Slepičí polévka pro duši

Slepičí polévka pro duši https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329823/mid_slepici-polevka-pro-dusi-Jq6-329823.png 4 77 14

Jubilejní reedice prvního vydání… s 20 novými příběhy na dalších 20 let! Kultovní bestseller, kterým to všechno začalo. První vydání Slepičí polévky pro duši od autorů Canfielda, Hansena a Newmarkové spatřilo světlo světa již v devadesátých letech. Celkově se jí za tu dobu prodalo přes 8 milionu výtisků a její hluboké poselství si vyžádalo překlady do mnoha světových jazyků. Je proto zřejmé, že si kniha po dvaceti letech přímo říkala o speciální narozeninové vydání, o které nelze ochudit ani českého čtenáře. Reedice Slepičí polévky pro duši sestává z původních příběhů, které vhodně doplňuje dvacet příběhů současných. Ať už se vám tato kniha dostane do rukou poprvé, anebo jste příznivcem Polévek již dlouho, patrně ve vás (opět) probudí chuť být lepším člověkem..... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: ekniha , Práh
Originální název:

Chicken Soup for the Soul , 1993


více info...

Přidat komentář

veverkaVv
16.04.2024 3 z 5

Spíše odpočinkové čtení i když některé příběhy si zaslouží větší zamyšlení. Neurazí, ale není to můj šálek čaje.

Anikkk
14.02.2024 4 z 5

Milé čítanie. Niektoré príbehy až príliš patetické, ale zas iné mali pekné myšlienky. V kontexte s dobou, nič podobné dostupné nebolo, veľmi povzbudivé. Jednoduché a rýchle čítanie.
Možno vhodné ako prvé z podobných čítaní, motivačných, pre väčšie deti, ktoré sa už rozkukávajú po svete.


karelpeter
15.01.2022 4 z 5

Sbírka příběhů dle různých témat. Příběhy jsou typicky krátké, většinou do tří stránek. Krásně se to čte. Donutí vás k zamyšlení nad životními hodnotami.

mataaskorice
15.09.2020 4 z 5

Místy kapku neskutečné, místy sentimentální a místy přesazené, jak jsem četla v komentářích k dvojce. Ale vlastně mi to až tak neva. Náhodou je docela fajn se začíst do něčeho pozitivního, milého, dojemného (mnohdy jsem bulela jak želva). Jsem asi typ čtenáře, který víc ocení sentiment víc než krváky. Na dobu, ve které kniha vznikla, je to docela slušný motivační a seberozvojový počin. A nejednu myšlenku se vyplatí zpracovat s nějakým tím osobním přesahem.

terimila
01.07.2020 4 z 5

Čteno kdysi dávno na gymplu. Doporučila mi to tehdy kamarádka, že prý se to pěkně čte a je to takové milé... nu, pravdu měla. :) Místy až moc přeslazené a americké, to uznávám, a taky když pak čtete další díly, tak už se toho pozitivního pohledu na svět trošku snad až překrmíte... ale když se to otevře čas od času jako kapky na povzbuzení nálady, funguje to. Mám pocit, že jsem na základě téhle knížky začala tehdy v šestnácti vnímat i svůj život jako takovej příběh zázraku, co může povzbudit, a od té doby to ve mně zůstalo. Takže za mě dobrý, tahle knížka mi vlastně hodně dala, i když si z ní už nepamatuju na jedinej příběh. Ale to celkový poselství zůstalo.

Sova15
23.05.2020

Někdy mám náladu na příběhy s dobrým koncem, co povzbudí.....

Alíša236
15.09.2018 2 z 5

Měla jsem chuť si přečíst něco velmi jednoduchého, nenáročného, povzbudivého... ale tohle je moc i na mě. Opravdu příliš americké a v někdy mě přišlo, že to povzbuzení působí kontraproduktivně. Také je na knížce hodně znát doba kdy vznikla, dnes už jsme zase někde jinde a snad i trochu dál.

ecila13
23.08.2018 3 z 5

Americký přeslazený med stříká z knížky na všechny strany :-)
Ale musím přiznat, že některé příběhy mě fakt dostaly.

Rozbrečela mě učitelka milující své žáky ze slumu; psycholožka povzbuzující lidi na sociálních dávkách k soběstačnosti; umírající chlapeček, který se stal na den hasičem; žáček, který na otázku, za co je vděčný, namaloval jako odpověď ruku laskavé paní učitelky.

Dojalo mě, že si žáci schovali do dospělosti seznamy toho, co na nich obdivovali jejich spolužáci.

Fajn knížka před usnutím. Pohlazení po duši.

kinsey
04.03.2018

tyhle knihy opravdu nejsou šálek mého čaje , takže poprvé a naposledy :-)

Chesterton
20.02.2018 3 z 5

Klasicky americké, ale z nedostatku písmenek se přečíst dá. Přesně jak píše hellena1523:))

Blond.Ronnie
12.01.2018 5 z 5

Prožijete s knihou neuvěřitelné emoce u několika příběhu budete brečet jako malé děti u jiných se zase smát jako potrhlý a plní svůj účel. Během svého života a různých situací si vzpomenete na příběhy lidí v této knize. Provází vás celým zbytkem života.

Tynyton
22.10.2017 4 z 5

Některé příběhy velmi inspirativní a na zamyšlení a jiné ne, proto nemohu dát celých 5*. Nejvíce se mi líbila čas o překonávání překážek.

Faith
01.04.2017 4 z 5

Skvělá kniha, krásné inspirující příběhy;-))))) Jen asi uprostřed je trochu slabší část, ale ke konci opět nabere dech;-) Jinak skvělé počtení:-))))

hellena1523
04.02.2017 3 z 5

Takové to hezké záchodové čtení. Nepřiková vás k porcelánu, ale pobavit/dojmout se je lepší, než čučet do dveří, nebo po sto padesáté číst složení a způsob použití u osvěžovače vzduchu a dezinfekce.

Autoři knihy

Mark Victor Hansen
americká, 1948
Amy Newmark
anglická
Jack Canfield
americká, 1944

Kniha Slepičí polévka pro duši je v

Právě čtených8x
Přečtených128x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených4x
Knihotéce53x
Chystám se číst61x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x