Služebná z hostince

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Lottie Laneová, pokojská v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené paní domácí. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že může svůj život zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během Krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak podvody, lži a tajemství britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde hrozí, že ztratí své nejbližší a skončí v nejhlubší bídě. Avšak Lottie se nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné pomoci svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, ale také o svého invalidního otce, a znovu nalézt štěstí a smysl života....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344508/big_sluzebna-z-hostince-IYi-344508.jpg 3.670
Žánr:

Komentáře (35)

Kniha Služebná z hostince

apq
02. dubna

Od knihy jsem mnoho neočekávala, ale byla jsem mile překvapena. Děj dobře ubýhal a přestože je spíše nereálný a hlavní hrdinka měla možná až příliš štěstí, mě se to líbilo. Příjemné odpočinkové čtení.

Szilvia1
13.11.2022

Příběh byl odpočinkový.Od autorky si přečtu další knížku.

archivářka115
06.05.2022

Myslím si, že pokud nebude čtenář čekat nějaký super román, tak bude s romantickým dějem spokojen. Ze začátku byl děj celkem pravděpodobný. Situace, kdy Aurelie nabídla Lottie práci služebné, byla už méně pravděpodobná. Ke konci začal být děj nepravděpodobný např.když Lottie objevila otce v Indii. Odpočinková pohádka.

Zelený.úval
31.10.2021

Příběh byl celý takový kostrbatý a nemohla jsem se vůbec začíst. Čekala jsem, že se víc rozvine Lottie sen o ošetřování raněných, jak bylo psáno v popisu knihy a bohužel tam bylo o tom jen pár zmínek.

Ester59
22.10.2021

Pěkny velmi čtivý a napínavý romanticky příběh. Kdo čekal něco jiného tak je asi zklamán, ale nemohu souhlasit s komentáři-jak chuda holka ke štěstí přišla. Své štěstí (ne bohatství) si zasloužila svou prací a hlavně neúnavným optimismem, což mi bylo sympatické. Za mne doporučuji.

Aranel15
08.10.2021

Kniha nebyla žádný zázrak a nijak významně na mě nezapůsobila. Naopak mě trochu štvala Lottie, která byla dokonalá a dokázala z každé situace najít východisko.

AndreaP.
18.08.2021

Je to taková milá oddechová pohádka, se skutečným životem to moc společného nemá, a možná právě to je na té knížce okouzlující. Příběh chudé dívky, která ke štěstí přišla a kdejakou překážku překonala. No není krásné o tom číst a snít?

helenkan
01.03.2021

Něco jako pohádka. O jednom chudém děvčeti které potkalo štěstí. A ještě bylo tak chytré, že vyřešilo každou životní překážku, která jí potkala. A nejen svojí. :-) Tak proč si nepřečíst něco, kde všechno končí pohádkově.