. Pravda, měla jsem tušení jak se bude příběh dvou žen vyvíjet, ale to neubralo na zvědavosti, jestli to tušení je správné. Při čtení této knížky se ve mně snoubily pocity zděšení z týrání, pocity z rodící se lásky, žalu z nenaplněného lůna a štěstí při osvojení holčičky. Nehodnotím chování žen v těchto situacích, každý jsme jiná povaha a kdo to neprožil ať nesoudí. Pro mně to byl velice emotivní příběh.

Pechule
08.01.2023 5 z 5

Jedna z těch povedených autorčiných knih, emoce při čtení dostávaly zabrat.

Safrika
27.12.2022 4 z 5

Super! Moc se mi libila, precetla jsem rychle. Protivna a zla jsem byla casto , slzy taky tekly.

rakakan
05.09.2022 5 z 5

První kniha od autorky. Nadchla mě. Určitě sáhnu i pro další. Ze života, aktuální téma. Přečteno jedním dechem. Doporučuji

PaníColumbová
28.08.2022 5 z 5

Autorku mám MOC ráda, píše krásně! Tohle je (podle mě) její nejlepší dílko! Gratuluji!!!

Katerina015
31.07.2022 5 z 5

Nádherná kniha ze života.

josska
24.07.2022 5 z 5

Moje oblíbená autorka a další skvělá ačtivá kniha..No při čtení mě běhal mráz po zádech,,jak máma tohle dopustí,to prostě nepochopím,,,

Alena1957
11.07.2022 5 z 5

Od této autorky jsem četla všechny knihy a vždy mi mile překvapí, krásné čtení.

Knihomolka506
30.06.2022 5 z 5

KV: databazeknih.cz, téma 20.- kniha vydaná v roce 2022

Dvě ženy , dva jiné životy. Přesto něco společného.

knihovniceS
30.04.2022 5 z 5

Slzy a smích
Moc zajímavý příběh ze života, tak jak to umí podat autorka. Prožívala jsem pěkné i smutné chvilky. Nevím kam na náměty paní Táňa K.V. chodí, ale toto bylo hodně silné. Příběh dvou žen, učitelky Evy, která nemůže naplnit své mateřské touhy a „ušlápnuté“ Kamily, kterou týrá manžel, příběh žen různých povah. Manžela Kamily bych asi zabila. Krk jsem měla sevřený a kapesník po ruce. Jsem ráda, že se Kamila vzepřela , když pomyslný pohár přetekl… Dávám 5 hvězd a doporučuji.

zdehan
24.04.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha ze života i slza ukápla.

kudrdlinka
18.04.2022 5 z 5

Tohle byla po dlouhé době kniha T. Keleové, kterou jsem si přečetla opravdu s chutí. Úplně mne pohltila a já jsem s Kamilou a Evou prožívala hlavně jejich starosti, a chvílema to bylo opravdu krutý, ale naštěstí i radosti. Takže došlo na slzy ale i úsměv. Knížka je hodně jiná než ty poslední autorčiny knihy, kdy příběhem jen proletíte. Však tuhle taky napsala už před dvaceti lety.

Květi62
04.04.2022 5 z 5

Velmi povedený příběh Kamily a Evy. Jsou rozdílné, každá žije jiný život, když se jejich cesty spojí, závidí té druhé její štěstí. To ale jen do doby než se lépe poznají a navzájem se svěří se svým trápením. Eva si uvědomí, že "štěstí je zvláštní věc. Nikdy ho vlastně úplně nemáš...protože ho kdykoliv můžeš ztratit". A Kamila je přesvědčená, že "existují ženy, které jsou na tom stejně, jako byla kdysi ona - bez východiska, bez pomoci, opuštěné ve svém trápení a neschopné cokoliv změnit". Kamila i Eva své východisko a následně štěstí najdou, stejně jako většina hrdinek z knih Táni Vasilkové. A proto knížky spisovatelky Vasilkové tak ráda čtu.