Sluneční znamení

Sluneční znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28736/bmid_slunecni-znameni-zXm-28736.jpg 5 183 43

Skvělý astrologický průvodce. Sluneční znamení vám dovolí poznat skutečnou povahu lidí, kteří vás obklopují. Dozvíte se vše, co vás zajímá. Jaký je doopravdy váš přítel ? Vzala si vás vaše manželka jen pro peníze? Jak si máte udržet manžela? Kdy je nejlepší doba požádat svého šéfa o zvýšení platu, vaši vyvolenou o ruku a švagra o půjčku? Díky Lindě Goodmanové odhalíte nejskrytější rysy charakteru svých přátel i nepřátel a zároveň lépe poznáte i sami sebe.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus , Literatura naučná

Vydáno: , Knižní klub , Pragma
Originální název:

Linda Goodman's Sun Signs , 1968


více info...

Přidat komentář

Zemlja
24.02.2024 4 z 5

Astrologie mě jako dávná společnice starověké matematiky zajímá, a jak řekl jeden můj známý, kupodivu neastrolog - přece tak obrovská tělesa nemohou být bez vlivu na všechna menší - takže si ráda o ní rozšiřuju obzory. Tuhle knížku mám už dlouho, četla jsem ji, a vracela jsem se k ní docela pravidelně.

heavy66
18.02.2024 5 z 5

Vtipná a trefná kniha, která pozoruhodně přesně definuje typické charakterové vlastnosti pro jednotlivá sluneční znamení. Manželka je Ryba, starší syn Váhy, mladší Panna, a všichni jsme se kupodivu narodili v úterý. Pokud v textu Lindy Goodmanové hledáte shodu, pak to na nás všechny sedí jako ulité. Pokud něco nesedí, je to kvůli ascendentu v nějakém jiném znamení!


ArkAngel
09.01.2024 4 z 5

Sluneční znamení bych se nebál označit za iniciační knihu k astrologii, kdy čtenáři jednoduše a přesto obsáhle podá naprosté základy z této vědy. Kromě klasického rozdělení navíc rozebírá rozdíl mezi muži a ženami, jak se znamení projevuje u dětí nebo v zaměstnání na pozici šéfa i podřízeného. Psané je to navíc velmi čtivě a autorka si dovoluje dělat i vtípky nebo různé narážky.

vlkove
15.10.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších knih na toto téma. Autorka dokáže skvěle vystihnout jednotlivá znamení a ještě je u toho pekelně vtipná. Doporučuji.

Little.deer
20.05.2021 4 z 5

Dnes už tyhle věci moc nevyhledávám, ale dřív se mi líbila... je to podané s nadhledem a humorem :-)

micha-ella
07.05.2021 1 z 5

Spletla jsem se. Myslela jsem, že je to román, jsouto bláboly o horoskopech.

Pája89
14.01.2021 5 z 5

Opravdu sedí, neuvěřitelné.

Kleinbauer
23.06.2020 5 z 5

Laskavý pohled autorky na člověka a jeho chyby a nedostatky, které zcela nepochybně plynou ze znamení, ve kterých se rodíme, je okouzlující a nakažlivý. Líčení lidské letory v kontextu Zvěrokruhu nepůsobí rigidně dogmaticky, jako mnoho jiných dílek, která se snaží působit velmi seriózně, ale paní Linda Goodman lehkým perem proniká do tajů lidské duše s nadhledem a jemným humorem, který strhne nejednoho čtenáře k úsměvu i výbuchu smíchu nad trefnými glosami, a přesto bezpochyby plynoucími z hluboké znalosti hvězdopravectví a ojedinělým způsobem nám, všem těm pinožícím se bytostem za lepším osudem, věnuje nesčetně rad, jak kýžených met dosáhnout. Kniha, ke které se člověk bude rád vracet celý život.

RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Knížka je super , i na youtube , si to pouštím na poslech přímo daná znamení....

MiLuka78
06.12.2019 5 z 5

Linda je přes astrologii profík. Jakmile se jednou začtete do jejích knih - už nemůžete přestat, je to návykové. Já se také zdráhala uvěřit - jsem totiž Kozoroh, realista. Ale jakmile jsem v jejím popisu povah znamení poznala sebe, tu kamaráda, tam kamarádku a občas i někoho z rodiny, musela jsem se tomu smát. Těžko by to někdo popsal lépe. Díky, Lindo, že jsi mě naučila lépe porozumět těm všem Pannám, Štírům, Rakům a Lvům, které tolik miluji. Teď už vím aspoň proč.

hrdlickova_61
12.04.2019 5 z 5

... Jakmile se dozvíte, že čáp přiletí v listopadu, neotálejte a kupte velkou a hodně pevnou ohrádku na hraní. Budete ji potřebovat. Až se dítě narodí, můžete si do ní vlézt a číst knihu nebo obědvat bezpečně za jejími mřížemi. Prodavačka se na vás asi bude divně koukat, až si do ní v obchodě lehnete, abyste si vyzkoušela, jestli se do ní vejdete, ale nevšímejte si jí. Jestliže se nedokážete vyrovnat s pohledy cizích lidí, jak dokážete čelit spalujícímu pohledu vašeho dítěte?
str. 336
...
... Až vyroste natolik, že přepere svého staršího bratra nebo vyhraje nad otcem v přetahování, váš úkol bude u konce. Budete poněkud vyčerpaná, ale hrdá a on bude na cestě k tomu stát se místo pomstychtivého škorpiona vznešeným orlem. Varování: Dejte pozor, abyste mu kromě tvrdé kázně poskytla hodně lásky a náklonnosti...

