Slepice - Praktická encyklopedie

Slepice - Praktická encyklopedie https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154842/bmid_slepice-prakticka-encyklopedie-Y8x-154842.jpg 5 2 1

Téměř povinná příručka každého chovatele přináší nejdůležitější informace o historii slepic, o tom jaké plemeno si zvolit, jak postupovat při koupi slepic, při jejich ustájení, péči o ně, krmení, rozmnožování. Kniha upozorňuje na nejčastější choroby a odchylky a detailně popisuje stavbu těla slepic, druhy opeření i zbarvení a kresbu peří. Kapitoly rozdělené na velká, zakrslá a zdrobnělá plemena představují slovem i obrazem více než stovku nosných, masných, bojovných, okrasných plemen či plemen s kombinovanou užitkovostí. - rozsáhlý úvod s podrobnými informacemi o chovu slepic - přehledné uspořádání do kapitol podle příbuzných plemen - 125 abecedně řazených hesel doprovázených fotografiemi - latinský a český název každého z plemen - přehledná a detailní charakteristika každého plemene (země původu, vznik, vnější znaky, zbarvení, vlastnosti, zvláštnosti) - přehledný rejstřík - užitečné kontaktní adresy českých organizací chovatelů slepic a specializovaných veterinárních pracovišť... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Rebo
Originální název:

Kippenencyklopedie , 2001


více info...

Přidat komentář

Gupi
15.02.2015 5 z 5

Krásná encyklopedie. Přehledný výklad, příjemná velikost písma a spousta krásných fotografií a náčrtů na křídovém papíře.

První část knihy popisuje základní informace o historii, chovu a péči o slepice.
Druhá část popisuje velká plemena, třetí část zakrslá a zdrobnělá plemena. Každá z těchto dvou částí je rozdělena na kapitoly s plemeny nosnými, masnými, s kombinovanou užitkovostí, bojovnými a okrasnými.

Popis jednotlivých plemen obsahuje údaje o vzniku, vzhledu, vlastnostech, většinou jsou též uvedeny nároky a tipy pro případný chov.

Štítky knihy

drůbež slepice

Kniha Slepice - Praktická encyklopedie je v

Přečtených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x