Slovo je nádych

Slovo je nádych https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336875/bmid_slovo-je-nadych-k0T-336875.jpg 5 5 2

Zbierka básní obsahuje veľkú časť autorkinej duše. Je ako mozaika zložená z čriepkov bolesti, strachu, prázdna i inšpirujúceho nekonečna. Každý prežíva isté trápenie a hoci sú básne väčšinou smutné, skúste ich precítiť a nájdete v nich odpoveď na bolestne vyslovenú vetu "Som sám/sama.". Vtedy sa otvoria dvere do úplne iného, nového sveta. Chcete ho preskúmať? Tak otvorte túto knihu. Pretože poézia je nádych, cesta k životu.... celý text

Přidat komentář

Hanulka
12.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Tato kniha básní ma pouhých 62 stran, za to je ale plná básní na zamyšlení. Autorka nám v této sbírce otevřela velkou část své duše.
Já se přiznám, že básně moc nečtu, ale když jsem se na tuto knihu podívala, nějak jsem neodolala. Nevím jak vy vnímáte smutné básně a tato kniha je obsahuje, ale já musím říct že jsem se v některých našla.

Kniha je sice tenká, ale některým čtenářům se nemusí číst dobře, protože ke čtení smutných textů potřebuji určitou náladu. Mě to problém nedělalo.

Neodolala jsem a musím vám sem dat krátky Úryvek z jedné básně, která se mi libili:

ABSURDNÝ VÝKRIK

"Každý večer pri svieci,
s ubolenou dušou
a slzami uropenymi v kaluzi slov,
v tichu absurdnej vykriku
hľadám prázdno
V nekonečne spomienok.

A slová spod pera
náhle strácajú význam,
miznú v hmle trokej zlomenej láskym."


Zároveň musím přiznat, že některé básně mi vyrazily dech a u jiných jsem si je musela přečíst dvakrát. Ne kvůli tomu, že pocházím z Česka, ale kvůli tomu, zda jsem pochopila správně význam celé básně, protože dejme si ruku na srdce. Každá báseň není napsaná jen tak, že se autorovi chtělo, ale má v sobě hlubší smysl nějaký význam možná i poselství.
Co mě ještě mile překvapilo, byly kresby, které se nachází v knize.

Věřím, že si tato kniha nájde se čtenáře, protože každý z nás pocítil nějaký strach, bolest a trápení. Takže pokud máte rádi básně a k tomu smutné, tak doporučuji sáhnout po sbírce od této autorky.

Freak
01.05.2019 3 z 5

Autorka je určite nadaná básničkárka, vie pekne skladať slová a používa dobré slovné zvraty plus má nádherné pointy, avšak dávam tri hviezdy za to, že niektoré básne sú priveľmi dlhé (asi väčšina z nich), dala by sa kľudne skrátiť, tým by sa zabránilo opakovaniu slov, alebo prílišným synonymám k jednému vypovedanému. Ďalšia vec, ak je v nadpise slovo - vymyslím si - Priezračná, tak by sa už nepatrilo použiť ho trikrát v samotnej básni. Lebo nadpis vypovedá, o čom báseň bude. Je tam proste na môj vkus viac takých drobností, ktoré by sa dali zlepšiť a treba na nich do budúcna zapracovať.
Autorku trošku poznám a viem, že na to má.
Týmto ale nechcem nikoho odradiť od kúpi knihy. Je to môj osobný a kritický postoj.


Autorovy další knížky

2016  92%Slovo je nádych
2017  100%Odtiene dúhy
2018  50%Na krídlach noci
2020  87%Maličkosti
2020  100%Bodkoč;arka

Kniha Slovo je nádych je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chci si koupit1x