str. 336
...
Astrologie jako návod, co a kdy a s kým, a co ne, je mi proti mysli. Blízký je mi naopak ten pohled na život, že není náhoda, s kým se setkáme, a že to tak může a asi i má být. Ale charakteristiky jednotlivých znamení mě někdy ve věku kolem 12 let zaujaly, a tak jsem si tuhle knížku kdysi na doporučení kamarádky koupila a s chutí si v ní početla.

Na někoho to sedí výborně, na někoho vůbec (ale zato na něj sedí jiná charakteristika, což by paní Goodmanová určitě zdůvodnila tím, že kromě slunečního znamení je i měsíční, ascendent a další), ale to je myslím celkem jedno. Nebo aspoň mně to jedno je a klidně bych tuhle knížku ráda četla i "jen" jako beletrii, vzhledem k trefným postřehům a laskavému přístupu k věci.

Hlavní myšlenkou je tu pro mě to, že vlastnosti se vyskytují tak nějak "v souborech", ať už odpovídají době narození, nebo ne, a kdo se těší z obětavosti a síly výše zmíněné "štíří" povahy nebo z citlivosti té "račí" nebo z něčí cílevědomosti (znalci si k ní doplní znamení Kozoroha nebo Panny...) atd., udělal by podle všeho dobře, kdyby se naučil v dobrém přijímat zároveň i štíří nebezpečný jed, rakův krunýř a to všechno ostatní, co k těm příjemným vlastnostem té které povahy patří. Bylo by fajn, kdyby měl někdo od všeho jen to "příznivé", ale tak to nebývá a ani by to tak asi být nemělo, podobně jako by bylo divné, kdyby jídlo mělo být pěkně sladké, ale aby toho nebylo málo, tak i slané, kyselé i hořké.

Knížky typu "Sluneční znamení" nebo třeba "Stromy a keltský kalendář" (Jiří Janočko) se mi zkrátka líbí v tom, že mohou přispívat k lepšímu pochopení sebe i druhých a k takové spolupráci, v které může každý uplatnit svoje přednosti, aniž by příliš rušil tím, co je v něm rušivého - a co zase v nějakých jiných konstelací může být předností : o)

nefernefer
08.02.2019 1 z 5

Tak jsem z toho taková rozpačitá. Asi jsem četla nějakou jinou knihu než všichni ostatní, protože jinak to není možné. Z lidí z mého okolí, o kterých si myslím, že je znám relativně velmi dobře, to nesedělo ani na jednoho, a dokonce ani na mne samotnou. A to ne v nějakých detailech, ale v té zásadní a základní celkové charakteristice. Nechápu, kde je chyba a jak je možné, že ostatní komentáře píší něco úplně jiného. Je to záhada a mrzí mě to, ale já ji doporučit nemůžu.

mskamila
26.12.2018 5 z 5

Velice mě zaujala

RyonMathrin
21.12.2018 5 z 5

Vynikající kniha o hvězdných znameních. Doporučil bych hlavně skeptikům, protože při čtení knihy se v ní najdou :-) Ne, vážně to sedí, samozřejmě na člověk působí mnoho dalších vlivů (geny, výchova...) a nedá se říct o nikom, že je stoprocentně takový nebo onaký, ale tendence jsou jasné.

Gweny
03.10.2018 5 z 5

Ucelené a zajímavě podané vyprávění o tom, jak se chovají, jednají, přemýšlí jednotlivá znamení horoskopu. Za mě rozhodně povedená kniha, do které jsem už nejednou šla pro radu.

pedroK
12.09.2018 5 z 5

Krásný popis dvanácti archetypů, psáno čtivě, vtipně a vždy pozitivně. Nedovíte se, že Raci jsou škrti a Kozorohové posedlí kariérou, vždy je to psáno tak, že každého máte rádi. Je to zábavné a pohodové.

Veth
03.03.2018 5 z 5

Dříve, když mě esoterika bavila :-)

vodnář
24.01.2018 4 z 5

Čtivou a zábavnou formou nás kniha seznamuje s jednotlivými slunečními znameními. Hlubší vhledy v knize nehledejte.

Celesta
04.12.2017 5 z 5

Nejvěrohodnější popis znamení, opravdu sedí

Elea
29.07.2017 5 z 5

Zajímavě a čtivě napsaný popis jednotlivých znamení, navíc velmi přesný.

Štítky knihy

horoskopy astrologie zvěrokruh

Autorovy další knížky

Linda Goodman (p)
americká, 1925 - 1995
2011  91%Sluneční znamení
1998  93%Znamení lásky
1999  89%Znamení vztahů
1997  87%Hvězdná znamení

Kniha Sluneční znamení je v

Právě čtených5x
Přečtených273x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených20x
Knihotéce149x
Chystám se číst48x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x