Slova žen

Slova žen https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107450/slova-zen-107450.jpg 4 28 7

U nás dobře známá francouzská herečka Annie Girardotová četla svého času v rozhlase na stanici Europe 1 ráno co ráno po jednom příběhu žen své doby. Žen mladých, starých, svobodných i dlouhá léta vdaných, žen moderních i tradičních, které však mají jedno společné: ani jedna z nich nežije na úkor ostatních, ani jedna z nich není bohatě zajištěnou, znuděnou paničkou, jejíž jedinou činností je vymýšlet si problémy. Tyto ženy se musí potýkat s problémy skutečnými, ať už uvnitř rodiny, nebo spoločenskými, a každá z nich je řeší svým osobitým způsobem. Čtyřicet těchto příběhů pak Annie Girardotová za pomoci Marie Thérése Cunyové shromáždila v souboru Slova žen. Povídky mají čapkovské ladění, nelamentují, nedramatizují, snaží se porozumět lidem a v prostých věcech najít malá hrdinství i velké oběti.... celý text

Literatura světová Povídky Pro ženy
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Paroles de femmes , 1981


více info...

Přidat komentář

Blahorodi
15.03.2021 4 z 5

Některé příběhy pobaví až rozesmějí, některé zahřejí na duši, jiné jen tak proplují, ale dost jich zarmoutí až naštve. Zejména tím, že jsou docela aktuální i dnes.

Jiho226
16.12.2020 4 z 5

Milá knížka plná neobyčejně obyčejných úsměvných,smutných i dojemných ženských osudů nebo jejich životních situací.


embi
15.10.2018 5 z 5

Na knihu jsem přišla náhodně kvůli čtenářské výzvě. Je nádherná!

julika
10.07.2018

Příjemná knížka povídek, doporučila bych především povídky Teta jeptiška a Lekce.

"A s tím už je konec, slyšíš? Už to neuděláš? Jestli zas budeš mít nějaké trable, víš, kde mě najdeš. Ale příště neskákej do vody, dá to pak moc práce."

SisaK
05.07.2018

Kniha se mi velice líbila. Herečku Annie Girardotovou miluji.Její role v snad nejpůsobivějším jejím filmu " Není kouře bez ohně" je skvělá.Netušila jsem, že je i výborná vypravěčka a pozorovatelka života a o tom je tato půvabná knížka.

Jessica007
23.05.2017 5 z 5

Jak tato knížka vyšla, tak jsem si ji koupila. Annie Girardotová byla a dodnes je mojí oblíbenou herečkou, tak i toto byl důvod.
Četla jsem tuto knížku jako mladá a hodně se mi líbila.
Hodně souhlasím s komentářem Atanone.

Atanone
18.05.2017 5 z 5

Docela mě překvapilo,že u této knihy není zatím žádný komentář.
Četla jsem ji před pár lety a ráda bych jí svými "hvězdičkami" trošku popostrčila nahoru.
Je to velmi milé dílko pro ty,co nikam nespěchají. Příběhy obyčejně neobyčejných žen.

Pro mě je kniha srdeční záležitost i kvůli Annii Girardot,kterou jsem jako herečku milovala a která byla ve svých rolích právě taková,jako ženy z jejích povídek-krásná dáma a nebo obyčejná utahaná ženská s hromadou nákupních tašek. Ale vždy svoje a vždy "za sebe"