Služebná z hostince
kniha od: Dilly Court
KoupitKoupit eknihu
Lottie Laneová, pokojská v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené paní domácí. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že může svůj život zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během Krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak podvody, lži a tajemství britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde hrozí, že ztratí své nejbližší a skončí v nejhlubší bídě. Avšak Lottie se nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné pomoci svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, ale také o svého invalidního otce, a znovu nalézt štěstí a smysl života....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344508/big_sluzebna-z-hostince-IYi-344508.jpg 3.670Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno: 2017, Baronet
The Swan Maid, 2016
Komentáře (35)
Kniha Služebná z hostince

Od knihy jsem mnoho neočekávala, ale byla jsem mile překvapena. Děj dobře ubýhal a přestože je spíše nereálný a hlavní hrdinka měla možná až příliš štěstí, mě se to líbilo. Příjemné odpočinkové čtení.

Myslím si, že pokud nebude čtenář čekat nějaký super román, tak bude s romantickým dějem spokojen. Ze začátku byl děj celkem pravděpodobný. Situace, kdy Aurelie nabídla Lottie práci služebné, byla už méně pravděpodobná. Ke konci začal být děj nepravděpodobný např.když Lottie objevila otce v Indii. Odpočinková pohádka.

Příběh byl celý takový kostrbatý a nemohla jsem se vůbec začíst. Čekala jsem, že se víc rozvine Lottie sen o ošetřování raněných, jak bylo psáno v popisu knihy a bohužel tam bylo o tom jen pár zmínek.

Pěkny velmi čtivý a napínavý romanticky příběh. Kdo čekal něco jiného tak je asi zklamán, ale nemohu souhlasit s komentáři-jak chuda holka ke štěstí přišla. Své štěstí (ne bohatství) si zasloužila svou prací a hlavně neúnavným optimismem, což mi bylo sympatické. Za mne doporučuji.

Kniha nebyla žádný zázrak a nijak významně na mě nezapůsobila. Naopak mě trochu štvala Lottie, která byla dokonalá a dokázala z každé situace najít východisko.

Je to taková milá oddechová pohádka, se skutečným životem to moc společného nemá, a možná právě to je na té knížce okouzlující. Příběh chudé dívky, která ke štěstí přišla a kdejakou překážku překonala. No není krásné o tom číst a snít?

Něco jako pohádka. O jednom chudém děvčeti které potkalo štěstí. A ještě bylo tak chytré, že vyřešilo každou životní překážku, která jí potkala. A nejen svojí. :-) Tak proč si nepřečíst něco, kde všechno končí pohádkově.
Štítky
romance historické romance 19. století Velká Británie cestování Krymská válka
Autor a jeho další knihy
2024 | ![]() |
2018 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Kniha Služebná z hostince je v
Právě čtených | 2x |
Přečtených | 89x |