Slepičí polévka pro pracující duši

Slepičí polévka pro pracující duši https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96640/slepici-polevka-pro-pracujici-dusi-96640.jpg 4 16 2

Slepičí polévka série

< 12. díl >

Práce je důležitou součástí života, ať už obsluhujete zákazníky, podnikáte, nebo vaříte pro rodinu. Každý z nás by určitě mohl vyprávět spoustu zajímavých příběhů o práci. Z této bohaté pokladnice zážitků vybrali Jack, Mark a ostatní speciální sbírku inspirujících povídek, které vyprávějí o odvaze, pochopení a tvořivosti v práci. Slepičí polévka pro pracující duši pobídne vaši duši příběhy o odvážných vůdcích a povzbudí vás v tvůrčím úsilí. Naučí vás, jak obohatit vlastní život a život spolupracovníků upřímným uznáním. Tato mocná kniha vám otevře oči, uvidíte nové cesty úspěchu - a co je nejdůležitější, naučíte se mít rádi sami sebe a vážit si sebe samých, své práce a svého okolí. Podělte se o její příběhy s představenými, spolupracovníky nebo podřízenými a radujte se z nové cesty. Obsah: 1.O práci a lásce-Lapačka pro Jessieho, Schody do nebe, Cokoli budete potřebovat, Jeden den práce, Slyšela jsem tichý hlas, Ježíšek, Jeho životní práce, Pro otcovu lásku. 2.O pochopení-Tatínkova škola, Pracujte z celého srdce, Kamínek ve vodě, Nemúžu tomu uvěřit, Anděl na zápraží, Joana a Santa Claus, Andělé z Arku, Lidé především, Díky, že jste mi věřila, Pouhá laskavost, Síla lidskosti, Laskavé slovo, Nejmladší policista v Arizoně. 3.Kouzelné slovo Děkuji-Velrybí příběh, Nezměrné bohatství, Vést srdcem, Dáma jménem Lill, Vážím si vaší práce, Dva zralé banány, Album, Hodný trenér. 4.Služby:Nový standart- Banka jak má být, Příjemný let, Není nad masáž, To na jídelním lístku nebylo, Začneme znovu, Á, bambini, Víc než prodavač, Náš zákazník, náš pán, Pošli to dál, Středeční rána s Elvisem, Je to tak správné, Lekce za milion dolarú, Jak si udržet zákazníky...I když to bolí, Nad očekávání. 5.Poslouchejte své srdce-Radostné vzpomínky pro příští dny, Slyšela jsem, jak říkám ano, Nepíšu tak, jak se má, Sny neumírají, Debbie se orientuje, Rozcestí, Posvátné záchodky, Objal mě teenager. 6.Tvúrčí práce-Vyšetření, Jak dobrou věc udělat správně, Posuň se, Najdi úsměv a poděl se s ostatními, Dvacet minut, Poetická vize. 7.Přes překážky-Jak si získat jejich pozornost, Stačí správný postoj, Do útoku, Phantom, Motivace, Dúvěra, ne dobročinnost, Otázka, Americký sen Tonyho Trivisonna, Velký koprový obchod, Cesta přátelství. 8.Na kuráž-Billy, Kdyby to záleželo na mně..., Jeden okamžik, Stačí jen trocha odvahy, Chce to drzost, Vděčné obecenstvo, Opravdový vúdce, Skaut a kovboj, Postavte se za něho. 9.Lekce a posřehy-Slepec, Neobvyklý profesionál, Proti stresu, Lekce vúdcovství, Maminka ví nejlíp, Proč tréneři trénují, Nechte svítit své světlo, Duchovní obrození ve Světové bance.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Chicken Soup for the Soul at Work , 1996


více info...

Přidat komentář

vodovodnice
28.01.2023 3 z 5

Na knížku jsem narazila v antikvariátu, kde mají knížky k vyřazení za 10 Kč. A docela mne zaujala, protože jsem nevěděla co od knížky čekat.
Je to taková, pro mne záchodová literatura = nedá se číst v jednom kuse, ale po každém příběhu musíte knížku odložit a popřemýšlet, aby jste si jednotlivé příběhy užili a neslili se v jeden mišmaš.
Myslím si, že je knížka skvělá pro lidi, kterým se "rozjíždí" třeba syndrom vyhoření, protože je knížka nabitá skutečnými příběhy lidí z odvětví jako obchod, školy, finančnictví... Všechny příběhy jsou pozitivní, motivující, k zamyšlení někdy i dojemné.
Myslím, že je knížka skvělá v psychickém rozpoložení člověka, kdy vám není úplně hej, protože dokáže motivovat a zvednout náladu, že zítra zase slunce vyjde, že není vše špatné nekonečně dlouho nebo nabídne, že i když se zdá věc beznadějně, může se situace změnit, jen je na nás se odhodlat to změnit.

Pro mne současné době asi knížka není, protože jsem v současné době v duševní pohodě a tak mi už po půlce knížky přišla taková vysluňánkovaná, že je všechno skvělé a růžové, taková slaďoučká.
Takže v současné době pro mne knížka není, ale skvěle se hodí pro lidi, kteří hledají pomocnou ruku, kteří by potřebovali trochu motivace nebo pohladit po duši...

Inspirující
07.02.2013 5 z 5

Že i v práci se dají zažít úžasné věci, vám odhalí krátké příběhy sesbírané Jackem Canfieldem a Markem Victorem Hansenem. Doporučuji ať už vás práce baví nebo máte zrovna pracovní splín.


Autoři knihy

Jack Canfield
americká, 1944
Mark Victor Hansen
americká, 1948
Martin Rütter
německá, 1970
Tim Clauss
americká

Kniha Slepičí polévka pro pracující duši je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce13x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x