Sloup vody

Sloup vody https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92062/sloup-vody-92062.jpg 4 5 3

Sonda do všedního života obyčejných lidí, v níž autor rozvíjí kontrapunkticky založený obraz kariéry kdysi nadějného intelektuála, ministerského úředníka Slávka Rouse.

Přidat komentář

Abia
11.08.2021 4 z 5

Poklad z regálu na nádraží. Překvapivě mě to bavilo, přišlo mi vlastně stále aktuální. Zaujal mě styl psaní v první osobě jako vnitřní rozhovor. Mohlo by se zdát, že to bude nepřehledné, ale užila jsem si postupné odhalování života Slávka Rouse. Bylo to věrohodné.

Kerberos
17.03.2020 4 z 5

Příběh uředníčka Slávka,jeho sledování lidí okolo,jejich postupné umírání.Nejdřív židovka Hedvika,jeho sestra Irena,a po válce ne příliš štastné manželství a alkoholismus.Podkreslené dobovou hudbou a příjemným hlasem vypravěče.


WEIL
16.10.2011

Už jsem si toho všiml v dnešní době víckrát, že to co se dříve považovalo obecně mezi lidem za neúspěch, tak se dneska považuje za úspěch.
A tohle není jediná novela, co na tohle pojetí literárně poukazuje. Důvodem je ten fakt, že dneska morálku nereprezentuje nikdo, tedy žádná instituce, dříve a na čas socialismus, což znám dobře z lidí, co dneska už nežijí, ale jejichž jednání a chování mě přesvědčilo, že lidi dříve uvažovali jinak a za něčím vyšším cílili, což se dneska prakticky vytratilo.