Služebná z hostince

Služebná z hostince https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344508/bmid_sluzebna-z-hostince-IYi-344508.jpg 4 74 37

Lottie Laneová, pokojská v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené paní domácí. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že může svůj život zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během Krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak podvody, lži a tajemství britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde hrozí, že ztratí své nejbližší a skončí v nejhlubší bídě. Avšak Lottie se nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné pomoci svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, ale také o svého invalidního otce, a znovu nalézt štěstí a smysl života.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Swan Maid , 2016


více info...

Přidat komentář
Badun
Badun
26.06.2023 2 z 5

Dějová linka je docela zajímavá, ale zpracování dost plytké, bez napětí a nějakého většího dramatu. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc.

Hakl54
Hakl54
16.06.2023 2 z 5

Čekala jsem zcela jiný typ knihy, pravdivý příběh ze života.
Takže velké zklamání. Pro někoho hezká kniha, ale pro mne slátanina na pomezí červené knihovny.


apq
apq
02.04.2023 4 z 5

Od knihy jsem mnoho neočekávala, ale byla jsem mile překvapena. Děj dobře ubýhal a přestože je spíše nereálný a hlavní hrdinka měla možná až příliš štěstí, mě se to líbilo. Příjemné odpočinkové čtení.

Szilvia1
Szilvia1
13.11.2022 3 z 5

Příběh byl odpočinkový.Od autorky si přečtu další knížku.

archivářka115
archivářka115
06.05.2022 3 z 5

Myslím si, že pokud nebude čtenář čekat nějaký super román, tak bude s romantickým dějem spokojen. Ze začátku byl děj celkem pravděpodobný. Situace, kdy Aurelie nabídla Lottie práci služebné, byla už méně pravděpodobná. Ke konci začal být děj nepravděpodobný např.když Lottie objevila otce v Indii. Odpočinková pohádka.

Zelený.úval
Zelený.úval
31.10.2021 2 z 5

Příběh byl celý takový kostrbatý a nemohla jsem se vůbec začíst. Čekala jsem, že se víc rozvine Lottie sen o ošetřování raněných, jak bylo psáno v popisu knihy a bohužel tam bylo o tom jen pár zmínek.

Ester59
Ester59
22.10.2021 4 z 5

Pěkny velmi čtivý a napínavý romanticky příběh. Kdo čekal něco jiného tak je asi zklamán, ale nemohu souhlasit s komentáři-jak chuda holka ke štěstí přišla. Své štěstí (ne bohatství) si zasloužila svou prací a hlavně neúnavným optimismem, což mi bylo sympatické. Za mne doporučuji.

Aranel15
Aranel15
08.10.2021 3 z 5

Kniha nebyla žádný zázrak a nijak významně na mě nezapůsobila. Naopak mě trochu štvala Lottie, která byla dokonalá a dokázala z každé situace najít východisko.

AndreaP.
AndreaP.
18.08.2021 4 z 5

Je to taková milá oddechová pohádka, se skutečným životem to moc společného nemá, a možná právě to je na té knížce okouzlující. Příběh chudé dívky, která ke štěstí přišla a kdejakou překážku překonala. No není krásné o tom číst a snít?

helenkan
helenkan
01.03.2021 3 z 5

Něco jako pohádka. O jednom chudém děvčeti které potkalo štěstí. A ještě bylo tak chytré, že vyřešilo každou životní překážku, která jí potkala. A nejen svojí. :-) Tak proč si nepřečíst něco, kde všechno končí pohádkově.

daza.dt
daza.dt
12.02.2021 4 z 5

Od knihy jsem vůbec nic nečekala, dle obrázku jsem hádala na nějaký ten příběh o tom jak chudá dívenka ke štěstí přišla (takové to ....och ano, ....och ne a ....já nevím , možná...snad). Ale kniha překvapila, hlavní hrdinka sice byla chudá, trošku naivní, ale kupodivu podnikavá a zapojila i mozek. A vůbec to nebylo sladké jak cukrkandl.

sodmic
sodmic
22.12.2020 4 z 5

Hezke, nenarocne cteni

Noisette73
Noisette73
17.09.2020 4 z 5

Moje již druhá kniha od autorky a proto za čtyři hvězdičky, fajn příběh s nereálnými prvky, nádherná obálka, štvalo mě jen jedno, Lottie byla snad Old Satterhand v sukních, všechno vyřešila i kdyby proti ní stál golem.

Herča76
Herča76
31.07.2020 3 z 5

S upřímností se přiznávám, že jsem se knihou několik týdnů spíše prokousávala. Nedokázala jsem se vcítit do děje, všechno bylo předvídatelné dopředu. Jako červená knihovna dobrý, ale mně chutnají více akčnější žánry. Kdo má rád klidnou romantiku, vřele doporučuji.

Fzuzik
Fzuzik
11.05.2020 3 z 5

Velmi odpočinkové čtení. Nepatří mezi ty co bych si přečetla znovu, ale svým způsobem byl děj pěkný. Když jsem se konečně dokázala začíst, byla jsem zvědavá jak to dopadne. Postava Lottie působí trochu až nadlidsky, kdy vše zvládá a pro všechny se rozdá. Ale hádám, že to patří k době do jaké je děj zasazen.

KáťaM.
KáťaM.
30.10.2019 3 z 5

Musím říct, že za mě spíše zklamání, béčkový román. Příběh je usazený do zajímavé doby, je tam válka, je tam láska, chudoba a na druhé straně bohatství, zkrátka všechny komponenty, které běžně fungují. Tady ne, protože šlo o častý námět, kterému za mě autorka nedokázala dodat ani špetku nového, za mě příliš nenadchlo, ale dostanete přesně to, co čekáte, jen nic víc. Matčino tajemství tu mám připravené s tím, že má být lepší, dám tedy autorce ještě šanci.

Madelisi
Madelisi
13.04.2019 4 z 5

Červená knihovna v pěkných kulisách. Lottie je hrdinka s velkým H, vše vyřeší, napraví sobeckou aristokratku, jen mi k její povaze nesedí menší pomsta na bývalých uzurpátorech :-) A abychom byli upřímní tak jí mnohokrát pomůže a děj posune zásah shůry.
Dozvěděla jsem se nové věci, třeba to, že dustojnické manželky jezdily s muži do války. To mě dříve nenapadlo. Prostředí Krymu a Indie bylo takovou třešničkou na dortu.

Radka1911
Radka1911
03.04.2019 4 z 5

Romantická, příjemná oddechovka. Knížka se krásně četla.

Kamiliana
Kamiliana
21.02.2019 4 z 5

Autorka si vybírá téma sirotků nebo lidí na pokraji společnosti. Téma této knihy dokázala zpracovat v silný příběh o potřebě přežít, i kdyby vás to mělo zabít :-)

hankapimi
hankapimi
15.02.2019 3 z 5

Nebyl to zrovna můj šálek čaje, čekala jsem historický román, leč historie jsem se dočkala leda z rychlíku... Velmi mne iritovala zpovykaná Aurelie i bezradnost mužské populace. Zato Lottie měla od začátku nad hlavou svatozář a když jsem si naplánovala během čtení nadhled a toleranci, tak se mi podařilo tuto sladkou oddychovku dorazit až do zdárného konce. Nicméně uznávám, že na dovču u vody při koktejlu s brčkem značka Ideál...